Check This Out

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

How to: Install Lion

On February 27, 2011, in Apple, How To / Diy, Mac Os, by suicico

Αν και όπως όλοι ξέρουμε το Lion απέχει αρκετά από την επίσημη κυκλοφορία του, έκανε την κυκλοφορία του σε γνωστά μερη του internet.

Αν και εσύ λοιπόν έχεις διάθεση και όρεξη να δεις πως θα είναι αυτό το Lion, δεν έχεις παρά να κάνεις μια αναζήτηση στα σημεία που όλοι ξέρουν.

Μετά από ώρα θα έχεις στον υπολογιστή σου το αρχείο 3.6GB. Και τώρα τι ;

Μια λύση είναι να το γράψεις σε DVD και να κάνεις εγκατάσταση αλλα αυτή η λύση είναι so 90’s.

Η άλλη λύση που κάνουν όλα τα cool παιδιά (!) είναι η εξής : κάνουμε restore το image που κατεβάσαμε σε έναν δίσκο και κάνουμε εγκατάσταση από εκεί.

Πως ;


Πρώτα ετοιμάζουμε τον δεύτερο (USB, Firewire etc.) δίσκο μας : Θα χρειαστούμε δυο partitions (εάν σκοπεύουμε να κάνουμε την εγκατάσταση σε δεύτερο δίσκο και όχι στον κύριο μας δίσκο). Για να φτιάξουμε τα partitions επιλεγουμε τον δίσκο μας και κάνουμε κλικ στο tab που φέρει τον τίτλο partition. Εκεί επιλεγουμε ποσα partition θέλουμε να κάνουμε και μετά κλικ στο πλήκτρο Apply.


Το δεύτερο μας βήμα είναι να κάνουμε restore το dmg αρχείο σε ένα από τα δυο partitions. Και πάλι επιλέγουμε τον δίσκο μας και κάνουμε κλικ στο tab “Restore”

Αφού έχουμε κάνει mount το αρχείο που κατεβάσαμε, το κάνουμε ένα Drag N Drop στο πρώτο πεδίο “Source”

Στο δεύτερο “Target” κάνουμε Drag N Drop το partition που θέλουμε να κάνουμε restore το Lion, restore και όχι εγκατάσταση !

Αφού έχουμε κάνει αυτά κάνουμε ένα κλικ στο πλήκτρο “Restore” και περιμένουμε. Όταν τελειώσει είμαστε έτοιμοι για restart και εγκατάσταση.

Στο restart κρατάμε πατημένο το πλητρο Alt ώστε να επιλέξουμε το νέο αυτό partition ως δίσκο εκκίνησης.

Την συνέχεια την ξέρετε πιστεύω .

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

22 Responses to “How to: Install Lion”

  1. nikos k says:

    ρε παιδιά άντε και το βρίσκουμε το αρχείο…είναι ασφαλές να κάνουμε εγκατάσταση ένα beta λογισμικό?

    • suicico says:

      φυσικά… εάν το κανεις εγακτασταση σε έναν δεύτερο δίσκο και δεν το κανεις στον δίσκο που δούλευεις. αυτό θα ήταν κάπως χαζό …. μιας και είναι μπετά.
      Αλλα όσο για να το δεις, μπορείς να το κανεις και σε έναν εξωτερικό δίσκο

      • babz says:

        Εγώ που είμαι ένας φτωχός πλήν τίμιος μπετατζής το έκανα στον δίσκο που δουλεύω !

      • nikos k says:

        ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία φίλε!να σε ρωτήσω το λογισμικό από το “πειρατολειμανο” το κατέβασες?είναι εύκολο να τελείς κάποιο link με email?

  2. Jol1naras says:

    Ορίστε εγώ αυτό κατέβασα από το πειρατολίμανο που λες και εσύ…

    http://thepiratebay.org/torrent/6200584/Mac_OS_X_10.7_Lion

    Ελπίζω να μην πειράζει που έβαλα link από εκεί…

    Εγώ πάντως το έκανα σε flash-ακι, με βολεύει καλύτερα…

  3. SomniusX says:

    Babz … με πεθανες!!!!!

  4. Thanasis says:

    Σε mac mini core duo μπαίνει?

  5. Panos says:

    Άλλο ένα πολύ καλό ποστ. Μπράβο παιδιά.

  6. nikos k says:

    παιδιά δεν αναφέρατε ότι οποίος κάνει αυτό με εξωτερικό σκληρό δίσκο πριν κάνει το partition πρέπει να επιλέξει το δίσκο -> να πάει στο tab partition -> να διαλέξει στην επιλογή volume scheme τα 2 partitions -> να επιλέξει το κουτάκι options -> και μετά να επιλέξει την πρώτη επιλογή (GUID partition table) -> και μετά apply. αν δεν το κάνει αυτό τότε κατά την εγκατάσταση του λογισμικού (μετά την επανεκκίνηση) θα του βγάλει ως επιλογή μονό τον built-in δίσκο διότι δεν θα έχετε κάνει αυτό που προανέφερα!απορώ δηλαδή πως δεν το ρώτησε κάνεις ακόμα 😉 ???

  7. Πανος says:

    παίδες έχει δοκιμάσει κανεις τι ψαρια πιάνει το λιοντάρι σε macbook white (late 2008) και macbook pro (early 2008) ??

  8. Mixalis says:

    Re paidia an xwrisw enan disko exwteriko -pou exei mesa pragmata- se 2 partitions, tha xasw ayta pou exei mesa?mperdeytika se ena simeio poy mou leei oti tha kanei delete to partition me to onoma poy exw se ayton ton exwteriko kai kollisa!

    Thanx!

    • suicico says:

      εάν δεν είναι ήδη φορμαρισμένος σε Macosx journalled, ναι θα χάσεις ότι έχει μεσα ο δίσκος, διαφορετικά μπορείς να κανεις live partition

  9. gel says:

    Μπορώ να πω ότι ο τρόπος αυτός είναι τραγικά γρήγορος … Μπράβο στον εμπνευστή !!!!

  10. Pedro says:

    Παιδεια εμένα μου βγάζει failed κατα την εγκατασταση (έχω κανεί partition στον κύριο σκληρό)

  11. pedro says:

    macbook pro core 2 duo 2.4 to

    • suicico says:

      ΟΚ απλα έλεγα μήπως είχες Core Duo. Τι να σου πω, κάνε και πάλι την διαδικασία από την αρχή, ίσως κατά το restore κάτι να πήγε στραβά

  12. nuc says:

    Guys,

    Στη περίπτωση που έχετε δεύτερο εσωτερικό σκληρό, απλά τρέχετε τον installer και για εγκατάσταση επιλέγετε τον δεύτερο σκληρό!!

    Θα ξεκινήσει η αντιγραφή των αρχείων εγκατάστασης και θα κάνει reboot ώστε να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση από εκεί..

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!