Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

 

Ένα από τα μεγαλύτερα ατού του Mac Os X είναι η ανοσία του σε ότι έχει να κάνει με ιους.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει πρόβλημα σε ότι έχει να κάνει με κακόβουλο λογισμικό, και εξηγώ.

Το να εγκατασταθεί κάτι στον υπολογιστή μας χωρίς εμείς να έχουμε γνώση ή να έχουμε δώσει την άδεια μας είναι πολύ κακό. Στο Os X δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Αυτές τις ημέρες γίνεται ένας μικρός χαμός online και ofline σχετικά με το Trojan Flashback.

Το Trojan αυτό, δεν μας νοιάζει τι κάνει στον υπολογιστή μας (σε αυτό το ποστ δεν μας νοιάζει) αυτό που μας ενδιαφέρει και πρέπει να προσέξετε είναι ότι για να είναι επιτυχής η εγκατάσταση του trojan αυτού (και κάθε malware) θα πρέπει να δώσουμε username και password από έναν λογαριασμό που έχει δικαιώματα administrator.

Με λίγα λογια αυτό που θέλω να πω είναι ότι το λειτουργικό όπως και κάθε λειτουργικό έχει πάντα κάποια τρύπα που θα προσπαθήσουν να την εκμεταλλευτούν για να κερδίσουν πρόσβαση στον υπολογιστή σας. Το θέμα είναι ποσο εύκολα μπορεί να γινει αυτό.

Στο Os X λοιπόν αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει πρώτα να κοροϊδέψουν εσάς ώστε να δώσετε το password σας. Εσείς λοιπόν δίνετε άδεια να γίνει η εγκατάσταση.

Άρα αντί να διαβάζουμε άρθρα τύπου : ΠΡΟΣΟΧΗ κτλ. Καλό θα είναι να είμαστε λίγο προσεχτικοί όταν γράφουμε το password μας. Εαν πεταχτεί ένα παράθυρο που μας ζητάει το password μας να είμαστε σίγουροι ότι είναι από κάποια εφαρμογή που γνωρίζουμε και όχι κάποιο άσχετο λογισμικό.

Γράφουμε το password μας μόνο όταν κάνουμε εγκαταστάσεις (κατά κύριο λόγο) οπότε εάν δεν κάνουμε κάτι τέτοιο θα είναι λίγο ύποπτο έτσι στα καλά καθούμενα να εμφανιστεί ένα παράθυρο από το πουθενά που μας ζητάει το password.

Περισσότερα για το συγκεκριμένο Trojan μπορείτε να μάθετε εδώ.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

10 Responses to “Σχετικά με το Trojan FlashBack και γενικότερα”

 1. xalientre says:

  “Στο Os X λοιπόν αυτό δεν είναι εύκολο, θα πρέπει πρώτα να κοροϊδέψουν εσάς ώστε να δώσετε το password σας. Εσείς λοιπόν δίνετε άδεια να γίνει η εγκατάσταση.”

  Το ίδιο ισχύει και για τα windows και το Linux φίλε μου, δεν είναι προνόμιο των Mac. Απλά τα mac έχουν το 9% της αγοράς και δεν πολυ-ασχολούνται μαζί τους. Όσο κερδίζουν κομάτι της πίτας της αγοράς παραπάνο στοχοποιούνται και περισσότερο από τους κακόβουλους … είναι νόμος της αγοράς αυτός δυστυχώς…

  • suicico says:

   Στο Linux ναι, και γενικότερα σε όλα τα *nix συστήματα. Οσο αφορα τα windows θα διαφωνήσω. Και το υπόλοιπο του επιχειρήματος με βρίσκει εντελώς αντίθετο, αλλα είναι μια άποψη που μοιράζεστε αρκετοί, οπότε σεβαστή

 2. Spiros says:

  Φίλε Xalientre λάθος. Ξέρεις σε πόσους φίλους μου έχει εγκατασταθεί χωρίς να κάνουν ΤΊΠΟΤΑ απολύτως ιός; Και δεν λέω ιούς που βγαίνουνε με antivirus. Ολόκληρο προγράμμα, αν θυμάμαι καλα ενα ψεύτικο προγράμμα Antivirus.
  Απο ότι θυμάμαι μου είχε πει ένας “εκει που ήμουν στο Internet ξαφνικά μου πετάει ενα αναδυόμενο παράθυρο και κάνει install χωρίς να έχω κάνει τίποτα.”

 3. xalientre says:

  Με UAC ανοικτό δεν παίζει να εγκατασταθεί πρόγραμμα παιδιά. Εδώ δεν περνάνε τα προγράμματα που προσπαθείς να κάνεις εγκατάσταση με setup κανονικό.

  Εχω στην ευθύνη μου 200 σταθμούς εργασίας (windows, linux, mac οτι θες) με UAC ανοικτό έχω πρόβλημα ακόμη και στην εκτέλεση κάποιον παλιών προγραμμάτων που ζητάνε elevated rights…

 4. George says:

  Φίλε Spiros, για να μην εμφανίζονται τέτοια παράθυρα, απλά πήγαινε Safari > Preferences > General και βεβαιώσου ότι δεν είναι τικαρισμένο το box ‘Open “safe” files after downloading.

 5. odinmac says:

  Φίλε George ακόμα και με τικαρισμένο το box ‘Open “safe” files after downloading ΔΕΝ ανοίγει software programs.

 6. George says:

  Φίλε odinmac, πρόκειται για μια καθαρά προληπτική ενέργεια ώστε να μην εμφανίζεται από το πουθενά το install window μιας εφαρμογής. Βέβαια αυτό ίσχυε εξ όσων γνωρίζω για παλιότερα OS X, όμως εφαρμόζοντας το και στο Lion δεν έχει να χάσει κανείς κάτι.

 7. suicico says:

  φυσικά η πιο απλή και έξυπνη κίνηση είναι ο λογαριασμός μας να μην έχει δικαιώματα admin

 8. karanik says:

  Πως μπορουμε να δουμε αν τελικα το εχουμε κανει εγκατασταση και πως το βγαζουμε αν το εχουμε ?

 9. odinmac says:

  Αγαπητέ karanik δες εδώ: http://www.macedonas.gr/flashback-trojan-checker/

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!