Check This Out

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

My Laptop is Sponsored By…

On September 23, 2010, in Διάφορα, Χιουμορ, by babz


Μόλις πήρατε το νέο σας φορητό υπολογιστή,έχετε φτάσει σπίτι σας,το καφεδάκι είναι έτοιμο,τα τσιγαράκια by your side και ξεκινάει η ιερή τελετή του ξεπακεταρίσματος !

Αφού έχετε παρατάξει τα παρελκόμενα,έχετε μαζέψει προσεκτικά τις ζελατίνες και έχετε ελέγξει αν έμεινε τίποτα στο κουτί,έρχεται η στιγμή που σηκώνετε την οθόνη και αντικρίζετε μιά ντουζίνα intel-nVidia-Ati-Splendid Super Duper F@ck1ng Awesome Technology inside αυτοκόλλητα,δεξιά και αριστερά του trackpad!Τα οποία να πάρει τις περισσότερες φορές είναι στραβά κολλημένα και σχεδόν πάντα αφήνουν κάτι αφαιρώντας τα !

Είναι πραγματικά απαραίτητο όλο αυτό το γαϊτανάκι;

Λέτε να μην ξέρω οτί έχει intel i5,nVidia Gpu και 15” superbrite οθόνη; Μα γι’αυτούς του λόγους το πήρα!

Σαν να αγοράζετε αυτοκίνητο και να έχει αυτοκόλλητα “125 άλογα,4 κύλινδροι,6άρι σασμάν,συνθετικό λάδι υψηλών επιδόσεων” πάνω στο καπό (όχι πως μερικά δεν έχουν αρκετά στο πίσω μέρος) τα οποία βγάζοντας τα να αφήνουν μισό κιλό κόλλα !

Οι εταιρίες απαντούν λέγοντας τη μνημειώδης “βοηθάει του πωλήτες να τα ξεχωρίζουν” μπούρδα,μα τα ίδια αναφέρονται στο καρτελάκι με την τιμή και στην τελική ο πωλητής απαιτώ να ξέρει τι μου πουλάει.

Η αλήθεια είναι ότι η ενσωμάτωση τους απο τους κατασκευαστές Η/Υ αποφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά,ποσά τα οποία μία και μοναδική εταιρία συνεχίζει ακόμα και τώρα να αφήνει ανέγγιχτα στο τραπέζι των προσφορών,σεβόμενη το στυλάτο brand image που έχει δημιουργήσει.

Πολύ σωστά καταλάβατε,η εταιρία αυτή είναι η Apple.Έτσι αγοράζοντας το καινούργιο macbook pro σας,δεν θα δείτε κανένα ηλίθιο “multitouch trackpad,LED Screen,Glowing Apple Logo Behind The Screen” αυτοκόλλητο.

Φυσικά αυτή η τακτική εφαρμόζετε σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας,έχετε δεί κανένα iPhone να γράφει δίπλα στο φακό “5mpixels With Autofocus And Macro” σαν κάτι HTC και άλλα wannabe τηλέφωνα;

Tagged with:  

20 Responses to “My Laptop is Sponsored By…”

  1. TheoCoach says:

    Πάντα θεωρούσα μεγάλη βλαχειά όλα αυτά τα αυτοκόλλητα πάνω στα “άλλα” notebooks. Ένας από τους βασικούς λόγους που ήθελα να πάρω Macbook ήταν η ομορφιά του – μετά βέβαια έμαθα πόσο θαυμάσιο μηχάνημα είναι συνολικά.

    Κι ας μου λέει ο άλλος “είναι πολύ ακριβά!” ή το κλασσικό “κανείς δεν έχει mac” ή “δεν υπάρχουν προγράμματα” και “είναι πολύ δύσκολο να τα συνηθίσεις/μάθεις” κι άλλες τέτοιες πεπαλαιωμένες ιδέες.

    Ωραία το θέτεις λοιπόν 😉

    Θοδωρής

  2. Constantinos says:

    makarei na skeftontousan oloi san emas isos na itan kaliteros o kosmos tis texnologias xoris ansimvatoties kai mpourdes, gia na fantastite otan pira to iPhone 4 erxonousan apo tin douleia na to doune kai mou legane: kala giati to pires afou den doulevei exei provlima me tin kerea tou. (to tilefono doulevei apla telia kai xoris kanena provlima) tipota apla i Apple poulaei toso poli ta teleftea xronia pou i propaganda enantion tis einai i moni lisi…

    • Panagiotis says:

      Όσο η Αpple έχει τόσο φανατικούς υποστηρικτές-οπαδούς που δίνουν (μεταξύ του και εγώ) 700-800 ευρώ για ένα τηλέφωνο και 1300-1500 ευρώ για ένα laptop με nvdia 9400/ION και 160GB/250GB 5400rpm (configuration netbook), δε νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει ποτέ πρόβλημα προπαγάνδας.

