Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

iPhone Guide to Batch Install Cydia Apps

On July 20, 2009, in How To / Diy, iphone, by Lefteris SomniusX

Οδηγός ομαδικής εγκατάστασης Cydia εφαρμογών στο iPhone
by Somnius

Όπως είναι πλέον γνωστό, όλοι μας θα “λιώσουμε” τα “εργαλεία” μας από τά ανεπάλληλα restore/re-firmware, γιατί θέλουμε να τα φτάσουμε να είναι στα μέτρα μας, με τα ξε-κλειδώματα και όλα τα “σχετικά”. Βρείτε μου έναν, έναν άνθρωπο που δεν θέλει ή δεν έχει ήδη κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που είναι κατασκευασμένο το iPhone να κάνει, έναν.. δεν νομίζω να τον βρείτε.. γιατί απλή η μαμά “Μήλο” ναι μεν εξόπλησε το “εργαλείο” με επαρκές hardware, αλλά όχι με τα προγράμματα που θα το ανεβάσουν στα μάτια όλων μας!

Στον παρακάτω οδηγό θα αναλήσουμε περιλιπτικά και με φωτογραφίες πως μπορείτε να περάσετε “πακέτο” δηλαδή όλες μαζί τις εφαρμογές που πρέπει να εγκατασταθούν στην συσκευή, χωρίς να εγκαταστείτε μια-μια κάθε φορά. (Θα προσπαθήσω να τον φέρω γύρω από χρήστες Windows και Mac. Αν κάτι χρειαστεί να προστεθεί στο μέλλον πείτε μου να το περάσω στο guide όπως το όνομα και το mail σας να συμπεριληφθούν στα gredits!)

Προσοχή : Χρειάζεται η συσκευή να έχει προ-εγκατεστημένα, είτε το περάσετε μέσω firmware είτε τα περάσετε με το Cydia με το χέρι τα παρακάτω..

 • OpenSSH : Για να μπορείτε να μπείτε στο iPhone με SSH χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα π.χ. putty για Windows ή το Terminal για Mac. Η εγκατάστασή του μπορεί να συμπεριληφθεί από το firmware ή με το Cydia.
 • SSH ClientPutty (mirror 1 & mirror 2) για χρήστες Windows ή το Terminal για χρήστες Mac.
 • Aptitude : Σύστημα διαχείρησης πηγών apt/dpkg από τερματικό. To πρόγραμμα που θα κάνει τα “μαγικά”. Η εγκατάστασή του μπορεί να συμπεριληφθεί από το firmware ή με το Cydia.
 • Όρεξη : Σκευτείτε ότι δεν θα χρειάζεστε να κάθεστε 2 περίπου ώρες να περνάτε όλα τα προγράμματα ένα-ένα! 😉

Και έχοντας όλα τα προαναφερθέν εγκατεστημένα.. ξεκινάμε την διαδηκασία !!
(Σημείωση, στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να κάνετε κλικ να την δείτε σε πραγματικό μέγεθος)


Βήμα 1ο

Καταρχάς πρέπει να πάρετε πρόσβαση στο iPhone σας από ένα SSH Client όπως το Putty για Windows ή το Terminal για Mac. Ο παρόν οδηγός κατασκευάστικε όταν ήμουν στην εργασία μου με Putty ευτυχώς γιατί ο περισσότερος κόσμος, κακώς για μένα, χρησιμοποιεί Windows στο Ελλάda!

Πρέπει να πάρετε πρόσβαση στο iPhone με τον υπερ-χρήστη “root” ώστε να σας βγάλει μια εικόνα που θα μοιάζει με αυτή πάνω!


Βήμα 2ο

Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει το aptitude, γιατί δεν το γνωρίζουν όλοι εκτός κι αν έχετε ασχοληθεί με Linux και χειρήζεστε υπολογιστές μέσω τερματικών και όχι μέσω παραθυρικού, πρέπει να το εγκαταστήσετε.

Αν δεν το έχετε βάλει μέσα στο Firmware ή από το Cydia μπορείτε από εδώ με μια εντολή να το εγκαταστήσετε από το Τερματικό.

