Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

iSquare.gr

On November 2, 2009, in Apple, Διάφορα, by suicico

isquare

Όπως όλοι γνωρίζουμε ή τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς, η Rainbow αποτελεί παρελθόν στην σκήνη της Apple για την χώρα μας.
Η νέα εταιρία που είναι επίσημος εισαγωγέας για την Ελλάδα είναι η iSquare που με την σειρά της είναι μια θυγατρική της infoquest.
Σίγουρα όλοι χαρήκαμε όταν ακούσαμε ότι δεν θα υπάρχει rainbow μιας και για χρόνια ήταν το αγκάθι της Apple για την Ελλάδα, και η αγορά της από την infoquest ήταν μια ελπίδα.
Μια ελπίδα όμως που από ότι φαίνεται πάει χαμένη εάν πάρουμε για παράδειγμα το επίσημο site της εταιρίας που βγήκε στον “αέρα” σήμερα.
Aπό την πρώτη στιγμή που κάποιος μπαίνει στο site καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει καμιά σχέση με το site της Apple, κάτι που προσωπικά θεωρώ λάθος, πέρα από αυτό υπάρχουν πολλά σημεία του site που είναι γραμμένα με flash κάτι που ουδέποτε έχουμε δει στο site της Apple, κάτι που δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για ένα site εταιρίας που πουλάει mac.
Μια έξυπνη ιδέα που είχε η iSquare ήταν να προσθέσει και ένα blog στο site της, κάτι που το κάνουν πολλές εταιρίες σαν ένα ακόμη τρόπο για να ενημερώνουν τους πελάτες τους, άλλα και σε αυτό ο σχεδιασμός του είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικός.
Τέλος κάτι που μας λέει ότι ακόμη και εάν το όνομα έχει αλλάξει δεν πάει να πει ότι άλλαξε και η νοοτροπία είναι το ποσό αργό είναι το site, πράγμα που οφείλετε στον server που το φιλοξενεί ή μάλλον πιο σωστά στην γραμμή που χρησιμοποιεί ο server αυτός.
ένα απλό traceroute θα μας πει ότι ο server βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς σημείο με τον server που φιλοξενεί το site της rainbow, εντός της rainbow !
Φυσικά όσοι είχαν στο μυαλό τους ότι θα μπορούσαν να αγοράσουν οτιδήποτε online από το καινούργιο site, είναι γελασμένοι μιας και για ακόμη μια φορά δεν υπάρχει online store.
Δεν συνηθίζω να κάνω γκρινιάρικα posts άλλα πιστεύω ότι ίσως αυτή την φορά να μην πανέ στον βρόντο οι απόψεις μας και να υπάρχει κάποια αντίδραση από την iSquare.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

21 Responses to “iSquare.gr”

  1. dali13gr says:

    Φαντάζομαι είναι προσωρινό το θέμα μέχρι να ανεβάσουν το δικό τους Store όπως το είχαμε δει στο http://www.isquare.gr/store που τώρα δεν υπάρχει πλέον.

  2. suicico says:

    Αντε και online να βαλουν, το design sucks bigtime 😛

  3. dali13gr says:

    Συμφωνώ! Αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας, ας βάλουν Apple Care και εγγραφή με 3 κλικ για αρχή και βλέπουμε για τα υπόλοιπα 🙂

  4. suicico says:

    applecare … θα βαλουν, σιγουρα και δεν ειναι θεμα της iSquare. Το θεμα ειναι το ποσο κοντα στο μελλον θα ειναι αυτο

  5. AKHS says:

    Εγώ γιατί τα βλέπω χειρότερα όλα αυτά. Αν τα έβλεπαν στην Apple Inc. στο USA θα τους έπεφταν τα μαλλιά ειδικά του steve που δεν έχει και πολλά.

    Νοέμβριος μήνας πάμε για Χριστούγεννα, ανανεωμένα προιόντα από την Apple και αυτός που ψάχνει για προιοντα της Apple είναι κρεμασμένος… σύντομα κοντά σας. Άντε άλλα 10 χρόνια χωρίς την ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

    Ερασιτεχνικά τα πάντα και δεν αρχίσαμε καλά.

    Στο blog πχ μας λέει πως μέσα από το activity του Safari θα κατεβάσεις βίντεο στον mac σου (ναι εντάξει και ποιος δεν το ξέρει) κάτι που είναι “παράνομο” και διαφωνώ με αυτό αλλά είναι άλλο θέμα αυτό. Άντε και συμβουλές jailbreak του iPhone που κατά την δική μου άποψη έχεις δικαίωμα να κάνεις ότι θέλεις με την συσκευή σου.

    Αυτή δεν είναι δουλειά ΕΠΙΣΗΜΗΣ Σελίδας.

