Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Εχουν περάσει πλέον 7 χρόνια από τότε που ανέλαβε το “τιμόνι” της εταιρίας ο Tim.

Θυμαμαι ακόμη και σήμερα την ημέρα που ανακοίνωσε την παραίτηση του ο Steve. Τοτε φυσικά ήταν μια άσχημη στιγμή μιας και όλοι γνωρίζαμε ότι η υγειά του Steve δεν ήταν στα καλύτερα της, οπότε είχαμε μια κακή “γεύση” από την μεταβίβαση του τίτλου του CEO στον Tim, οπότε δεν ήμασταν και αντικειμενικοί εκείνη την περίοδο.

Οπως τότε έτσι και τώρα έλεγα ότι η Apple θα αλλάξει. Δεν θα είναι πλέον η Apple που ξέραμε και αγαπήσαμε.

Τωρα, 7 χρόνια με τον Tim, μπορώ να πω ότι δεν μου αρέσει τόσο πολύ η Apple του Tim.

Σιγουρα υπάρχουν αντίθετες απόψεις, και σίγουρα τα νούμερα (πωλήσεις) μας λένε διαφορετική ιστορία, αλλά αυτή είναι η δικιά μου άποψη.

Πραγματικα δεν έχω δει κάτι εδώ και χρόνια που να με κάνει να ενθουσιαστώ πάρα πολύ, σε αντίθεση με τα χρόνια του Steve που κάθε Keynote ήταν και μια φιέστα, κάθε update του λειτουργικού ήταν ένα κυνήγι κρυμμένων features που σου έκαναν την ζωή ακόμη πιο εύκολη.

Πλεον τα keynote, δεν έχουν να αποκαλύψουν τεχνολογίες που δεν τις περιμένεις, τα updates στα λειτουργικά έχουν γίνει κυνήγι για bugs και η όλη εντύπωση που δίνει η Apple είναι μιας εταιρίας που προσπαθεί να “πουλήσει” τον εαυτό της σαν καινοτόμα.

Εξακλουθουν να μου αρέσουν τα προϊόντα της Apple, αλλά πραγματικά δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι δραστικά στα τελευταία αυτά χρόνια.

Αυτο το iPhone θαρρώ είναι το ίδιο εδώ και 10 χρόνια. Μην με παρεξηγείτε φυσικά και έχει βελτιωθεί και έχει εξελιχθεί αλλά όχι τόσο σημαντικά.

Αυτο που έχει εξελιχθεί και έχει αυξηθεί είναι οι τιμές των προϊόντων !

Κλεινωντας να τονίσω ότι αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη και τροφή για κουβέντα, και όχι κράξιμο.

 

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

6 Responses to “Η Apple του Tim Cook. Η γνώμη μου”

  1. pavlidisc says:

    Εσένα δεν σου αρέσει και “τόσο πολύ”. Εγώ θα έλεγα ότι δεν μου αρέσει καθόλου πλέον.

    Προτιμώ τις παλιές “ιδιοτροπίες” που όμως είχαν απέναντί τους μία σοβαρότατη δικαιολογία και μία αντιπρόταση, παρά αυτό το τόσο προβλέψιμο “σήμερα”.

    Λατρεύω τα προϊόντα της, την ποιότητά της, τις υπηρεσίες της (που στην Ευρώπη νομίζω ότι σταμάτησαν στο 2010) αλλά δεν βρίσκω πλέον κάτι στο συγκλονιστικό πάνω της. Κάτι που να με κάνει να κλείσω τα μάτια έναντι των άλλων προϊόντων.

    Ή μάλλον, υπάρχει κάτι. Η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων. Θεωρώ ότι είναι το μοναδικό κομμάτι στο οποίο η Apple είναι μονόδρομος. Ζωτικής σημασίας η διασφάλιση του απορρήτου, αλλά δεν ξέρω ποιος Έλληνας (οκ…η Apple δεν είναι Ελλάδα, ούτε Ευρώπη, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ ζούμε) είναι πλέον διαθέσιμος να ξοδέψει τόσα πολλά χρήματα μόνο για την ασφάλεια. Γιατί παιδιά, εγώ προσωπικά στην Apple δεν βλέπω κάτι άλλο…πλέον.

