Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης. Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν. Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς . Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη . Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites. Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους . Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα .   ApplαςGreece Blog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.         AppleForum Portal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου ! Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του . Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει . Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας . Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Κρυμμένα features του iphone

On September 28, 2008, in iphone, Mac Os, by litsavin

Καλώς ή κακώς, το iphone δε συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Οπότε, λίγο απ’ το internet, λίγο από καθαρή τύχη, ανακαλύπτουμε πολλά μικρά μυστικά, που κάνουν τη χρήση του ευκολότερη. Κάποια ήδη τα γνωρίζουμε ή τα έχουμε ξαναπεί, κάποια άλλα είναι καινούρια. Όπως και να ‘χει όμως, εγώ προσπάθησα να τα συγκεντρώσω όλα σ’ αυτό το post, το οποίο εσείς στη συνέχεια μπορείτε να επεκτείνετε με διάφορα παρόμοια… κολπάκια.

1. Εύκολο scroll στο safari

Κατά την πλοήγηση σε μια ιστοσελίδα μέσω του safari, και ενώ scrollάρουμε προς τα κάτω, για να ξαναγυρίσουμε αυτόματα στην κορυφή της σελίδας, αρκεί ένα πάτημα στο πάνω μέρος του τηλεφώνου, και συγκεκριμένα στο ρολόι.

 

2. Πληκτρολόγηση διεύθυνσης στο safari

Κατά την πληκτρολόγηση μιας διεύθυνσης στο safari, πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο “.com” εμφανίζονται κι άλλες καταλήξεις (π.χ. .net). Φυσικά η κατάληξη .gr ανήκει ακόμη στα πλαίσια επιστημονικής φαντασίας…

 

3. Εναλλακτικοί χαρακτήρες πληκτρολογίου

Με παρατεταμένο πάτημα πάνω σε συγκεκριμένους χαρακτήρες στο keyboard του iphone, όπως e ή a, εμφανίζονται και εκείνοι οι ειδικοί χαρακτήρες που συναντούσαμε όλοι σε παλιότερες συμβατικές συσκευές.

 

4. Εμφάνιση url διευθύνσεων

Κατά την πλοήγησή μας σε κάποια ιστοσελίδα, αν πατήσουμε παρατεταμένα σε κάποιο link που βρίσκεται π.χ. μέσα σε ένα κείμενο, εμφανίζεται η url address του.

 

5. Snapshot στο iphone

Για να “φωτογραφίσουμε” την εκάστοτε εικονιζόμενη επιφάνεια της συσκευής μας, πατάμε παρατεταμένα το κεντρικό πλήκτρο στη βάση της συσκευής και μία φορά το κουμπί κλειδώματος. Μια στιγμιαία λάμψη φωτίζει την οθόνη, ακούγεται ο χαρακτηριστικός ήχος φωτογραφικής μηχανής, και η εικόνα αποθηκεύεται αυτόματα στις “photos” μας, σε μορφή .png.

 

6. Aποθήκευση εικόνων από το safari

Για να αποθηκεύσουμε μια εικόνα από το safari στη συσκευή μας, πατάμε παρατεταμένα πάνω στην εικόνα, μέχρι να εμφανιστεί ο σχετικός διάλογος που μας ρωτάει αν θέλουμε να την αποθηκεύσουμε.

 

7. Fit to screen στο safari

Κατά την πλοήγησή μας σε ένα site, εναλλακτικά του zoom με δύο δάκτυλα, μπορούμε να κάνουμε double click πάνω σε ένα κείμενο ή εικόνα. Τότε, αυτόματα το κείμενο προσαρμόζεται στο πλάτος της συσκευής, για ευκολότερη ανάγνωση.

 

8. Μετακίνηση εικονιδίων τηλεφώνου

Καθώς η συσκευή μας βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, πατώντας παρατεταμένα ένα οποιοδήποτε εικονίδιο, παρατηρούμε ένα ελαφρό τρεμούλιασμα όλων των εικονιδίων. Με ένα απλό drag μπορούμε τότε να μετακινήσουμε τα εικονίδιά μας στη σειρά που επιθυμούμε. Όταν τελειώσουμε, για να επαναφέρουμε το τηλέφωνο στην αρχική του κατάσταση, πατάμε μια φορά το κεντρικό πλήκτρο στη βάση του τηλεφώνου.

 

8 Responses to “Κρυμμένα features του iphone”

 1. Spiros says:

  Πολύ καλό άρθρο.Τα 1,4,5,6,7,8 τα ήξερα.
  Να ρωτήσω κάτι άλλο.Π΄χ στο 6 δείχνει το blog σας.Πως το κάνετε αυτό και φαίνεται έτσι με το iphone.Εννοώ πως το φωτογραφίζεται?

 2. Vasias says:

  Πατώντας 2 φορές γρήγορα (σαν διπλό κλικ) το κεντρικό πλήκτρο στην βάση του τηλεφώνου, μεταφερόμαστε στο μενού του τηλεφώνου με τα “Favorites” τηλέφωνα που έχουμε ορίσει εμείς.

  • suicico says:

   @Vasias, οχι απαραιτητα στο favorites, μπορουμε να το αλλαξουμε απο το settings … εγω ας πουμε με διπλο κλικ στο home button το εχω να ανοιγει το iPod

 3. litsavin says:

  @ spiros
  Φωτογραφίζουμε την οθόνη του κινητού (βήμα 5 στο post) και μετά τη μοντάρουμε μέσω photoshop ή άλλου προγράμματος επεξεργασίας εικόνας, σε μια ήδη υπάρχουσα φωτογραφία που απεικονίζει το iphone.

 4. Spiros says:

  Α οκ δεν το σκέφτηκα έτσι.

 5. mike says:

  Bravo poli oreo ar8ro!

 6. Moschos says:

  Keep up the good work!!

 7. Lefteris says:

  Εκανα λαθος και αντι να μετακινησω το εικονακι της Μουσικης απο την βαση το iPhone 6, το εσβησα.
  Μπορω να το επαναφερω καπως χωρις να επαναφερω το τηλεφωνο και χασω τα αρχεια και επαφες μου?
  Ευχαριστω

Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!