      Ξέρω ότι αυτό που λέω θα στεναχωρήσει κάποιους αλλά είναι άποψη μου: Η Apple διαθέτει ένα εξαιρετικό τμήμα marketing που επενδύει στο αίσθημα διαφορετικότητας και ταύτισης των πελατών της με το trademark. Προσωπικά αν και ο ίδιος είμαι κάτοχος Μacbook θεωρώ τα προϊόντα της Apple εξαιρετικά μεν, πολύ υπερεκτιμημένα δε. Εν γνώση μου πλήρωσα ένα λαπτοπ αξίας 600-700 ευρώ σε διπλή τιμή κάνοντας ακόμη πλουσιότερο τον Steve, αλλά σίγουρα δεν θα βγω να ζητωκραυγάζω γι’ αυτό ή να κατηγορήσω κάποιους άλλους που σκέφτονται πιο λογικά ή δεν έχουν τέλος πάντων την δική μου τρέλα.

      Δεν θέλω να δημιουργήσω κάποιο flame…απλά με στεναχωρεί όταν αρχίζουμε και σκεφτόμαστε σαν Αμερικανάκια.

      • Ιωάννα Ζ says:

        Παναγιώτη,
        διαφωνώ ως προς το ότι αγοράζοντας το mac aγοράζεις και ένα αξιόπιστο λειτουργικό σύστημα και ΟΛΕΣ τις αναβαθμίσεις του και το μηχάνημά σου θα “τρέχει” το τελευταίο λειτουργικό (τελευταίας παραγωγής εννοώ) τουλάχιστον για 5-6 χρόνια. Ποιό σημερινό pc laptop ακόμα και των 1500 ευρώ θα λειτουργεί σε 5 χρόνια τρέχοντας το λειτουργικό σύστημα του 2015; Αφού σε 2-3 χρόνια είναι για πέταμα (για να μην πω τα 698763 format που χρειάζονται ή για τα 90720482960184092370924 restart).

        Απλά το οτι το κρατάς αυτό το εργαλείο για 5-6 χρόνια και δουλεύει α-προ-βλη-μα-τι-στα είναι για εμένα πάρα πολύ σημαντικό και αποτελεί κριτήριο αγοράς για οποιοδήποτε προϊόν “τεχνολογίας” αγοράσω, από τοστιέρα μέχρι αυτοκίνητο.

        Φιλικά, Ιωάννα

        • Panagiotis says:

          Πριν από λίγο καιρό εγκατέστησα στο 7ετίας SONY VAIO της αδελφής μου τα Windows 7 τα οποία τρέχουν άψογα, γρήγορα και απροβλημάτιστα. Οι απαιτήσεις του καινούργιο λειτουργικού της Microsoft δεν είναι και τόσο μεγάλες αν αναλογιστείς ότι το εγκαθιστούν ακόμη και σε netbook με ΑΤΟΜ 1.6 και 1GB RAM. Ο ισχυρισμός σου λοιπόν περί απαξίωσης του hardware ύστερα από 2-3 χρόνια αυτόματα ακυρώνεται.

          Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με 1500 ευρώ σε Windows-Laptop αγοράζεις ΠΥΡΑΥΛΟ (Intel i7, 6-8GB RAM, πανίσχυρη κάρτα γραφικών, τουλάχιστον 500GB HD ή SSD, Οθόνη Full HD 1920×1080, Bluray, HDMI , ESATA κτλ κτλ). Ένα Macbook με αντίστοιχο configuration (δεν υπάρχει…πιθανόν να υπάρξει στην επόμενη 3ετία) θα στοίχιζε σήμερα τουλάχιστον 3.000 ευρώ.

