Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Τρέξτε τα widgets στο Desktop

On April 15, 2013, in Apple, Freeware, software, by suicico

amnesty

Ας θυμηθούμε πότε είχαμε δει για πρώτη φορά το concept των widgets.

Τότε δεν ήταν το dashboard αλλά ήταν το konfabulator που στην συνέχεια το αγόρασε το yahoo.

Το konfabulator λοιπόν σου επέτρεπε να τρέχεις μικρές εφαρμογές στο desktop σου με μια πληθώρα επιλογών σχετικά με το πως θα εμφανίζεται το καθένα.

Μετά από κάποια χρόνια η Apple αποφάσισε να ενσωματώσει μια παρόμοια λειτουργία στο OS X και το έκανε αυτό με το Dashboard και τα widgets .

Μια μεγάλη διαφορά όμως : το dashboard λειτουργεί σαν μια παράλληλη επιφάνεια εργασίας, έτσι εάν σου άρεσε ο τρόπος που δουλεύει το konfabulator θα σε ξένιζε το dashboard .

Από τότε λοιπόν που κυκλοφόρησε το dashboard, είχαν βρεθεί μερικοί τρόποι για να τρέχεις τα widgets στην επιφάνεια εργασίας σου, αλλά δεν ήταν και ότι καλύτερο μιας και δεν είχες καμία δυνατότητα να διαχειριστείς την εμφάνιση τους .

Κάπου εκεί εμφανίστηκε μια εφαρμογή που μετέτρεπε το dashboard σε ένα ποιο ωραίο konfabulator. Η εφαρμογή αυτή είχε αρκετά μεγάλη επιτυχία και πλέον είναι διαθέσιμη δωρεάν, και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και τον source code της .

Κατεβάστε λοιπόν από εδώ την εφαρμογή Amnesty, δωρεάν φυσικά .

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

5 Responses to “Τρέξτε τα widgets στο Desktop”

 1. george says:

  απλα ακολουθησε αυτο το tutorial και κανεις το ιδιο χωρις να μπλεκεις με τριτες εφαρμογες….
  http://macs.about.com/od/usingyourmac/qt/widgetondesktop.htm

  • suicico says:

   αυτό εννουσα με το “είχαν βρεθεί μερικοί τρόποι για να τρέχεις τα widgets στην επιφάνεια εργασίας σου, αλλά δεν ήταν και ότι καλύτερο μιας και δεν είχες καμία δυνατότητα να διαχειριστείς την εμφάνιση τους .”

   δεν έχει καμια σχέση μιας και στο amnesty μπορείς να ορίσεις σε ποιο level θα είναι τα widgets, ενώ σε αυτό που λες είναι συνεχεια στο floating, opacity etc.

 2. george says:

  i’d rather stick to what i know… thanks mate.
  OSX got everything i need.
  no third party apps

  • suicico says:

   καλα ναι, απλα σου το έγραψα το παραπάνω για να καταλάβεις ότι είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα από αυτό που ξες

 3. Stavrosst says:

  Τάσο, μήπως έχεις εντοπίσει και καμμία εφαρμογή να μαζεύει όλα τα προγράμματα που έχουν διαχείρηση από την μπάρα των μενού γιατί κοντεύουν τα δικά μου -και μετά από άπειρες μειώσεις- να βγούν πιό αριστερά από το μήλο και δεν φαίνονται όταν τα μενου του τρέχοντος προγράμματος είναι ενεργο; (ουφ, ανάσα, τα είπα όλα σε μία πρόταση).

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!