Εντολή

apt-get install aptitude

Βήμα 3ο

Μετά τρέξτε το aptitude σαν υπερ-χρήστης “root” απλά δίνοντας την εντολή

aptitude

Φροντίστε να ανοίξετε λίγο το παράθυρο του SSH Client σας γιατί θα χρειαστείτε αρκετό χώρο για να προβληθούν όλες οι πληροφορίες στην οθόνη σας, πιάνει λίγο χώρο.
Θα αρχήσει να κάνει ανανέωση των sources και θα σας βγάλει στο επόμενο βήμα..


Βήμα 4ο

Σε αυτή την οθόνη σας εμφανίζει το πρόγραμμα το aptitude σε όλο του το μεγαλείο.

Πάνω έχει το μενού όπου μπορείτε με το ποντίκι σας να δείτε άλλες λειτουργείες π.χ. από το Search να ψάξετε για κάτι συγκεκριμένο, ας πούμε quake για να μην ψάχνετε τα μενού.. και άλλες λειτουργίες που δεν θα πιάσουμε στον παρόν οδηγό.


Βήμα 5ο
Μετακινούμαστε με τα βελάκια του πληκτρολογίου μας στην επιλογή “Not Installed Packages” και πατάμε “Enter

.


Βήμα 6ο

Ψάχνουμε τις κατηγορίες που εμφανίζονται ανάλογα με τα Sources που έχετε εγκαταστήσει στο Cydia και θα πάμε για επιλογή και μετά εγκατάσταση.

Στην παρούσα φάση θα διαλέξουμε το “Games” και “Enter“. Mετά το “main” και “Enter“. Θα μας εμφανήσει την λίστα με τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα προς εγκατάσταση.


Βήμα 7ο

Εδώ μπερδεύονται οι περισσότεροι με τα πλήκτρα γι’αυτό δώστε λίγο περισσότερο προσοχή.
Μετακινηθείτε με τα βελάκια στο πληκτρολόγιό σας στην επιθημιτή εφαρμογή, για τον οδηγό ας περάσουμε το gpsphone και το quake4iphone. Άρα πάμε πρώτα πάνω στο gpsphone και πατάμε στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο “+” και θα δείτε ότι θα γίνει πράσσινο. Το ίδιο κάνουμε και για το quake4iphone πατάμε πάνω του όταν θα είμαστε το “+” ώστε να το επιλέξουμε και αυτό.

Σε γενικές γραμμές ότι πρόγραμμα θέλετε να εγκαταστίσετε το κάνετε με τον ίδιο τρόπο, αν δεν καταλαβαίνετε από τις ονομασίες ποιο είναι υπάρχει και στο πλαίσιο από κάτω η περιγραφή την κάθε επιλογής.

Μόλις έχουμε όλα τα προγράμματα, στην δική μου περίπτωση την τελευταία φορά πέρασα πάνω από 40 cydia προγράμματα ταυτόχρονα, ότι ακριβώς θέλουμε να περάσουμε στην συσκευή μας πατάμε στο πληκτρολόγιο το πλήκτρο “g“.


Βήμα 8ο

Θα μας δείξει μια οθόνη σαν αυτήν δίπλα με τα apps που έχουμε επιλέξει να εγκατασταθούν στην συσκευή μας.

Εκεί θα πατήσουμε για ακόμα μια φορά το πλήκτρο “g” στο πληκτρολόγιό μας για να ξεκινήσει η διαδηκασία κατεβάσματος των πακέτων εγκατάστασης από τις ανάλλογες πηγές.


Βήμα 9ο

Κάνοντας αυτό που είναι κατασκευασμένο το aptitude να κάνει, τραβάει από τα sources τα deb ώστε τα προγράμματα να εγκατασταθούν μετά από την ολοκλήρωση της διαδηκασίας που βλέπετε στην εικόνα δεξιά!

Μόλις ολοκληρωθούν όλα και δείξουν 100% και δεν υπάρχει άλλη μετακίνηση πατάμε το “Enter” για να μας δείξει το επόμενο βήμα..