          Ας περάσουμε τώρα στο θέμα ασυμβατότητας… όταν αποτελείς το 10% του πληθυσμού (τόσο είναι το μερίδιο αγοράς των MAC) δεν μπορείς να “απαιτείς” από το υπόλοιπο 90% να είναι συμβατό μαζί σου. Περισσότερο θα πρέπει εσύ να προσπαθήσεις να γίνεις συμβατός με αυτούς παρά αυτοί με εσένα. Προσωπικά όμως θέμα ασυμβατοτήτων αντιμετώπισα περισσότερο στα MAC. Δεν βρήκα drivers για πολλές συσκευές μου (tv tuners, εκτυπωτές κτλ), ενώ για να συνεργαστώ με τους σκληρούς δίσκους και τα flashακια φίλων και γνωστών μου θα πρέπει να καταφύγω σε τρίτα προγράμματα (paragon ntfs, macdrive για το pc) ή σε λύσεις τύπου FAT32 με τα όποια γνωστά προβλήματα και περιορισμούς.

          Εργάζομαι καθημερινά και στα 2 λειτουργικά (SL & Win7) και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Δεν τίθεται θέμα καλύτερου ή χειρότερου σε δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά λειτουργικά. Έχω την εντύπωση όμως ότι οι απόψεις που έχουν πολλοί MAC users βασίζονται σε βιώματα που πιθανόν είχαν από τα Windows 2000 ή τα πρώτης γενιάς XP. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνω από διάφορα video που βλέπω και συγκρίνουν τα Leopard με τα Win2000 και τα XP. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πάρα πολύ από τότε και πριν απαξιώσουμε κάτι θα πρέπει να το γνωρίσουμε καλά.

          Δεν προσπαθώ να πείσω κάποιον για το ποιο σύστημα/λειτουργικό είναι καλύτερο γιατί όπως είπα και παραπάνω αυτή η σύγκριση είναι ανούσια. Καλύτερο είναι αυτό που βολεύει τον καθένα ξεχωριστά και που του κάνει την δουλειά του καλύτερα,γρηγορότερα και ασφαλέστερα.

  3. […] This post was mentioned on Twitter by Berry the Butter, Theo Coach, Krot, Tassos Agapis , Babz and others. Babz said: My Laptop is Sponsored By… – http://wp.me/p4vmK-2mS […]

  4. alekoka says:

    Συμφωνώ αρκετά μαζί σου. Κι εγώ πιστεύω ότι δε χρειάζεται να “οπαδοποιούμαστε” σε σχέση με τους υπολογιστές που χρησιμοποιούμε. Ύστερα από σχεδόν ένα χρόνο χρήσης ενός mac μπορώ να πω τα εξής:

    – Το Snow Leopard είναι ένα πολύ καλό λειτουργικό αλλά δεν είναι ΤΟΣΟ πολύ καλύτερο από τα Windows όσο ίσως θέλουμε να πιστεύουμε. Το μεγάλο προσόν είναι η αίσθηση ασφάλειας που νοιώθεις όταν έχεις ανοιχτές πολλές εφαρμογές που κανένας PC user δεν μπορεί να έχει. Στο PC μπορεί να διστάσεις να ανοίξεις μια επιπλέον (τη 10η!) εφαρμογή, στο MAC ποτέ.

    – Αν είσαι μανιακός gammer ξεχνάς το MAC. Έτσι απλά. Με τα λεφτά που θα έδινες για έναν δυνατό MAC παίρνεις ένα θηριώδες PC και μια πολυθρόνα με ηχεία, δόνηση και πιτσιλίθρες! Αν παίζεις που και που κανά παιχνιδάκι χαλαρό αλλά δεν είναι και η πρώτη σου προτεραιότητα είσαι μια χαρά με mac.

    – Έχω βρει όλες τις εφαρμογές που ήθελα στο MAC αλλά με πιο πολύ ψάξιμο και λιγότερη ποικιλία. Στο PC βλέπεις τι θέλεις να κάνεις, το googlάρεις, βρίσκεις καμιά δεκαριά εφαρμογές, αρκετές από αυτές είναι free, τις κατεβάζεις, τελείωσες. Στο MAC είναι πιο δύσκολο να βρεις άκρη γιατί υπάρχει συχνά μόνο μια εφαρμογή (συχνά επί πληρωμή) που όμως της λείπουν κάποια στοιχεία που τα θεωρούσες δεδομένα. Έτσι χρειάζεσαι και δεύτερη εφαρμογή. Για παράδειγμα όλα αυτά τα μικροπρογραμματάκια που αφορούν αντιγραφή DVD ή μετατροπή σε κάποιο αρχείο video και το ανάποδο (π.χ: DVDshrink, FAB Decrypter κ.ο.κ.) είναι ψιλοπονοκέφαλος στο MAC. Βρίσκονται όμως με λίγο ψάξιμο.

