Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Lacie Wireless Space [Review]

On November 19, 2010, in Apple, Hardware, by suicico

Σήμερα έλαβα από το MadMacs μια μονάδα του Lacie Wireless Space 1TB για ένα μικρό review το οποίο ακολουθεί …
Κατά πρώτον τι είναι το Wireless Space της Lacie ;
Είναι ένας δίσκος που έχει ενσωματωμένο ένα router !
Ένα router με 3 GB ethernet και wireless B/G αλλα και Ν mode.

Το υπέροχο με αυτόν τον δίσκο είναι ότι δουλεύει μια χαρά με το Time Machine, χωρίς να πειράξετε τίποτα (όπως σε άλλους NAS).

Η ταχύτητα του δίσκου είναι αρκετά ικανοποιητική, και με το Wireless αλλά και με το Ethernet (σε αντίθεση με άλλους NAS).

Άρα λοιπόν έχουμε 1TB δίσκο που δουλεύει με Time Machine, και ένα πλήρες router, μήπως αυτό το set up σας θυμίζει κάτι ;
Η σωστή απάντηση είναι ότι θυμίζει κατά πολύ το Time Capsule της Apple, στα χαρακτηριστικά που ανάφερα ποιο πάνω, μιας και το Wireless Space έχει μερικά ακόμη πράγματα να κάνει για εσάς αλλά και μια πολύ καλύτερη τιμή.

Εάν κάποιος βάλει το Wireless Space σε μια κόντρα με το Time Capsule, σίγουρα το Wireless Space θα βγει νικητής στα σημεία.
Ένα σημείο όμως που χάνει είναι ότι το ασύρματο του δίκτυο δεν είναι Dual Band, κάτι που σημαίνει χαμηλότερες ταχύτητες στην ασύρματη μεταφορά δεδομένων.

Ας δούμε όμως τι παραπάνω μπορεί να κάνει για εμάς το Wiress Space.
Πέρα από την δυνατότητα χρήσης του Time Machine (για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο) στο δίσκο του 1 ή 2 ΤΒ, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τις 3 USB θύρες που έχει ο δίσκος απάνω του και από εκεί να μοιράσουμε δεκάδες ακόμη δίσκους. Έτσι όλοι μας οι USB δίσκοι μπορούν να γίνουν προσβάσιμοι από το δίκτυο. Οι θύρες USB φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάποιον εκτυπωτή ώστε να μετατραπεί έτσι απλά σε δικτυακό (κάτι που κάνει και το Time Capsule).

Ακόμη ένα χαρακτηριστικό που είναι αρκετό καλό είναι ότι ο δίσκος συνεργάζεται άψογα με το iTunes. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να αντιγράψουμε τα mp3 μας στον δίσκο και αμέσως τα βλέπουμε σε κάθε υπολογιστή του δικτύου μέσα από το iTunes ! Ή μπορούμε να κάνουμε το ακόμα πιο βολικό : να συνδέσουμε έναν δίσκο γεμάτο με mp3 και αυτά αμέσως εμφανίζονται στο iTunes μας.
Επίσης πολύ βολικές είναι οι δυνατότητες που ανοίγονται με το router κομμάτι του δίσκου, μιας και πολύ εύκολα μπορούμε να επεκτείνουμε το ethernet μας δίκτυο χωρίς να απλώνουμε καλώδια.
Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά εύκολο στο set up του και μετά από αυτό δεν χρειάζεται καμία έξτρα κίνηση για να απολαύσουμε τα οφέλη ενός NAS.

Η Lacie λοιπόν κυκλοφόρησε ίσως τον πρώτο αξιόλογο αντίπαλο του Time Capsule και πιστεύω ότι έχει κάνει αρκετά καλή δουλεία.
Στην τιμή των 209 ευρώ για 1TB ή 289 για 2ΤΒ και με 2 χρόνια εγγύηση, στέκεται μια χαρά απέναντι στην τιμή των 289 ευρώ για 1TB και 479 για 2ΤΒ του Time Capsule που έχει και έναν χρόνο λιγότερο εγγύηση.

Εν κατακλείδι, είναι μια καλή αγορά.

Lacie Wireless Space 1 TB
Lacie Wireless Space 2 TB

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

13 Responses to “Lacie Wireless Space [Review]”

  1. Babz says:

    Πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και λογικά τα +80€ για τα 2TB σε σχέση με τα +190€ της Time Capsule.
    Λογικά θα είναι κ πιό συμβατό με μη Apple Devices (PS3,Wi-Fi enabled TV’s,PCιά)

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Babz, Tassos Agapis . Tassos Agapis said: Lacie Wireless Space [Review] – http://bit.ly/bWtJXr […]

  3. tsounis says:

    Πολύ καλό review. Μια ερώτηση μόνο. Από θόρυβο πως τα πάει το lacie?

  4. cyreptiles says:

    ti diskous forai i lacie? ine aksiopistoi?

  5. Koft says:

    Pou mporoume na kanoume erwthseis????

    h erwthsh mou einai apo thn stigmh pws to software 4.2 gia ipad anakoinwthike gt den mporw na kanw update kai mou leei…pws your this software for iPad 3.2.2 is current version?????

  6. Babz says:

    @koft : η 4.2 ανακοινώθηκε ότι θα είναι διαθέσιμη σήμερα. Ακόμα δεν είναι ,υπομονή μέχρι τις 20:00-21:00 ώρα Ελλαδος.

  7. Jig Janus says:

    Super review Tasos!
    Ομορφο κ με δυο usb παραπανω απο το Time Capsule (που το πολυ να βγαλει 2 χρονια)

  8. Allilegr1 says:

    na rwtisw kati asxetoo poy m pan sta Public
    I Lacie einai etimi na falirisi ??? kserei kaneis?

  9. Petertech says:

    Se metafora dedomenon ti taxitima piani???
    h Lacie sto site lei 35MB/sec…kane mia metrisi kai pes mas!!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!