    Το γεγονός ότι δεν ζούμε στην Αμερική, μας αποκόπτει αυτόματα από το…90% των λειτουργιών ενός iPhone ή ενός iMac (διορθώστε με εάν κάνω λάθος, εγώ αυτό αισθάνομαι σας Ευρωπαίος). Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι υπηρεσίες της Google αλλά και τα Windows δουλεύουν πολύ σωστά τα τελευταία χρόνια, βλέπω ότι μπορώ να κάνω την δουλειά μου σωστά και με άλλα προϊόντα τα οποία κοστίζουν πολύ λιγότερα από ένα “μήλο”. Οι Κινέζοι έχουν φέρει τα πάνω κάτω στις τιμές…η Apple έχει φτάσει τις τιμές στον ουρανό, η Google έχει ανέβει πολύ και δουλεύει σωστά, τα Windows δεν θέλουν format κάθε μήνα…έ…όλα αυτά συντελούν στο γεγονός να κάνουν την Apple απόμακρη.

    Και να πάρω πάλι iPhone. Οκ. Να πάρω. Να κάνω το σκατό μου παξιμάδι (συγγνώμη για την έκφραση αλλά αυτό χρειάζεται για να αποκτήσεις iPhone – πλήν iPhone SE που δεν είναι smartphone 2018) και να το πάρω. Όπως έκαμνα και πρίν με τα iPhoen4-5-6-7. Αλλά γιατί; Για να βλέπω την επόμενη μέρα πώς παίζεται στο iPhone to Pokemon; Ή πώς κουνιέται μία κουράδα στους ρυθμούς του σΤώματός μου; Μπορεί να με πείτε περίεργο και ιδιότροπο…αλλά εγώ τα 3 τελευταία keynote δεν άντεξα να τα δώ. Ο Θείος (έτσι τον λέγαμε στην παρέα τον Steve) με έκανε να αισθάνομαι σοβαρό άνθρωπό. Αυτοί με κάνουν να αισθάνομαι γελοίος. Συγγνώμη δεν θα πάρω.

    Είμαι από αυτούς που έχω έρωτα με τα προϊόντα της Apple. Τόσο που μερικές φορές έκοβα από το υστέρημά μου για να αποκτήσω ένα iPhone ή ένα iPad ή ένα iMac. Το έκαμνα γιατί ένιωθα ότι έχω μία εταιρία απέναντί μου που σε σέβεται. Δεν το κάνω πλέον, και για να πώ την αλήθεια πολύ δύσκολα θα το ξανακάνω, γιατί νιώθω ότι με κοροϊδεύουν. Παρουσιάσεις και «νέα» επιτεύγματα που είναι λές και απευθύνονται σε παιδάκια του δημοτικού, ios το οποίο μέχρι να στρώσει πιάνουμε χρόνο κάνοντας τους beta testers, τιμές στα ύψη…συγγνώμη αλλά δεν θα πάρω. Όχι όσο δεν με πείθουν ότι αξίζουν. Για μένα εδώ και κάποια χρόνια ΔΕΝ το αξίζουν.

    Το τι πιστεύω όμως εγώ, μάλλον δεν έχει καμία σημασία γιατί οι πωλήσεις πάνε στον Θεο, τα iPhone είναι πάντα πρώτα, το μήλο είναι ο μεγαλύτερος πόθος του κάθε κρυφού και φανερού γκατζετάκια. Δεν ξέρω μέχρι πότε όμως…

    Τάσο, πιστεύω ότι αυτός που δεν ήξερε την Apple από πριν, δεν μπορεί να δεί τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα (ή τι βγαίνει προς τα έξω και τι αντιλαμβανόμαστε εμείς τέλος πάντων). Ίσως η κουράδα που μιλάει ή η ύπαρξη HDMI ή το portrait mode ή το νέο iMessage να είναι αυτό που πραγματικά θέλει σήμερα ο κόσμος. Ίσως να είμαστε εμείς οι «λάθος» τελικά. Οι πωλήσεις…μάλλον αυτό δείχνουν.

  2. John says:

    Δεν συμφωνώ, δεν είναι ακριβός έτσι. Εν’ μέρει έχετε δίκιο!!

  3. giannopgeo says:

    Καταρχήν να πω ότι είμαι κάτοχος macbook, iphone, apple watch και παλαιότερα ipad. Δυστυχώς λόγο οικονομικών αποφάσισα πως ότι πρόκειται να αντικατασταθεί θα είναι εκτός apple.
    Πέρσι έκανα την εξαίρεση αναβαθμίζοντας το iphone (εννοείται όχι στο τελευταίο μοντέλο) μόνο και μόνο λόγο watch, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί ξανά, διότι το πρώτης γενιάς ρολόι μου έχει γίνει πλέον πολύ αργό. Επίσης έχω βαρεθεί να περιμένω πότε θα μιλήσει η siri ελληνικά και πότε θα έχουμε apple pay (και μην ακούω για λύσεις με κάρτες μέσω Ιρλανδίας…) ή έστω ξεκλείδωτο nfc, τη στιγμή που αξιοπρεπέστατα κινητά των 200€ (κατά προτίμηση με stock android) χρησιμοποιούν τις εφαρμογές πληρωμών των Ελληνικών τραπεζών. Ακόμα να πω ότι πρόσφατα αγόρασα google chromecast και η όλη φάση της εγκατάστασης δεν ήταν μακριά από την απλότητα που έχουν τα προϊόντα με μήλο. Τέλος, να πω ότι στη δουλειά μου εργάζομαι με windows10, τα οποία επίσης είναι αξιοπρεπέστατα.
    Αν μου περίσσευαν χρήματα ίσως να προχωρούσα σε αναβαθμίσεις γιατί για εμένα ισχύει το “ότι δίνεις, παίρνεις”, αλλά στην παρούσα φάση μοιάζει με ανέκδοτο, και κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει αφού ο ανταγωνισμός δεν απέχει έτη φωτός όπως παλαιότερα.

  4. cghera says:

    H Apple έχει αλλάξει , χωρίς αμφιβολία. Εγώ πρόσφατος σχετικά χρήστης (περίπου 9 χρόνια). Προσωπικά αυτό που με χαλάει είναι οι τιμές που συνεχώς ανεβαίνουν χωρίς να προσφέρουν κατα τη γνώμη μου κάτι τόσο φοβερό. Αυτό που περιμένων από την Apple και δεν βλέπω πια να το προσφέρει είναι αξιοπιστία και σιγουριά στη χρήση έστω και με ένα επιπλέον κόστος. Αλλά βλέπω ότι οι τιμές έχουν πιάσει ταβάνι (λες να πάνε κι άλλο;) και τα προβλήματα που προκύπτουν δεν τις δικαιολογούν. Μπορεί οι τιμές να βγαίνουν με βάση τον μέσο αμερικάνικο μισθό αλλά ακόμα κι έτσι ένα laptop δεν μπορεί να έχει 2500$. Ούτε ένα κινητό να αρχίζει από τα 800$.
    Υπάρχει έντονος ανταγωνισμός από τους κινέζους περισσότερο (Xiaomi, ZTE κλπ) που λόγω του μικρού κόστους επιτρέπει παραχωρήσεις. Οταν ένα κινητό κάνει 200€ π.χ. δεν μπορείς να περιμένεις πολλά αν προκύψει πρόβλημα. Όταν ένα κινητό κάνει 800 όμως και κάτι παθαίνει έστω και στο λογισμικό, σου κάθεται κάπως.
    Από την άλλη όταν έχεις ενα οικοσύστημα συσκευών όπως οι περισσότεροι apple users (υπολογιστή , κινητό , tablet και ίσως ρολόι) μαθαίνεις και λειτουργείς με τον εύκολο τρόπο και δύσκολα αλλάζεις. Αλλά περιμένεις να μην έχουν παιδικές ασθένειες όλα αυτά. (π.χ. το handoff δεν παίζει πάντα, άλλες φορές προβλήματα με το icloud κ.λπ).
    Διάβασα πιο πάνω κάποια παράπονα π.χ. για το Siri , προσωπικά το θεωρώ χαμένη υπόθεση ειδικά για τα ελληνικά γιατί είμαστε πολύ μικρή χώρα για να ασχοληθεί μαζί μας η Apple. Πάλι καλά που μας έδωσαν dictation στα ελληνικά. Προσωπικά αντί για το Siri θα προτιμούσα να βελτιώσουν λίγο το Time machine π.χ. στο Mac (όσο καιρο το ξέρω δεν έχει αλλάξει καθόλου , θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο) ή να το υλοποιήσουν κάπως και στο iOS (π.χ. file versioning)

    Θα διαφωνήσω επίσης ότι το iPhone SE δεν είναι smartphone , εγώ απέκτησα πρόσφατα ένα (δεύτερο χέρι για καλή μου τύχη) και είμαι ικανοποιημένος. Δεν γουστάρω καθόλου τις μεγάλες οθόνες και ελπίζω να μην χαθεί αυτό το form factor στο μέλλον.

    Το σίγουρο είναι πως η Apple μετά τον Steve δεν θα είναι ποτέ ίδια. Λεφτά θα βγάζει όπως φαίνεται αλλά γουάου μάλλον θα αργήσουμε να πούμε πάλι.

  5. tony says:

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Έχει χαθεί η καινοτομία και το μυστήριο που περίμενες σε κάθε αναβάθμιση. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να μειωνονται οι πωλησεις αν συνεχίσουν με αυτό το σκεπτικό. Οι κινέζοι έρχονται δυναμικά απότι φαίνεται.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!