    – Αν είσαι ο πολύ ψαγμένος κομπιουτεράς που εγκαθιστά κάθε καινούργιο πρόγραμμα που βγαίνει απλώς για να το τσεκάρει και κάνει format κάθε μήνα, και το γουστάρεις αυτό (πιστέψτε το, υπάρχουν πολλοί!) καλύτερα να μείνεις στο PC. Αν είσαι hardware freak και κάνεις νέο benchmark κάθε φορά που στερέωσες το ανεμιστηράκι με τη νέα εξελιγμένη βίδα που στοιχίζει 10€ η μια και έχει πάρει τα καλύτερα reviews, πάλι PC

    Η αληθινή απόλαυση στο MAC βρίσκεται στο παρακάτω:

    – ΕΝΤΕΛΩΣ αθόρυβος! (ο iMAC). Ότι και να έχετε ακούσει για αθόρυβα τροφοδοτικά, ανεμισηράκια κτλ δεν μπορεί καν να συγκριθεί με ένα iMAC. Δεν ξέρω πως να το πω… Δεν κάνει κιχ! Τίποτα! Αυτός και μόνο είναι ένας λόγος που δε θα γύριζα με τίποτα σε οτιδήποτε άλλο.

    – Αξεπέραστο Design και ποιότητα hardware. Και δε μιλάω για το design από θέμα γούστου, μιλάω από άποψη λειτουργικότητας. Το πληκτρολόγιο είναι τέλειο, η οθόνη επίσης. Το κακό με τον MAC είναι ότι υπερέχει σε πράγματα που δε μετριούνται. Η αίσθηση που έχεις όταν πας να ανοίξεις το MAC σου το πρωί είναι μοναδική. Ενώ έχεις να κάνεις πολύ και κουραστική δουλειά, εκείνη τη στιγμή την ευχαριστιέσαι.

  5. Panagiotis says:

    Θα συμφωνήσω στα περισσότερα μαζί σου και πιστεύω ότι οι απόψεις ανθρώπων που έχουν γνώση και στα 2 λειτουργικά, έχει πολύ μεγαλύτερη αξία.

    Τώρα όσο αφορά τον imac…Δεν είναι σωστό να συγκρίνεται ο imac με ένα συμβατικό pc γιατί πολύ απλά χρησιμοποιεί hardware (cpu , gpu κτλ) από notebooks. Γι’ αυτό τον λόγο είναι και εντελώς αθόρυβος. Αν δουλέψεις σε PC αντίστοιχα του imac (π.χ. http://www.sony.co.uk/product/vd-l-series) θα παρατηρήσεις την ίδια θερμική συμπεριφορά.
    Τα υπόλοιπα που αναφέρεις για design και ποιότητα των MAC φυσικά και ισχύουν.

  6. Panagiotis says:

    Το link που παραθέτω παραπάνω είναι αυτό:
    http://www.sony.co.uk/product/vd-l-series

  7. MacFan says:

    Ο iMac δεν χρησιμοποιει πλέον hardware απο laptop κάνεις λάθος(χρησιμοποιούσε στο παρελθόν κατά ένα μέρος-Γιατί δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε PC έστω όπως λες να χρησιμοποιεί hardware απο notebooks…).Και επειδή δουλεύω σε αλυσίδα και έχω να κάνω καθημαερινά με PC παιδιά μην τρελλαθούμε τελείως τα PC είναι πολύ πίσω σε ποιότητα κατασκευής.Απίστευτα κολλήματα προβλήματα υπερθέρμασνης(σε μεγάλο ποσοστό-ξέρω θα μου πείτε έχουν συμβεί και με τα Mac σε πολύ μικρό όμως ποσοστο).Προσωπικα το Snow το θεωρώ σαφώς πολύ ανώτερο ταχύτερο και ασφαλέστερο απο οποιαδήποτε έκδοση για Windows απόδειξη ο Mac είναι μονόδρομος σε ότι έχει να κάνει με τομείς όπως desktop video,DTP και music production.Μόνο μηλαράκι βλέπεις!Μα γιατί σου κάνει την δουλειά σου άμεσα και όχι προσπαθώντας να το κάνεις να δουλέψει…

    • Panagiotis says:

      Καταρχήν να πω ότι δυσκολεύομαι πολύ να κατανοήσω την σύνταξη και τα Ελληνικά κάποιων. Πραγματικά κάνω προσπάθεια για να καταλάβω τι γράφουν ορισμένοι (αναφέρομαι σε comments άλλων post κυρίως) και μόνο αν πρόκειται για ομογενείς του εξωτερικού υπάρχει κάποια δικαιολογία.