Βήμα 10ο

Εδώ μπαίνει σε λειτουργεία το dselect, που στην ουσία το aptitude είναι front-end για αυτό, και με το dpkg εγκαταστεί τα deb που κατεβάσαμε πριν, αναλαμβάνει ότι χρειάζεται είτε εγκατάσταση/αναβάθμηση/αφαίρεση/append, όλα ώστε να είναι τα προγράμματα σωστά εγκατεστημένα και στο τέλος θα μας πεί Press return to continue, είναι προφανές ότι πρέπει να πατήσουμε το “Enter


Βήμα 11ο

Θα μας επιστρέψει στο aptitude και θα ανανεώσει τις καταχωρίσεις στο σύστημα όπως και τις πηγές (sources) για να μας βγάλει μόλις ολοκληρωθεί στην οθόνη που είδαμε στο βήμα 4 το αδρανές aptitude.

.


Βήμα 12ο

Εκεί θα πρέπει να πατήσετε στο πληκτρολόγιό σας το πλήκτρο “q” ώστε να σας ρωτήσει αν θέλετε να βγείτε από την εφαρμογή aptitude, θα μετακινηθείτε με τα βελάκια αριστερά ώστε να επιλεχθεί το Yes και πατάτε “Enter“.

.


Βήμα 13ο

Θα σας επιστρέψει πίσω στο τερματικό έχοντας ολοκληρώσει ότι χρειαζόταν. Εδώ θα πρέπει να “σκοτώσουμε” στην κυριολεξία το SpringBoard ώστε τα εικονήδια των εφαρμογών που μόλις περάσαμε να εμφανιστούν.
Αυτό γίνεται με την εντολή (δώστε μεγάλη προσοχή στα κεφαλαία, παίζουν ρόλο)

killall SpringBoard

Βήμα 14ο

Θα δείτε το iPhone σας να κλείνει το SpringBoard και να σας βγάζει στο LockScreen όπως μετά από ένα Re-Spring, το ίδιο πράγμα είναι στην ουσία, ένα σκλήρό Re-Spring.

Στο πεδίο εντολών του Τερματικού δώστε την εντολή “Exit” και πατήστε “Enter” ώστε να κλείσει και η συνεδρία SSH. Καλό θα ήταν να κάνετε και μια επανεκκίνηση και μετά να ανοίξετε το Cydia και να κάνετε ένα update ή install σε ένα πρόγραμμα  γιατί μπορεί να μην εμφανιστούν οι εφαρμογές στο SpringBoard.


Σε γενικές γραμμές αυτά είναι τα 14 κατ’εμέ βήματα για να περάσετε ομαδικά εφαρμογές στο Cydia, δεν θα σας πάρει πάνω από 10 λεπτά, εξαρτάται και από την σύνδεσή σας στo Internet, και θα έχετε έτοιμο το iPhone προς χρήση.

Αν υπάρχουν τυχόν απορίες παρακαλώ ρωτήστε εδώ στο post με comment ώστε να απαντήσω για να έχουν οι μελλοντικοί μας επισκέπτες και ένα αρχείο με πιθανόν δικές τους ερωτήσεις που θα έχουν απαντηθεί.


Lefteris SomniusX

• My name is Lefteris and i’m doing some nice stuff these past years.
• I was born in October of the year 1983, so i’m a and with all the “package” that sign has!
• My wife managed to get me married to her in 2005 and we now have the cutest little daughter! Currently living and working in Glyfada, suburb of Attica, Greece.
• Creator/Translator of Mac & iOS Apps
• Owner of HellasProject.com, editor in Milaraki.com
• Now Playing Minecraft!

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

22 Responses to “iPhone Guide to Batch Install Cydia Apps”

 1. dimitra says:

  polu kalo to voithima alla pls epikoinwnise otan mporeseis gt exw vasikes apories. thnx a lot!

 2. Εδώ είμαι !!!

  Ακούω!

 3. dimitra says:

  apo pou n’arxisw k pou na teleiwsw!
  koita, oles oi odigies einai polu analutikes, alla gia kapoion p dn kserei vasikous orous (poso mallon kapoia – px egw!), dn m einai katholou eukolo na t egkatastisw 🙁
  gnwrizeis kapoio katastima i etaireia p tha mporousa n t dwsw k na t’analavoun??

