Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Time Machine [Mac 101]

On October 8, 2009, in Apple, Mac 101, Mac Os, by suicico

timemachine

Η Apple με την κυκλοφορία του Snow Leopard πήρε μακριά κάθε δικαιολογία που ίσως να είχαμε για να μην παίρνουμε Backup από τα σημαντικά μας δεδομένα.
Οι σκληροί δίσκοι είναι κάτι που χαλάει και σίγουρα δεν είναι κάτι που αξίζει την εμπιστοσύνη σας όταν έχει να κάνει με την δουλειά σας ή με τις φωτογραφίες των παιδιών σας.
Καθημερινά πολύ άνθρωποι βιώνουν τι σημαίνει να χαλάει ο σκληρός τους δίσκος και να χάνουν τα δεδομένα τους.
Για να μην βρεθείτε και εσείς λοιπόν σε κάποια παρόμοια θέση το μόνο που χρειάζεται είναι ενας εξωτερικός δίσκος κατά προτίμηση μεγάλης χωρητικότητας.
Αφού συνδέσετε τον σκληρό σας δίσκο στο Mac σας θα παρουσιαστεί ενα παράθυρο που σας ρωτάει εαν θέλετε να κάνετε back up στον εξωτερικό αυτό δίσκο, εκεί πρέπει να απαντήσουμε ότι θέλουμε.
Και αυτό ήταν το πρώτο και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αυτόματο back up των δεδομένων μας και να μην έχουμε φόβο τι θα γίνει εαν χαλάσει ο δίσκος μας.
Εάν κάτι τέτοιο όμως συμβεί, τότε μπορούμε να κάνουμε restore απο τον δίσκο του Time Machine και να έχουμε τον υπολογιστή μας πάλι πίσω με όλες τις ρυθμίσεις μας και τα δεδομένα μας.
Η μαγεία του Time Machine δεν σταματάει όμως εδώ μιας και είναι ένα εργαλείο που κάνει back up κάθε ώρα στα αρχεία που έχουν γίνει αλλαγές και κρατάει όλες τις εκδόσεις τους. ‘Αρα λοιπόν εάν έχουμε κάποιο αρχείο που το έχουμε επεξεργαστεί και θέλουμε την προηγούμενη του έκδοση απλά το ανασύρουμε από το Time Machine, κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε με τα υπόλοιπα εργαλεία back up που υπάρχουν.
Με λίγα λόγια το Time Machine είναι ένα εργαλείο που μέχρι να το χρειαστούμε ούτε καν το βλέπουμε και δεν μας ενοχλεί, αλλά όταν έχουμε την ανάγκη του οτι και να θελήσουμε είναι πολύ εύκολο να το έχουμε με πολύ λίγα click.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

6 Responses to “Time Machine [Mac 101]”

  1. Sp says:

    Ναι αλλά δε θα αργεί το σύστημα έτσι δλδ συνεχώς backup ?

  2. giannis says:

    Time Machine
    Απορία.
    Το Time Machine μου επιτρέπει να κάνω μπακάπ κατά βούληση σε όπιο από του δύο δίσκους μου θέλω και όποτε εγώ επιθυμώ?
    1. Για παράδειγμα με το που ανοίγω για πρώτη φορά το Mack μου και πριν αρχίσω να πειραματίζομαι πειράζοντας τον θεωρώ πως ένα μπακάπ του λειτουργικού θα με βοηθήσει να επαναφέρω το σύστημα στην αρχική του κατάσταση, αυτό έχω τη δυνατότητα να το κάνω η όχι?
    2. Μπορώ να δημιουργήσω φακέλους μέσα στον εξωτερικό μου δίσκο ώστε να επιλέγω όποιον επιθυμώ και σε αυτόν να κατευθύνω το μπακάπ του Time Machine?
    Τα παραπάνω τα θεωρώ σημαντικά επειδή το μπακάπ των δίσκων μου ειδικά αυτό του λειτουργικού θέλω να μπορώ να επιλέγω πότε θα γίνεται και πότε όχι και φυσικά όχι προσθετικά εκτός και το θελήσω εγώ, επίσης όταν χρειαστεί να επιστρέψω πίσω πάλι θέλω να επιλέγω σε ποιό σημείο, και ποιόν δίσκο θέλω να επαναφέρω.
    Τέλος πρέπει να διευκρινίσω πως μέχρι χθες δούλευα σε Windows και οι παραπάνω απαιτήσεις μου προέρχονται από ένα πρόγραμμα μπακάπ των Windows το Acronis.

  3. suicico says:

    Το time machine δουλευει με εναν δικο του τροπο …
    Δεν ειναι τοσο εχει τοσες παραμετρους, για τον απλο λογο .. να ειναιι ευχρηστο.
    Μπορεις να κανεις backup τον δισκο σου, και εαν κατι παει αναποδα, μπορεις να επαναφερεις το know good συστημα σου απο τον δισκο .
    Να δημιουργησεις φακελους και να του λες εσυ που να κανει backup ΟΧΙ, αλλα μπορεις να κανεις partition αντι για folders .
    Γενικοτερα, καλο θα ηταν να δεις λιγο την λειτουργια του και θα καταλαβεις τον τροπο που κανει backup

  4. giannis says:

    suicico ευχαριστώ για την απάντηση, θα διαβάσω της οδηγίες ωστε να κατλάβω καλυτερα τη λογική του time machine

  5. […] το Time Machine είναι από τις καλύτερες “zero configuration-out of the box” […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!