Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Οσοι με γνωρίζετε είτε προσωπικά είτε μέσα από το internet σίγουρα θα με έχετε ακούσει να λέω πόσο σημαντικό είναι να κρατάμε τον υπολογιστή μας καθαρό.

Στα τόσα χρόνια που εργάζομαι ως τεχνικός Mac έχω δει μερικά πραγματικά χάλια μηχανήματα. Τα οποία φαντάζομαι δεν θα ήταν σε αυτά τα χάλια εάν οι ιδιοκτήτες τους γνώριζαν ότι πρέπει να κάνουμε έναν καθαρισμό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Γιατι να καθαρίσουμε τον υπολογιστή ;

Ο υπολογιστής μας δουλεύει σαν μια πολύ μικρή και αδύναμη ηλεκτρική σκούπα, ότι σκόνη έχει γύρω του την μαζεύει (μαζί με τον αέρα). Ετσι εάν ζούμε σε ένα ιδιαίτερα σκονισμένο περιβάλλον ο υπολογιστής μας θα είναι αρκετά σκονισμένος εσωτερικά.

Το κακό με την σκόνη στο εσωτερικό του υπολογιστή είναι ότι παρεμποδίζει την σωστή διαχείριση θερμοκρασίας στο μηχάνημα, ή πιο απλά δεν τον αφήνει να δροσιστεί όπως πρέπει.

Η νούμερο ένα αιτία για βλάβες στου υπολογιστές είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Οποτε καταλάβατε πως πάει η ιστορία, δεν το καθαρίζουμε > ζεσταίνεται > χαλάει.

Φυσικα πέρα από την σκόνη που μπορεί να μαζέψει ο υπολογιστής μας, έχει ακόμη έναν παράγοντα που πρέπει να δίνουμε σημασία.
Η θερμοαγώγιμη πάστα που βάζουμε στα chips της κάρτας γραφικών και της CPU. Σκεφτητε μια πάστα η οποία δουλειά της είναι να ενώνει άψογα το ολοκληρωμένο με την ψήκτρα του υπολογιστή. Αυτο γίνεται επειδή η πάστα είναι αυτό ακριβώς – πάστα.
Μετα από χρόνια παύει να είναι πάστα και είναι κάτι σαν πέτρα. Σε αυτό το σημείο δεν μας βοηθάει καθόλου και πρέπει να αλλάξουμε την πάστα.

Το πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τον υπολογιστή μας εξαρτάτε και από το εάν καπνίζουμε (ή εάν δουλεύουμε σε χώρο που καπνίζουνε) ή όχι.

Σε περίπτωση που δεν καπνίζουμε και ο υπολογιστής μας δουλεύει σε ένα καθαρό περιβάλλον, τα 3 χρόνια είναι ένα πολύ καλό διάστημα.

Εαν καπνίζουμε ο χρόνος αυτός πέφτει στο μισό. Μια φορά στον ενάμιση χρόνο είναι ένα καλό διάστημα για να κρατάμε τον υπολογιστή μας σε καλή κατάσταση.

Οσοι μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, good for you που λένε. Οι υπόλοιποι μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο milaraki service να κανονίσουμε τον καθαρισμό του υπολογιστή σας.

 

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

3 Responses to “Καθαρισμός του Mac”

 1. Nikos Polychroniadis says:

  Πάντα ένας καθαρισμός βοηθάει!

 2. Gagarin says:

  Καλησπέρα!!!
  Η άποψη σου για τα διάφορα προγραμματάκια που ρυθμίζουν την ταχύτητα απο τον ανεμιστήρα του mac ποια είναι;

  • suicico says:

   Συνηθως καλη. Μιας και τα περισσότερα προγράμματα δεν σε αφήνουν να ρίξεις τις στροφές του ανεμιστήρα σε επικίνδυνα για την υγεια του υπολογιστή επίπεδα. Αντιθετως σου επιτρέπουν να ανεβάσεις τις στροφές, κάτι που είναι καλο για τον υπολογιστή σου.

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!