Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

ΑϊΣτορμ …[bitching]

On August 28, 2010, in Mac Os, by suicico

Μόλις σήμερα άνοιξε τις πόρτες του (για τα media) το πρώτο κατάστημα της μελλοντικής αλυσίδας iStorm.
Όπως είναι λογικό και αυτό δεν ενοχλεί κανέναν, η iSquare στην οποία ανήκει το iStorm (πραγματικά τώρα τι ονόματα είναι αυτά !) θέλει να βγάλει οσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος απο την αγορά της Rainbow, κάτι που η τελευταία μάλλον απαξιούσε να κάνει.
Έτσι λοιπόν σκοπός της iSquare είναι να ανοίξει μερικά καταστήματα λιανικής πώλησης, που θα πουλάν φυσικά προϊόντα της Apple.
Ως εδω όλα καλά, αυτό που δεν μου άρεσε είναι ο τρόπος που λανσάρει τον εαυτό του το iStorm “Το πρώτο Apple Premium Reseller κατάστημα στην Ελλάδα”. Ε δεν είναι ετσι ακριβώς, και εαν το ξέρω εγώ σίγουρα το ξέρει πολυ καλύτερα η iSquare.
Η Document είναι εδώ και καιρό Apple Premium Reseller. Και έγινε Apple Premium Reseller πληρόντας τις ίδιες προϋποθέσεις που πληρεί και το iStorm, αλλά για κάποιον φανταστικό λόγο, αυτό είναι το πρώτο κατάστημα APR (ναι πλέον έχουμε μάθει και τα αρχικά).
Επίσης :”iStorm: Το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά για προϊόντα Apple στο κέντρο της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα στις 2 Σεπτεμβρίου. ”
Και πάλι όχι και τόσο αλήθεια και αυτό το ξέρουμε όλοι πιστεύω μιας και δεν υπάρχουν καταστήματα εδω και χρόνια και στην Αθήνα αλλά και στην Θεσσαλονίκη που ασχολούνται αποκλειστικά με τα προϊόντα της Apple. (βλεπε, SystemGraph, Document, Elite etc).
Αυτά.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

 

13 Responses to “ΑϊΣτορμ …[bitching]”

  1. frank says:

    ναι βρε Τάσο… το ξέρουμε! ασ’ τους όμως και αυτούς να το χαρούμε.

  2. idnik says:

    η συνέχεια θα δείξει αν όντως έχει να μας προσφέρει κάποιες περισσότερες apple υπηρεσίες απο τα προαναφερόμενα μαγαζιά.

  3. idnik says:

    Επίσης η διαφορά μεταξύ των APR που υπάρχουν είναι οτι το istorm θα πουλήσει για πρώτη φορά iphone εκτός vodafone και cosmote…
    Αυτό πιστεύω λέει πολλά για την Ελλάδα

    • macgiorgosgr says:

      Και πώς θα το κάνει αυτό μάστορα; Άλλη σύμβαση θα έχει η iSquare με την Apple και “ειδική” μεταχείριση;

      Η iSquare κληρονόμησε όλες τις πρακτικές της Rainbow και τις εμπλούτισε με τις πισάδικες λογικές των διευθυντών της. Δεν άλλαξε απλά ο Μανωλιός, αλλά έβαλε και κανα ρουχαλάκι παραπάνω. Καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

    • babz says:

      Το οτί πουλάει το iPhone δεν λέει και τίποτα,εδώ λένε ότι το πουλάνε και τα multirama και τα public.
      Θα μου έλεγε κάτι αν αναλάμβανε να το υποστηρίξει και στο service για να μην περνάμε τα πάθη του Ιησού μέσω άσχετων-αχρείων (Vodafone-Cosmote-Arvato).
      Αλλά εδώ στο Ελλάντα το θέμα είναι να πουλήσουμε όχι να υποστηρίξουμε.

  4. Michael z says:

    Έτσι είναι ακριβώς. Ας μην ξεχνάμε και ας μην παραβλέπουμε τις μεγάλες επενδύσεις που έκαναν οι παραπάνω εταιρίες που αναφέρεις για να προσφέρουν υποστήριξη στα μηλαράκια, όταν η Rainbow ήταν συνώνυμο του “διαβόλου”.
    Αν τις ξεχάσουμε τώρα, θα είμαστε άξιοι της τύχης μας, όταν αρχίσει το μονοπώλιο της isquare, και δεν θα υπάρχει κανένα αντίβαρο.
    Αυτά!

  5. Raspberry says:

    Πες τα ρε συ! Γιατί δεν το έχεις γράψει εδώ και τόσο καιρό? Το λέω και το ξαναλέω στο Twitter και δεν λένε να νοιώσουν

  6. Sugar says:

    ”iStorm: Το πρώτο κατάστημα αποκλειστικά για προϊόντα Apple στο κέντρο της Αθήνας γίνεται πραγματικότητα στις 2 Σεπτεμβρίου. ”

    Εδώ αλήθεια γράφει είναι όντος το πρώτο “στο κέντρο της Αθήνας” δέν γράφει για άλλους δήμους της Αθήνας ή για άλλες πόλεις της Ελλάδας..

    🙂

    • Raspberry says:

      Μπορεί αυτοί να λένε στο κέντρο της Αθήνας αλλά πίστεψε με ΟΠΟΙΟ blog και να διάβασα το διαφήμιζε ως το πρώτο στην Ελλάδα.

  7. arius says:

    Είναι το πρώτο APR που γίνεται με προδιαγραφές Apple.

    Όταν είχε γίνει η Document δεν υπήρχαν προδιαγραφές από την Apple καθώς το πρόγραμμα του APR ήταν πολύ καινούργιο.
    Η Document εάν πήγαινε σήμερα να πάρει άδεια για APR δεν θα έπαιρνε έγκριση.

    Τώρα για τις άλλες εταιρίες που έχουν showroom με Apple προϊόντα δεν σημαίνει ότι είναι και APR.

    Το iStorm ανήκει στην info-quest και όχι στην iSquare.
    Για να γίνεις APR πρέπει να έχεις προσωπικό πιστοποιημένο, χώρος εγκεκριμένος από την Apple, σχέδια από την Apple και τρέξιμο καταστήματος με τις οδηγίες της Apple (π.χ. καμπάνιες, προβολή προϊόντων κλπ)

    Αυτή τη στιγμή τα APRs είναι στην version 2. Το iStorm είναι version 2 και η Document version 1.
    Όσο νεότερο είναι το version, τόσο μεγαλύτερη προτεραιότητα έχει για την Apple η στήριξη του καταστήματος.

    Οπότε πρώτα θα δούμε στο iStorm τα νέα Mac, iPad (όταν ανακοινωθεί επίσημα η κυκλοφορία στην Ελλάδα) και μετά θα δούμε στην Document.

  8. Μαριος says:

    Ας δινουν τιμες αναλογες με αυτες των applestore και ας ειναι ο,τι i….. θελουν , διαφοερικα θα καταντησουν ,,, i…. xasoy …

  9. arius says:

    Οι τιμές θα είναι ότι δίνει η iSquare για την Ελλάδα – δεν θα έχει εκπτώσεις ή διαφορά σε αυτό.
    Αυτές τις τιμές έχει ορίσει η Apple για την Ελλάδα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!