Check This Out

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Το Home Folder είναι ένα από τα πιο βασικά στοιχεία στο Mac Os X, είναι το φακελάκι που έχετε στην μπάρα στον Finder και έχει σαν εικονίδιο ενα σπιτάκι. Μέσα σε αυτό το φακελάκι είναι όλα τα αρχεία σας, αλλά και οι ρυθμίσεις σας.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο το όνομα που έχει το home folder σας (τραγικό παράδειγμα είναι ένα home folder που είχε το όνομα plaisioplaisio), και θέλετε να το αλλάξετε θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι κάτι τόσο εύκολο.

Δεν είναι εύκολο αλλά σίγουρα είναι κάτι που γίνεται.

Πριν προχωρήσετε στον παρακάτω οδηγό, παρακαλώ κάντε ένα back up τα δεδομένα σας μιας και εάν κάτι δεν πάει καλά θα θέλετε να έχετε τα δεδομένα σας, επίσης ακολουθήστε πιστά και κατά γράμμα τις οδηγίες !

Το πρώτο κομμάτι είναι το σχετικά εύκολο, ανοίγουμε το System Preferences και πάμε στο Accounts.

Εκεί κάνουμε δεξί κλικ επάνω στον λογαριασμό που έχει το Home Folder που θέλουμε να του αλλάξουμε όνομα και κάνουμε κλικ στο Advanced Options (από εδώ και πέρα ΠΡΟΣΟΧΗ).

Στο πεδίο που γράφει Home Directory, αλλάζουμε το directory σε αυτό που θέλουμε να είναι το Home Folder μας, στην περίπτωση της εικόνας σβήνουμε το xazotest και γράφουμε απλά test, προσοχή όμως το path να είναι του τυπου /Users/τοονομαπουθελετε .
Σημειώστε κάπου το παλιό path, καθώς και αυτό που γράψατε εσείς, θα σας χρειαστεί σε επόμενο βήμα.

Αφού πατήσουμε το Ok εμφανίσετε ένα παράθυρο που μας ενημερώνει οτι εάν το path είναι λάθος δεν θα μπορούμε να κάνουμε log in στον λογαριασμό μας, και μετά μας ζητάει να κάνουμε Restart.
ΠΡΟΣΟΧΗ Στο Restart θα πρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο Command και το πλήκτρο S ώστε να ξεκινήσει ο υπολογιστής μας σε Single User Mode. (Αμέσως μετά τον ήχο εκκίνησης του mac κρατάμε τα προαναφερθέν πλήκτρα πατημένα και δεν τα αφήνουμε μέχρι να εμφανιστεί μια μαύρη οθόνη).
Το Single User Mode είναι κάτι που μοιάζει πολύ με το terminal, οπότε θα χρειαστεί να δώσουμε δυο, τρεις εντολές.
Οι εντολές μας λοιπόν είναι οι εξής :

mount uw / (όπως ακριβώς το βλέπουμε) και στην συνέχεια δίνουμε την εντολή που θα αλλάξει το όνομα στο Home Folder μας.

mv /Users/xazotest/ /Users/test/ (οπου xazotest βάζουμε το παλιό όνομα, όπου test βάζουμε το καινούργιο όνομα).

Πρέπει να προσέξουμε η εντολή να είναι σωστά γραμμένη, και να συμφωνεί με αυτά που σημειώσαμε απο πριν.

Τέλος γράφουμε την εντολή exit.

Εάν κάνατε όλα τα βήματα όπως είναι γραμμένα εδώ, θα πρέπει να έχετε το home folder σας με το όνομα που θέλατε.
Για ακόμη μια να τονίσω οτι θέλει πολύ προσοχή και είναι κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον υπολογιστή σας, όποτε εάν δεν ήσαστε σίγουρος, μην το κάνετε!!

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

1 Response » to “Πως να αλλάξετε όνομα στο home folder του mac σας.”

  1. Mckoulour says:

    Καλό! Πολύ καλό! Πριν το αποτολμήσω 2-3 διευκρινιστικές ερωτησούλες:
    Με το (Time Machine) BackUp τι γίνεται; Θα ματαξαναξεκινήσει απ’ την αρχή όλο; Και τα παλαιότερα files παπαλαπάνε;
    Thnx προκάτ κι ελπίζω να μην είναι μόνο δικές μου απορίες…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!