      Επί της ουσίας τώρα δεν ξέρω πόσο νόημα θα έχει μια συζήτηση με όρους “MacFan” και” PC παιδιά” αλλά ας το προσπεράσω και αυτό.

      Όταν αναφέρει τον όρο PC μην συγχέεις Desktop PC kαι LAPTOP/NOTEBOOK (windows).
      Σε επίπεδο Desktop PC οι επιλογές σε hardware, ποιότητας κατασκευής, συστημάτων ψύξης κτλ αγγίζουν το άπειρο. Μπορείς να συνθέσεις πραγματικά τα πάντα! Μέχρι και κλώνο MAC pro (hackintosh) με τα μισά χρήματα μπορείς να κατασκευάσεις.

      Πάμε τώρα στο θέμα των Laptop. Έχεις Macbook και ισχυρίζεσαι ότι έχουν προβλήματα υπερθέρμανσης τα άλλα laptop? “Θα πηδηχτώ από το παράθυρο” που λέει και ο Λεβέντης. Πρέπει να έχω αλλάξει πάνω από 30-40 laptop μέχρι τώρα και μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν μου έχει τύχει κάτι θερμότερο από Macbook. Είχα 3 Macbook μέχρι στιγμής (Macbook Pro early 2008, Macbook aluminium 2009, Macbook Pro Unibody 2010) και όταν τα στρεσάρεις λίγο ψήνονται στην κυριολεξία.

      Πολύ καλά τα MAC δεν λέω, με φοβερά προτερήματα (…γι’ αυτό και έχω αγοράσει 3 μέχρι τώρα) αλλά δεν παύουν να έχουν και αυτά τα μειονεκτήματα τους. Πέραν της υπερθέρμανσης… να ξεχάσουμε τις Nvidia 8600 που παρουσίασαν πρόβλημα στα μισά macbook, τα ελαττωματικά τροφοδοτικά που έβγαζαν σπίθες, τις προβληματικές οθόνες , τα σπασίματα στο σασί που έκαναν τα παλιά λευκά macbook κτλ κτλ κτλ ?

      • MacFan says:

        Και εγώ πραγματικά εκπλήσσομαι δυσσάρεστα όταν κάποιος προσπαθεί να συγκρίνει τα Vaio με τα Mac και γενικότερα τα windows με το OS X και ειδικά σε site που αφορά τα Mac.Αν έχεις όπως λες αλλάξει 30-40 laptops εγώ σπίτι έχω 36 Mac και δουλεύουν απροβλημάτιστα όλα από τον Mac 128 μέχρι και τον Mac Pro.Δυστυχώς το ίδιο δεν μπορώ να πω για τα PC(ευτυχώς έχς ένα και πολύ είναι…).Και κάτι τελευταίο ο iMac που στο καλό χρησιμοποιεί hardware από laptop?Όσον αφορά τα γραφόμενα για πυραύλους κλπ ας μείνει ασχολίαστο…

        • MacFan says:

          Όσον αφορά τα προβλήματα των PC γίνεται να μην ξεχάσουμε τα άπειρα κολλήματα(χωρίς λόγο…)τους αμέτρητους ιούς την κάκιστη ποιότητα κατασκευής(σπάνε τα πλαστικά τους με το παραμικρό) και πολλά άλλα…Φίλε Παναγιώτη ότι πληρώσεις θα πάρεις αυτός είναι κανόνας της αγοράς και τα περί υπερεκτιμημένου τα αφήνω να τα κρίνουν άλλοι…(προτιμώ να δώσω όπως λες τα διπλάσια για να κάνω την δουλειά μου και όχι να δώσω τα μισά και να τρώω τον χρόνο μου στα service…)

          • Panagiotis says:

            Δεν θέλω να μπω σε ένα flame με επιχειρήματα δαπέδου, οπότε θα το σταματήσω κάπου εδώ.
            Είμαι και εγώ mac user αλλά σε -καμιά- περίπτωση δεν θα φορέσω παρωπίδες, δεν θα υπηρετώ τις απόψεις του steve σαν να είναι εργοδότης μου, δεν θα ταυτίσω τον εαυτό μου με ένα σύμβολο (βλ.μήλο) και φυσικά δεν πρόκειται να γίνω κλασσικό άβουλο “Αμερικανάκι”.

