Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει . Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας . Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης. Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν. Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου ! Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του . Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites. Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους . Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα .   ApplαςGreece Blog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.         AppleForum Portal/Forum με ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα. Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator . Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή . Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :) Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Έχει πλέον γίνει σήριαλ αυτή η ιστορία με την Apple και την Adobe όσο αφορά την ύπαρξη του Flash στις συσκευές της Apple.
Σήμερα λοιπόν στο “blog” της Apple αναρτήθηκε μια δήλωση του Steve Jobs σχετικά με το θέμα.
Με λίγα λόγια ο Steve εξηγεί για ποιον λόγο δεν είναι καλή ιδέα να αφήσουν το Flash της Adobe να “καταστρέψει” την συσκευή.
Το άρθρο μας αναφέρει και μας αναλύει έξι λόγους που η Apple δεν θέλει κάτι τέτοιο.

Πρώτον, είναι ότι το Flash δεν είναι καθόλου “ανοιχτό” μιας και ελέγχεται πλήρως από την Adobe, σε αντίθεση με την λύση της Apple που είναι μια μίξη από HTML5, CSS και Javascript που όλα αυτά είναι open source και αποδεκτά web standards.

Δεύτερον είναι ο μύθος του ολόκληρου web. Κατά την Adobe οι χρήστες των συσκευών της Apple δεν απολαμβάνουν πλήρες internet αφού δεν μπορούν να δουν τα flash. Μύθος μιας και websites οπως το youtube για και πολλα ακομη εχουν αποδεκτει ηδη την λυση του HTML5. Οπότε είναι απλά θέμα χρόνου να εκσυγχρονιστούν όλα τα websites.

Τρίτον, είναι η ασφάλεια, η σταθερότητα και η απόδοση. Η Symanntec ανακοίνωσε ότι το flash έχει μια από τις χειρότερες τρύπες ασφαλείας το 2009. Επίσης γνωρίζουμε ότι το flash προκαλεί σε αρκετούς mac άσχημες αντιδράσεις. Δεν θέλουμε να μειωθεί η ικανοποίηση των πελατών μας από τις συσκευές μας.

Τέταρτον, είναι η διάρκεια της μπαταρίας. Τα videos που χρειάζονται flash για να τα δούμε, ξοδεύουν περισσότερη μπαταρία από ότι αυτά που είναι γραμμένα σε H264, ο λόγος είναι ότι το Flash χρειάζεται software αποκωδικοποίηση ενώ από την άλλη το H264 έχει δικό του τσιπ σε κάθε συσκευή (όχι μόνο της apple αλλά και σε blu ray players etc) και έτσι έχουμε καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

Πέμπτον, είναι το Touch. Το flash και γενικότερα οι εφαρμογές που είναι γραμμένες με flash είναι γραμμένες για υπολογιστές, έχοντας δηλαδή κατά νου το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και όχι δάχτυλα και οθόνη αφής. Αυτό αναγκάζει τους δημιουργούς εφαρμογών flash να ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους για να είναι συμβατές με το Touch που έχουν οι συσκευές της Apple. Αφού λοιπόν θα ξαναγράψουν τις εφαρμογές τους ας το κάνουν σε HTML5 CSS και Javascript.

Έκτο και σημαντικότερο, δεν είναι επιθυμητό να γίνεται χρήση τρίτων προγραμμάτων για να γράφονται εφαρμογές για το iPhone / iPad / iPod.

Τα παραπάνω είναι μια μικρή περίληψη από το πλήρες κείμενο που μπορείτε να το βρείτε εδώ.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

1 Response » to “Thoughts On Flash [Ο Steve Jobs για το Flash]”

  1. Panos says:

    Επιτέλους! Έχει απόλυτο δίκιο. Και δικαιώθηκε απο την χρήση του flash στα Android κινητά (μεγάλη κατανάλωση μπαταρίας).

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!