Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

photo

iPhone, iPhone 3G ή ακόμη και το 3GS όλα τους είναι γρήγορα αλλά σίγουρα θα πρέπει κάθε στιγμή να μπορούν να μας αποδείξουν την ταχύτητα τους.
Όταν όμως χρησιμοποιούμε το iPhone μας ώρα με την ώρα κατά κάποιον τρόπο βαραίνει, και ο λόγος είναι ότι δεσμεύεται η μνήμη της συσκευής και έτσι δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει.
Το θετικό είναι ότι εάν έχετε κάποιο iPhone στο οποίο έχετε κάνει Jailbreak τότε μπορείτε να δώσετε μια ανάσα στην μνήμη του iPhone σας.

Πολύ απλά ανοίγουμε το cydia και κάνουμε εγκατάσταση το πακέτο με το όνομα SBSettings το οποίο είναι ένα μικρό και βολικό πρόγραμμα που μας επιτρέπει να κλείνουμε και να ανοίγουμε διάφορες ιδιότητες (wi-fi, bluetooth κτλ).
Ο τρόπος για να φέρετε στο προσκήνιο το SBSettings είναι απλός και διαφορετικός από τις υπόλοιπες εφαρμογές, άπλα κυλήστε το δάχτυλο σας στο status bar του iPhone και θα ανοίξει το γραφικό περιβάλλον του προγράμματος.
photo 2
Τώρα θα πρέπει να κάνουμε μια μικρή προεργασία, έχοντας ανοιχτό το SBSettings επιλέγουμε το πλήκτρο more, και μεταφερόμαστε σε μια οθόνη με ρυθμίσεις για το πρόγραμμα, εμάς με ενδιαφέρει η τελευταία επιλογή Extras & Options και πιο συγκεκριμένα η επιλογή που λέει Statusbar Free Mem. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε πάντα στην οθόνη μας το πόσο διαθέσιμη μνήμη υπάρχει στο iPhone.
Το δεύτερο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε την επιλογή Processes, για να το κάνουμε αυτό πρέπει να επιλέξουμε το Set Toggles από τις ρυθμίσεις του προγράμματος και να τοποθετήσουμε τον ανάλογο διακόπτη στην θέση on.
photo 3
Τώρα λογικά θα πρέπει στην μέση του Status Bar να βλέπετε πόσο διαθέσιμη μνήμη έχετε. Για να ελευθερώσουμε και άλλη μνήμη λοιπόν απλά ανοίγουμε το SBSettings και επιλέγουμε το εικονίδιο με το όνομα Process, το οποίο μας ανοίγει ένα παράθυρο σαν Activity Monitor που μας δίνει μια λίστα από εφαρμογές που είναι ενεργές την δεδομένη στιγμή. Ακριβώς κάτω από αυτή την λίστα υπάρχει ένα κουμπί που λέει τις μαγικές λέξεις Free up Memory, και δεν θέλει τίποτα παραπάνω από ένα χάδι με το δάχτυλο σας για να σας ελευθερώσει όση μνήμη μπορεί.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

5 Responses to “Κάντε το iPhone σας πιο γρήγορο !”

 1. ioannis says:

  Πλέον είναι ο μόνος λόγος που κάνω jailbreak. Εντάξει είναι και οι 100+ εφαρμογές που έχω αλλά αν η Apple μου προσέφερε ό,τι και το sbsettings δεν θα έκανα jailbreak και θα συμβιβαζόμουν να αγοράσω τις 20-30 εφαρμογές που αξίζουν κάπως παραπάνω. Μέχρι στιγμής έχω αγοράσει μόνο 2 και ο λόγος κατά 90% είναι η Ελληνική τους καταγωγή (iSteam και iFrappe).

  @suicico: Δεν είπες ότι αγόρασες 3GS; Βγήκε jailbreak; Εκτός κι αν τα screenshots είναι από το 3G.

  btw ωραίο θέμα στο sbsettings.

 2. mike26 says:

  goux goux !
  exo kolisei ton uio ths gripis ton xiroteron apotelesmaton tou jailbrake

 3. Whiteyez says:

  Ο βασικότερος λόγος που κάνω jailbreak είναι το sbsettings, και μετά το winterboard 😛

  @ioanni: Jailbreak υπάρχει για τo 3Gs μόνο μέχρι την 3.0.1 και περιμένουμε για 3.1

 4. mike26 says:

  diladi appla fobame

 5. Νίκος says:

  Πάντως αν βαριέται κανείς να κάνει jailbrake (κακό δεν είναι, μανουρίαρικο όμως είναι…) στο iPhone ή στο iPod Touch, το App Store έχει ήδη τουλάχιστον μια εφαρμογή που ελευθερώνει την μνήμη το της συσκευής και ταυτόχρονα ελέγχει το επίπεδο φόρτησης της μπαταρίας για όσους δεν έχουν 3Gs.

  Για δείτε λιγο αυτή την εφαρμογούλα:
  System Activity Monitor – 3gs update! with free memory and battery level
  ΥΓ: Τσάμπα δεν είναι (€2.39) αλλά κάνει δουλειά…

  εδώ είναι και το link:
  http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=306192663&mt=8

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!