            Αν κατάλαβες..κατάλαβες.

          • MacFan says:

            Δεν σε αναγκάζει πιστεύω κανείς να υπηρετείς τις απόψεις του Steve δικαίωμά σου και ούτε φυσικά σου είπε κανείς να γίνεις άβουλο Αμερικανάκι.Τώρα όσον αφορά τα επιχειρήματα δαπέδου που αναφέρεις ουδέν σχόλιον…Πάντως θα είχε πλάκα αν θέλανε και τα παιδιά του Milaraki να ανοίγαν post Mac vs PC.Θα γραφόντουσαν πολλές αλήθειες από βιώματά μας ειδικά έχοντας να κάνουν με τα PC….

  8. Charoui says:

    To keimeno einai metafrasi apo kapoio gnosto aggliko blog, den thimame akrivos alla to eixa diavasei akrivos to idio sta agglika. Kalo tha itan na graftei kapou sto telos

    • Babz says:

      Το πόστ το έγραψα αφ’ότου διάβασα το παρακάτω άρθρο :

      http://pogue.blogs.nytimes.com/2010/09/02/laptops-look-like-race-cars-and-not-in-a-good-way/

      και μετά απο γενική συζήτηση που είχα με φίλο,σχετικά με το design του iPhone και την διαφορά του με τον ανταγωνισμό.

      Όλα τα πόστ ξεκινάνε από κάποια είδηση,δυστυχώς δεν είμαστε στην Καλιφόρνια για να “τσακώνουμε” τα νέα πρώτοι 🙂

      Πάντως θα ξέρεις,μιάς και σταθερός αναγνώστης του milaraki.com,ότι όπου υπήρξε απλή μετάφραση πάντα αναφερόταν η πηγή.

      και σταματήστε τα greeklish επιτέλους !

      • charoui says:

        Ρε μπάμπη δεν κάκισα κάτι ούτε το έγραψα για να σου την πω, απλά επειδή το θεώρησα μετάφραση (το άλλο το είχα διαβάσει πάνω από 1 μηνα πριν – δεν το θυμάμαι λέξη προς λέξη) είπα ότι θα έπρεπε να γραφτεί η πηγή.
        Γράφω ελληνικά οποτε είμαι στο pc αλλα από το iphone δεν μου βγαίνει

        • babz says:

          Aν πίστευα οτί το έκανες κακοπροαίρετα ρε charoui,δεν θα σε απαντούσα.Στο εξήγησα γιατί και εσένα όπως και πολλά άλλα παιδιά που γνωρισάμε μέσω του blog,τους θεωρούμε φίλους και όχι απλά περαστικούς του διαδικτύου 🙂

  9. delsend says:

    Mac ή PC?

    Πρέπει να έχουν γραφτεί Τεραμπαϊτς και Τεραμπαϊτς για αυτό το θέμα.

    Για μένα προσωπικά δεν έχει πια σημασία. Ο καθένας πειραματίζεται και επιλέγει αυτό που θεωρεί καλύτερο/ευχάριστο για την εργασία του.

    Χρησιμοποιώ όλα τα λειτουργικά, για λόγους που δεν χρειάζονται να αναλυθούν εδώ, μεγαλύτερη χαρά μου δίνει το OSX.

    Επίσης κάνω μεγάλο μέρος των εργασιών μου στο σύννεφο, οπότε μεγάλη χαρά μου δίνει και ο Google Chrome.

    Τέλος για να μην βγώ off topic, θα πω και την γνώμη μου για τα αυτοκολλητάκια:

    Βοηθάνε στα ατέλειωτα Formats να έχεις το αυτοκολλητάκι που λέει Nvidia και όχι Intel γιατί έτσι θα κατεβάσεις και θα περάσεις τους σωστούς drivers.

    ….από την άλλη όμως, όταν έχεις Mac, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ 100 3rd party drivers!! Οπότε (ας ανάψει το flame), Mac 4 Ever, και κρατήστε τα υδραυλικά συστήματα ψήξης για τα ψυγεία!!!!

    BTW, στα PCια υπάρχουν άπειρα hardware configurations, κι αυτό μόνο καλό δεν είναι!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!