Check This Out

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

new_macs

Σήμερα ήταν μια ήμερα μεγάλων update για την Apple και το hardware της.
Κατά πρώτον οι φήμες που ήθελαν ένα Mac Mini με πολλές θύρες USB και δυο εξόδους για Display βγήκαν αληθινές.
Τα Updates όμως δεν έμειναν μονό στον βενιαμίν της Apple αλλά και στα μεγαλύτερα iMac που μπορούν να χωρέσουν μέχρι και 8 Giga μνήμη RAM.
Και τέλος το Mac Pro πλέον θα φιλοξενεί τον νέο επεξεργαστή Nehalem και αρκετή δύναμη παραπάνω από τον προκάτοχο του.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

8 Responses to “Νέα Mac Mini, Φρέσκα iMac, Ολοκαίνουργια Mac Pro”

  1. manosbar says:

    iMac και τα μυαλά στα κάγκελα… Καιρός να σταματήσω να έχω το MacBook Pro για desktop replacement και να έχω απλά έναν desktop!!! 🙂

    Βγήκαν και κάτι καινούρια πληκτρολόγια παρεπιπτόντως (σαν το πρόσφατο το λεπτό χωρίς το NumPad), ανέβασαν ταχύτητες στο μεσαίο (από 2.53 -> 2.66) και στο μεγάλο MBP (από 2.8->2.93) και δίνουν και 256GB SSD για τα MB και MBP.

    Αυτά… 🙂

  2. dj_aris says:

    Οι αλλαγές ήταν 100% προβλέψιμες (πάντα καλοδεχούμενες βέβαια).

    Η έκπληξη θα μπορούσε να είναι κάτι σε quad-core στον iMac (top spec model), ίσως ένα Mac Mini με ισχυρή κάρτα γραφικών (πχ geforce GT130) και με price tag κάτω από 1000 δολάρια, ώστε να τα βάλει και με τις απανταχού κονσόλες παιχνιδιών (θυμάστε το Pipin?) και ίσως και λίγο διαφορετική σχεδίαση σε iMac & Mac Pro (όχι ότι την έχουν απόλυτη ανάγκη, αλλά έτσι, κουβέντα να γίνεται).

    Μιλάμε λοιπόν για refresh, κάτι που δεν είναι κακό, αλλά θα μπορούσε να είναι και καλύτερο! Μάλλον πάνε οι εποχές των εκπλήξεων από την Apple…

  3. AKHS says:

    Απαράδεκτη, απαράδεκτη η ανανέωση. Τα mac mini είναι ίδια εξωτερικά όπως πριν 2 χρόνια. Τι περιμέναμε τόσο καιρό? Υπήρχαν και φήμες που έλεγαν μηχανικοί της Apple περιμένετε και θα δείτε ένα εντυπωσιακό mac mini (Appleinsider). XA XA!

    Και αφού δεν χρησιμοποίησαν υλικά καινούργια όπως στα unibody macbook γιατί δεν μείωσαν 100$ την τιμή?

    Επιπλέον που είναι οι καινούργιες led cinema 30″ ? H 24″ led δίπλα στον mac pro φαίνεται άσχημη. Δεν έπρεπε να αλλάξει και ο pro εξωτερικά?

    Το γέλιο είναι στο mac pro που χρησιμοποιεί DVI και mini display port. Δηλαδή αν θες να χρησιμοποιήσεις δύο οθόνες στην μία πρέπει να βάλεις αντάπτορα.

    Ακόμη στα καινούργια imac οι οθόνες τους δεν είναι led backlit.

    Υπάρχουν και άλλες ηλιθιότηττες που έγιναν σήμερα αλλά είναι μικρότερης εμβέλειας. Εγώ τα αποδίδω στην κρίση που υπάρχει στην αμερική και αυτή ήταν αναανέωση ανάγκης. Κρίμα γιατί περίμενα να κρατήσει την σταθερότητα η Apple μέσα στους δύσκολους καιρούς και να μην κάνει μισιακές αλλαγές.

