Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Snow-Leopard

Όσο περνάει ο καιρός και πλησιάζει ο Σεπτέμβριος τα updates για το Snow Leopard γίνονται όλο και πιο συχνά, και το λειτουργικό αρχίζει να παίρνει την τελική του μορφή.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα ότι είναι μια καλή στιγμή για ένα test drive της Χιονάτης.

Το μηχάνημα που έγινε η εγκατάσταση είναι ένα MacBook Pro 15’ 2.4 GHz και 4GB RAM. Η εγκατάσταση έγινε σε εξωτερικό δίσκο USB.
Η εγκατάσταση δεν έχει και πολλές διαφορές με την παρούσα (μιας και έγινε σε USB δίσκο και δεν ήταν όσο γρήγορη θα έπρεπε), αλλά μετά από 30 λεπτά περίπου το μηχάνημα έκανε το restart και η πρώτη όψη του Snow Leopard ήταν η γνωστή του Leopard δηλαδή ο Setup Assistant, μετά από αυτό το βαρετό βήμα, και το επίσης βαρετό indexing του spotlight το μηχάνημα ήταν στην διαθέσιμη μου για μου απόδειξη εάν αξίζει το Snow Leopard σαν upgrade ή όχι.
Πέρα από το καινούργιο default wallpaper δεν έχει και πολλές διαφορές στην εικόνα που βλέπεις σε σχέση με το 10.5, αλλά η διαφορά φαίνεται όταν ανοίξεις τον Finder και κάνεις browse στο σύστημα, καταλαβαίνεις ότι είναι σαφώς πιο γρήγορο από τον προκάτοχο του.
Εκεί όμως που πραγματικά φαίνεται η δουλειά που έκαναν τα παλικάρια στην Apple είναι όταν ανοίγεις της stock εφαρμογές του λειτουργικού από το address book μέχρι το Mail και το Disk Utility όλα ανοίγουν εκπληκτικά γρήγορα, σχεδόν άμεσα με το click που θα κάνετε στο εικονίδιο της εφαρμογής.
Μια ακόμη ευχάριστη προσθήκη στο λειτουργικό ή μάλλον καλύτερα εξέλιξη είναι η εφαρμογή QuickTime που πλέον έχει γίνει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή χωρίς την ανάγκη να έχεις το Pro για να προβάλεις video σε QuickTime. Αλλά πέρα από αυτό μπορούμε να γράψουμε σε video και το τι κάνουμε στον υπολογιστή μας κάτι δηλαδή που μέχρι τώρα θα έπρεπε να αγόραζες κάποια άλλη εφαρμογή για να κάνεις κάτι τέτοιο και επίσης το interface της εφαρμογής που έχει δεχτεί μια μεγάλη ανανέωση.
Με το Snow Leopard θα διαπιστώσετε ότι δεν έχετε πλέον Rosseta, αν και δεν είναι μια εφαρμογή την οποία την τρέχετε σίγουρα την χρησιμοποιείται μιας και είναι η εφαρμογή που αναλαμβάνει να τρέξει τα προγράμματα που έχουν γραφτεί για PPC επεξεργαστές (πχ Microsoft Office 2004). εάν λοιπόν δεν κάνετε εγκατάσταση την Rosseta και προσπαθήσετε να τρέξετε μια εφαρμογή που είναι γραμμένη για PPC τότε θα σας γίνει πρόταση να κάνετε εγκατάσταση αυτή την εφαρμογή.

Εν κατακλείδι το Snow Leopard ακόμη και στην Beta μορφή του είναι ένα λειτουργικό που εκμεταλλεύεται στο μέγιστο τα μηχανήματα με intel επεξεργαστές και σίγουρα αξίζει να κάνετε το upgrade χωρίς δεύτερη σκέψη.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

5 Responses to “Μια πρώτη …επαφή με την Χιονάτη.”

  1. Spiros says:

    Αυτό που λείπει από το φανταστικό review που έκανες είναι μερικές εικόνες.Κατά τα άλλα πολύ ωραίο post.

  2. sp says:

    αν καποιος το αγορασε στις 26/5 το μακ του ποσα θα πληρωσει για το snow leopard ?

  3. Spiros says:

    @sp θα πληρώσει 19$ όποιος το έχει αγοράσει μετά τις 8 Ιουνίου.Πριν τις 8 Ιουνίου θα πληρώσει 29$…

  4. dream21 says:

    osoi agorasane apo ebay.co.uk MBP unibody pos 8a agorasoume me 19$ to snow leopard?

  5. george says:

    Πως θα το αγοράσουμε? Μόνο μέσω ιντερνετ με πιστωτική?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!