 4. Somnius says:

  Δεν σε κατάλαβα, έχεις jailbroken iPhone και θες Cydia, ή έναν τροπο σαν του οδηγού πάνω να περνάς τα προγράμματα μαζί.. γιατί μετά το τελευταίο update στο apt από τον Saurik έχει ανεβεί σε ταχύτητα το Cydia κατα πολύ και ο προ-αναφερθεν οδηγός είναι ένα πολύ δύσκολο πράμα, χρειάζονται βασικές γνώσεις linux/unix/shell κλπ.

  Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι ακριβώς και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω!

  • dimitra says:

   fantasou oti dn kserw kan an einai jailbroken!(p dn nomizw dld..)
   thelw n katavesw to cydia g kapoies vasikes efarmoges opws px anafora mnmtwn klp.

   • Somnius says:

    Θα πρέπει κάποιος αφού δεν θα τα καταφέρεις μόνη σου, όχι γιατί δεν θα προσπαθήσεις ή κάτι τέτοιο, αλλά έχουν γίνει δύσκολα τα πράγματα και πλέον για να το “βγάλεις από την φυλάκα” όπως μπορούμε να το πούμε στα Ελληνικά ώστε να έχεις πρόσβαση στο σύστημα που δεν θέλει η Apple να έχεις με το Cydia, πρέπει να υπάρχουν μια σειρά ψηφιακών υπόγραφών για το firmare (firmware == λειτουργικό σύστημα του) και σε κάποια νέα ιPhone 3″GS” τα αναγκάζει κάθε φορά να ξεκινάνε με καλώδιο και άλλες ιστορίες..

    Αν για μόνο την αναφορά μηνυμάτων θες το Cydia, σου προτείνω να κάτσεις “μαμίσιο” όπως το λένε και να μην μπλέξεις, γιατί από εκεί και πέρα είναι μεγάλη ιστορία..

    Στο λέω γιατί θέλω να είσαι άνετη.

    • dimitra says:

     mmm katalava..alla einai ki alla vre paidi m opws bluetooth, megethos sms, n’allakseis ringtone ektos ap’ta prokathorismena p exei i suskeui k.a..
     anyway! s’euxaristw polu g t xrono s, bb!

 5. Somnius says:

  Κάτσε για να σου λύσω μερικά θέματα..

  Bluetooth έχει αλλά μόνο για handsfree, αυτό δεν σε καίει γιατί έτσι κι αλλιώς ο κόσμος έχει σταματήσει να στέλνει διάφορα όπως παλιά με Bluetooth.

  Όταν λες μέγεθος SMS εννοείς στου πόσους χαρακτήρες γράφεις; Αυτο δεν το έχει γιατί στη Αμερική και αρκετές άλλες χώρες δεν τους ενδιαφέρει ποσά στέλνεις όπως τα πακέτα των δικών μας εταιρειών.

  Ringtones?? γιατί δεν του βάζεις εσυ; Δεν υπάρχει περιορισμός στα ringtones, απλά πρέπει να τα περάσεις στα ringtones του iTunes στον υπολογιστή και να τα συγχρωνίσεις στην συσκευή σου.

  Κοιτά, ξέρω ότι σου φαίνονται περίεργα, αλλά το iPhone είναι ένα φανταστικό mp3/movie player, με άψογη Internet-ική εμπειρία, εφαρμογές και παιχνίδια και «τυχαίνει» να είναι και τηλέφωνο με τις βασικές και αναγκαίες μόνο λειτουργίες!

 6. dimitra says:

  -e xreiazetai omws kamia fora k to bluetooth otan thes na steileis kapoia pic i tragoudaki.ap’to app store katevasa to photoshare alla leitourgei mono metaksu iphones.

  -g tin anafora sms k tin katametrisi xaraktirwn vrika auta ta 2, omws proupothetoun cydia..
  1:http://www.macedonas.gr/2009/09/01/iphone-sms-delivery-service/
  2:http://www.macedonas.gr/2009/09/30/count-sms-characters-in-iphone/

  -oso g ta ringtones, katevasa pali ap’to app store mia efarmogi, ekana download 1 ringtone k enw sto itunes tou pc emfanistike sti lista, meta to sugxronismo dn perastike sto til. uparxei vevaia k edw lusi, alla pali mesw cydia…
  http://www.macedonas.gr/2009/09/28/free-iphone-ringtones-and-sms-alerts/

  auta!!