  4. dj_aris says:

    AKHS ας μην είμαστε υπερβολικοί. Καταρχάς, όσο αφορά στην εξωτερική εμφάνιση, μπορεί το mini να έμεινε ίδιο, ωστόσο δεν παύει να είναι και πάλι ανώτερο σχεδιαστικά και κατασκευαστικά από τα περισσότερα άκομψα pc cases. Εξάλλου, ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Επίσης, μην ξεχνάμε ότι είναι ΗΔΗ αλουμινένιο εδώ και καιρό ;). Αυτό που πιστεύω ότι θα μπορούσαν να κάνουν είναι
    1) να λανσάρουν ένα mini που θα είχε μικρότερο ύψος, χωρίς optical drive και με συνδυασμό Intel Atom και nvidia Ion σε τιμή 449 δολάρια.
    2) Αυτό, μαζί με το Super Mac Mini με γρήγορη κάρτα γραφικών που ανέφερα νωρίτερα θα ήταν έξυπνες ιδέες για να ανανεώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

    Ο Pro πάλι είναι… Pro. Που σημαίνει form follows function και αντικειμενικά μιλώντας είναι ένα από τα καλύτερα κατασκευαστικά και most serviceable cases της αγοράς. Τώρα για το αν δένει οπτικά με την 24άρα, περί ορέξεως ουδείς λόγος, αλλά σε κάποιο βαθμό δέχομαι ότι έχεις δίκιο. Αν και η 24άρα λανσαρίστηκε πιο πολύ σαν σύντροφος των MacBooks.

    Για τον iMac, προφανώς οι LED οθόνες “δε χωρούσαν” στις συγκεκριμένες τιμές, οπότε μάλλον μετατέθηκαν στο μέλλον. Εξάλλου, η 24άρα LED έχει 900 δολάρια, ενώ ο 24άρης iMac έχει 1500 (και περιλαμβάνει και …υπολογιστή εκτός από την οθόνη :). Σκέψου να είχε LED ο iMac δηλαδή!

  5. AKHS says:

    @dj_Aris Και βέβαια οι mac συγκρίνονται με mac μόνο. Ουδείς λόγος για pc. Συμφωνώ με αυτά που λες αλλά και τα macbook και macbook pro ήταν και είναι ακόμα σχεδιαστικά καλύτερα από ότι κυκλοφορεί. Αλλά υπάρχουν χώροι για βελτιώσεις όπως είδαμε.

    Όσο για τον pro να μην αλλάξει και τα επόμενα 5 χρόνια εξωτερικά γιατί απλά είναι κορυφαίος. Ως κάτοχος έχω προσωπική γνώμη και όσοι τον έχουν δει έχουν μείνει.

    Απλά μου έδωσε την εντύπωση ως μία αναβάθμιση για να γίνει απλά. Ας μην ξεχνάμε ότι η ζήτηση έχει μειωθεί λόγω snow leopard. Τότε περιμένω να γίνει η “καλή” αναβάθμιση.

    Διαβάσατε τίποτα αν θα γίνει το φημολογούμενο γεγονός (event) στις 24 Μαρτίου?

  6. Giannis says:

    Οι αναβαθμίσεις γίνανε σχεδόν όπως τις περίμενα, ίσως να περίμενα και μία έκδοση macmini στα 2.4GHz…
    Δεν νομίζω κάποιος που γνωρίζει την apple από παλιά να περίμενε quad επεξεργαστες στα imac…

    Αυτό όμως που δεν περίμενα και δεν χωράει το μυαλό μου είναι οι εξωφρενικές τιμές στα μοντέλα που προορίζονται για home χρήση, δηλαδή στα iMac και macmini. Τον macpro τον αφήνω έξω. Πραγματικά εξωφρενικές ειδικά για μία περίοδο “οικονομικής κρίσης” όπως όλοι λένε. Κάκιστη κίνηση από την Appe σε μία ανοδική περίοδο τελευταία κατά την οποία προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες. Πιστεύω ότι έχασε μία καλή ευκαιρία να γίνει ακόμη πιο δυνατή.

    Αντί να κάνει 1 βήμα μπροστά, έκανε 5 βήματα πίσω…
    Αυτά…

  7. iced says:

    Και να εβγαζε quad σε imac με καλη καρτα γραφικων θα ειχε 2500-3000Ε

  8. dj_aris says:

    Λέγοντας quad core φυσικά δεν εννοώ να βάλει κάποιον i7 στους iMac, αλλά Core 2 Quad, που ούτως ή άλλως βγαίνουν εκτός αγοράς αφού οι i7 τους προσπερνάνε χωρίς να προλάβουν να “πιάσουν”.

    Anyway, όπως είπαν και στο Αnandtech όταν βγήκαν τα Unibodies τον Οκτώβριο: “[…] in terms of actual performance, if you’ve already got a Penryn based MacBook or MacBook Pro, there’s no reason to upgrade. You’d be much better off waiting until Apple adopts Nehalem in these things a year from now.[…]

    Εις αύριον τα σπουδαία…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!