    • Καλησπέρα, δεν είχα σκοπό να απαντήσω και δεν θα μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης. Καλό είναι όταν λέμε κάτι να το έχουμε ελέγξει γιατί σε περίπτωση λάθου υπάρχει κίνδυνος να εκτεθούμε. Το εν λόγω άρθρο λοιπόν και το σχόλιο που κάνετε για το περιεχόμενο του είναι λάθος γιατι: 1) Σας το λέω υπεύθυνα οτι υπάρχουν πολλοί switchers αλλά και χρόνια χρήστες Mac που δεν το γνωρίζουν και 2) Αν ανεβάσω ένα βίντεο από τα γεννέθλια μου να το δει ο ξάδερφος από την Αμερική ή κατεβάσω ένα ερασιτεχνικό βίντεο με μαθήματα Γιαπωνέζικων δεν είναι παράνομο.
      Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί με εποικοδομητικά σχόλια, θετικά ή αρνητικά και ας μην κατηγορούμε και θάβουμε μια νέα προσπάθεια απλά επειδή έτσι έχουμε συνηθισει.

  6. mike26 says:

    re paidia ,re paidia
    hremiste .akoma den anixan oi kaimenoi kai amesos na pesete san arpaktika
    gia fantasteite na mename sti zimpampoue kai hpirxai kanenas na fernei mac sti xora mas

  7. rocean says:

    Πλάκα έχει… το site του αντιπρόσωπου της apple στην Ελλάδα, να μην φαίνεται στο iphone… 🙂 Έλεος με την flash…!!!

  8. macala says:

    Kala pane more se flash! kai xristes iphone me to safari ti tha blepoun? sigoura einai apple distributor ?

  9. thodoris says:

    not what we believe in….

  10. tsak4 says:

    Παιδιά προλαβαίνετε, είναι το μόνο site που πουλάει ακόμα mighty mouse..
    http://www.isquare.gr/appleproducts/mighty-mouse .. χεχεχε.
    Πέρα από την πλάκα πάντως, μου φαίνεται πολύ άθλιο το site

  11. Jol1naras says:

    Τελείως μουφα το site τους. Από το κινητό μου δεν μπορώ να δω τίποτα εξαιτίας του flash. Τόσος καιρός έχει περάσει και ακόμα προσπαθούν να στήσουν την εταιρία; Φαντασου τι έχει να γίνει στο μέλλον.
    Παιδιά υπομονή.

  12. Gorgino says:

    άθλιο άθλιο άθλιο άθλιο άθλιο άθλιο … απορώ πως μπορείς να λες ότι είσαι authorosied distridutor μέσα από αυτό το site , o λύκος και αν γέρασε…

  13. Τι απαίσιο website είναι αυτό… ελπίζω να κάνουν κάτι και να φτιάξουν κάτι άξιο του brand που εμπορεύονται. Χάλια!

  14. Sp says:

    Τι περιμένατε δλδ μια απ τα ίδια …

  15. TSiRKO says:

    flash? flash? sovara?
    as valoun kai kana backround me asterakia pou anabosvinoun leo ego alloste giati na xalas lefta gia flash afou uparxei kai to FrontPage.

    ante na doume

  16. AKHS says:

    Η σελίδα του milaraki blog έχει φροντίσει να είναι ποιο κοντά σε πνεύμα και theme με την Apple αν και δεν είναι υποχρεωμένοι.

    Άντε και από τον Κωτσόβολο να αγοράζουμε στην συνέχεια. 🙂

  17. AKHS says:

    Επιπλέον δεν είμαστε ένα μάτσο φλόρια που παραπονιούνται για μια σελίδα αλλά οι επιχειρηματίες στην ελλάδα πρέπει να μάθουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να είναι σοβαροί για ένα εμπορικό όνομα (brand name) και όχι να θυμούνται τον καπιταλισμό όποτε τους γουστάρει.

    ΥΓ: Μας έχει γραμμένους η Apple στα @#$δια της… Τόσο καιρό φωνάζουμε. Δεν μπορεί να στείλει τουλάχιστον 2-3 άτομα να οργανώσουν την κατάσταση ? Να δούνε που και πως μπαίνει το μιλαράκι τους ?

  18. jim says:

    online store εχει το http://www.you.gr.

  19. aaa says:

    Η μεγάλη ξεφτίλα είναι ότι αν πατήσεις Service στο isquare.gr συνεχίζει να σε παραπέμπει
    στη rainbow με link “Κατεβάστε τη διαδικασία επισκευών” και τις κλασικές
    μαλακίες. Το μεγαλύτερο δηλαδή πρόβλημα με το service της apple στην Ελλάδα
    (rainbow) πάλι μπροστά σου

  20. maclosx says:

    STO SITE THS ISQUARE.GR STO BLOG EXEI VGEI ENA POLL POU THELEI NA 3EREI THN APOPSH MAS GIA TO SITE..!!! BOREITE NA GINETE MELH TOUS (DYSTHXWS) ALLA H EPILOGH ”KAKO” EINAI EKEI KAI MAS PERIMENEI..!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!