  • Καταρχάς για τα ringtones πρέπει στο iTunes να τα μεταφέρεις μέσα στα Ringtones, όσο για τα άλλα πρέπει η συσκευή σου να “βγεί από την φυλάκα” δηλαδή να γίνει jailbroken, θα ήθελα να μου πεις ποια συσκευή έχεις και σε τι firmware βρήσκεται (δλδ έκδοση) αλλιώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι.

   Υπόψην, αλλάζοντας firmware για να πάρεις το Cydia που είναι το πρόγραμμα που δέχεσαι στην οθόνη μετά το jailbreak, σπας την εγγύησή σου όπως και ότι περάσεις από το Cydia μπορεί να σε φέρουν σε φάση που η συσκευή σου να μην ανταποκρίνεται και θα κολλήσει. Δεν είναι απλά πράγματα και θέλουν συγκεκριμένες κινήσεις..

 7. dimitra says:

  Ok katalava.. to 3G 3.1.3, alla k n m proteineis kati dn kserw kata poso tha mporesw n t efarmosw moni m, gi’auto s rwtisa an mporw n’apeuthunthw kapou. Fantasou oti to’xw ap’otan prwtoirthe stin Ellada to ’08 k akoma kanw ta apolutws aparaitita..

 8. Στην παρούσα φάση η 3.1.3 αν δεν κάνω λάθος δεν γίνεται jailbreak!

  • dimitra says:

   a teleia…thnx anyway!

   • Somnius says:

    Κοίτα καλό θα ήταν και να το θυμάσαι, αν είσαι σε ένα firmware και θες να κάνεις jailbreak δεν ανεβαίνεις firmware, δλδ αν ήσουν πριν στο 2.x.x ή στο 3.0 κακώς πήγες στο 3.1.3 και μετά ρωτάς..

    Τώρα που θέλω να σε help δεν μπορώ!

    Κάτι όμως πιστεύουμε θα παίξει σε λίγο καιρό, θα σε έχω στα υπόψιν!

    Σου εύχομαι καλή τύχη και υπομονή Δήμητρα!!

    • marios says:

     file m somnius pos k dn…..
     exo i phone 3g 3.1.3 (7E18) me firmware 05.12.01 xekleidwto edw k 2 mines!!
     katevase to restore ipsw
     (iPhone1_2_3.1.3_7E18_Custom_Restore_Activated_iLikeMyiPhoneDotCom)
     apla katevase to me firefox(de douleyei apo exlporer)
     einai ligo thema trexto ayto i me to redsnow i to ultrasnow k tha sou ksekleidwsei!!!
     twra an agpiti dimitra dn to xeis alla thes k na xekleidwsei xxxxxxxxxx komple…..
     edited by SomniusX – Δεν είναι σωστό και με βάση του χαρακτήρα του Milaraki.com να διαφημίζεις και να χρεώνεις κάτι!

 9. dimitra says:

  k to’xa diavasei kapou auto alla dn edwsa vasi..
  text or mail me. bb honey

  • marios says:

   epeidi katalathos irtha edw psaxnontas kati
   an dn exeis vrei akri epeidi mporei na mi mporo na xanampo edw k dn eida mail s na sou steilo dimitra an thes kati [email protected]

   edited by SomniusX – Δεν είναι σωστό και με βάση του χαρακτήρα του Milaraki.com να διαφημίζεις και να χρεώνεις κάτι!

 10. Somnius says:

  Μαριε.. Εδώ δεν είναι μέσο διαφήμισης του τι μπορείς να κανείς και πόσο χρεώνεις..

  Comments moderated

 11. SomniusX says:

  Επίσης δεν είναι μέρος σχολιασμού του πως γίνεται jailbreak (με custom firmwares που δεν έχεις φτιάξει με το χέρι και ειδικά με άλλου που μπορεί να έχει κάτι μέσα και να σου χαλάσει την συσκευή), όπως και δεν είναι σωστό και πρέπον να χρεώνεται κάτι που δίδεται δωρεάν.

  Το άρθρο αναφέρει πως μπορείτε με έναν αρκετά επίπονο τρόπο να εγκαταστήσετε μαζικά αρκετά προγράμματα στην συσκευή σας!

 12. Despina Dick says:

  These are definitely some significant cydia facts. Nice one for posting this, it is really valuable

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!