Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

iPhone 3G σπασμένο…

On July 30, 2008, in iphone, Διάφορα, by suicico

Όχι όμως το σπασμένο που μάλλον φανταστήκατε. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, τα πρώτα κρούσματα σπασμένων iPhone είναι γεγονός (εμ δεν τους άρεσε το αλουμίνιο). Αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αναφέρει πως έχουν βρει ραγίσματα στα iPhone 3g τους. Τα μικρά αυτά ραγίσματα έχουν εμφανιστεί στα λευκά iPhone, αυτό βέβαια είναι γιατί απλά στο μαύρο iPhone τα σπασίματα αυτά δεν είναι τόσο εμφανή όσο στο λευκό μοντέλο της σειράς.

Δείτε στην συνέχεια μερικές φωτογραφίες από τα άτυχα iPhone.

Το πρόβλημα αυτό είναι μόνο επιφανειακό και δεν επηρεάζει σε τίποτα την λειτουργικότητα του τηλεφώνου.  (ευτυχώς).

Πηγή [engadget]

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

14 Responses to “iPhone 3G σπασμένο…”

  1. mike says:

    shit…an to i3era den 8a ixa paragkili to aspro! ;p

  2. cheez says:

    hehe, αλουμίνιο for life! :p

  3. dali13gr says:

    Εντάξει, αν το κινητό το πετάς από δω κι από κει, αυτά θα πάθει. Αν το βάλεις σε μια τέτοια θήκη: http://www.vajacases.com/home/home_en.html
    τότε μια χαρά καινούργιο θα παραμείνει. Το δικό μου(aluminum) δεν έχει ούτε γρατζουνιά. Και είναι και πανέμορφες. 🙂

  4. cheez says:

    Όπως είπα και πιο πάνω, αλουμίνιο for life, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αλλάξανε το πανέμορφο αλουμίνιο για να πάνε στο πλαστικό.
    Και το περίεργο είναι πως η νέα στρατιγική της Apple είναι να κάνει όλα τα πλαστικά μοντέλα της, αλουμίνιο, βλέπε iMac και τις φήμες που θέλουν τα καινούργια Macbook να είναι απο αλουμίνιο επίσης..

  5. suicico says:

    @cheez πιο φτηνο ισως ?
    και … ακους Μπαμπη ?? οποτε μην ερθεις και μας πεταξεις το iPhone … ή εαν κανεις κατι τετοιο φροντισε να υπαρχει κανενα μαξιλαρακι στο τραπεζι !

  6. cheez says:

    Σίγουρα είναι θέμα κόστους, ναι.
    Ευτυχώς το δικό μου δεν κινδυνεύει από το Μπάμπη, phew! ^.^

  7. suicico says:

    Ποτε δεν ξερεις .. που μπορει να χτυπησει ο επομενος Μπαμπης :O

  8. cheez says:

    Άμα τον δεις να ετοιμάζετε να κατέβει προς την Αθήνα πάρε ένα τηλέφωνο να με ενημερώσεις να κρύψω iPhone και Macbook :p

  9. roverand says:

    Θελω να πιστευω πως αυτα τα σπασιματα οφειλονται σε πεσιμο και οχι γιατι ηταν μεσα σε καμια τσεπη και απλα πιεστηκε λιγο…γιατι αν ειναι τοσο ευθραστο πλεον τι να πω!!
    Αλλα και παλι βεβαια δεν δικαιολογειται, τοσα τηλ. εχουν περασει απο τα χερια μου με δεκαδες πεσιματα και ποτε ουτε γρατσουνια δεν εγινε. Αλλα τωρα θα μου πειτε αλλο αυτα που ειχες εσυ ρε μεγαλε και αλλο το iphone…
    A και το σημαντικοτερο Τασο, φροντιστε να μην δει ο Μπαμπης αυτες τις φωτο γιατι διαφορετικα θα υπαρχει νεο παραληρημα στο επομενο vidcast.

  10. dj_aris says:

    Έχω την εντύπωση έτσι όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες ότι δεν είναι από κάποιο χτύπημα. Μου φαίνεται απλά πρόβλημα εφαρμογής, σα να έχουν “τραβήξει” το πλαστικό παραπάνω απόσο αντέχει, ώστε να πετύχουν καλύτερο φινίρισμα (να μην έχει καθόλου κενά στη συναρμογή). Όπως τα πλαστικά στα αυτοκίνητα, που “σκάνε” χωρίς να έχουν χτυπηθεί. Βέβαια, στα αυτοκίνητα μιλάμε για πλαστικά που εκτίθενται στον ήλιο επί χρόνια, όχι για μια εβδομάδα…

  11. garish82 says:

    Δηλαδή άν γίνουν λιγότερα απο τα μισά που του κανει του τηλεφώνου αυτος ο τύπος, το πλαστικό του δεν θα ειναι όπως ένα απο αυτες τις φωτογραφιες σας.? του κανει τόσα και δεν τον βλέπω να λέει κάτι για σπασιματάκια στο πλαστικό.

    http://www.youtube.com/watch?v=TkXlriABfOo

  12. roverand says:

    καλα αυτος ο τυπος στο video του garish ειναι τελειως ηλιθιος. Μα καλα δηλ. υπαρχει καποιο τηλ. που θα μπορουσε να μην παθει ζημια μετα απο ολα αυτα? Ελεος, μα για ποσο μαλακες μας περνανε

  13. spit says:

    Καλείται η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα να επέμβει στα παράνομα συμβόλαια εποπτείας της γνωσιακής θεραπείας.
    *
    Διαβάζω:
    Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην εποπτεία στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία
    *
    Η κλινική εποπτεία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της εκπαίδευσης των κλινικών ψυχολόγων, ψυχιάτρων, ψυχοθεραπευτών και γενικά των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στην ψυχοθεραπεία περιλαμβάνουν ψυχοθεραπευτική άσκηση υπό εποπτεία. Η κύρια αιτία που η εποπτεία αποτελεί απαραίτητο και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης στη ψυχοθεραπεία είναι προκειμένου να ενισχύσει την επαγγελματική κατάρτιση των εποπτευομένων και να διασφαλίσει την ευημερία του πελάτη. Η εποπτεία στην ψυχοθεραπεία εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη γνώσεων και θεραπευτικών δεξιοτήτων σχετικές με την συγκεκριμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, έτσι ώστε να βοηθήσει τους εκπαιδευόμενους ψυχοθεραπευτές να βελτιώσουν την κλινική τους δουλειά.
    *
    Τα προγράμματα εκπαίδευσης στη γνωσιακή- συμπεριφοριστική θεραπεία, εκτός από θεωρητική κατάρτιση, προσφέρουν πρακτική άσκηση με την μορφή ανάληψης περιστατικών υπό εποπτεία.
    *
    Tο τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα ………….περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση κατά την διάρκεια των δύο πρώτων ετών και ανάληψη περιστατικών υπό εποπτεία σε ομάδα στο τρίτο και τέταρτο έτος.
    *
    Ωστόσο, ενώ σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση η εποπτεία των εκπαιδευομένων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της κλινικής άσκησης, μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει προγράμματα εκπαίδευσης για ψυχοθεραπευτές επόπτες στην κλινική εποπτεία. Συνήθως, οι επόπτες ασκούν το εποπτικό τους έργο μέσα από την δική τους εμπειρία ως εκπαιδευόμενοι υπό εποπτεία.
    *
    στην προσπάθειά του να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την επαγγελματική κατάρτιση των θεραπευτών γνωσιακής-συμπεριφοριστικής προσέγγισης, δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εποπτείας στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική θεραπεία (ΓΣΘ). Στόχος του είναι μέσα από ένα εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να ευαισθητοποιήσει τους θεραπευτές σε βασικά θέματα εποπτείας και μέσα από την πρακτική άσκηση να τους εκπαιδεύσει σε βασικές εποπτικές δεξιότητες.
    *
    Διάρκεια: Η διάρκεια του προγράμματος διαρκεί περίπου 12 μήνες. Οι 4 πρώτοι μήνες είναι αφιερωμένοι στη θεωρητική κατάρτιση και οι 8 στην πρακτική άσκηση.
    *
    Ποιοί μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα:
    Το πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν Ψυχολόγοι με άδεια άσκησης επαγγέλματος, Ψυχίατροι και Παιδοψυχίατροι.
    *
    Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:
    α) να έχουν ήδη ολοκληρώσει κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη ΓΣΘ στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
    β) να έχουν αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στη ΓΣΘ τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά την λήψη του πτυχίου γνωσιακής-συμπεριφοριστικής θεραπείας
    γ) προτιμώνται όσοι έχουν ήδη εμπειρία επόπτη.
    *
    Με την αίτηση συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι καταθέτουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα, καθώς και βεβαίωση από τον φορέα που εργάζονται. Η διαδικασία επιλογής στο πρόγραμμα γίνεται μέσω συνέντευξης από επιτροπή αποτελούμενη από επόπτες του ΙΕΘΣ.
    *
    Δομή του προγράμματος
    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εποπτείας στη γνωσιακή-συμπεριφοριστική προσέγγιση αποτελείται από δύο φάσεις:
    Η πρώτη φάση , η οποία αποτελεί το θεωρητικό μέρος, περιλαμβάνει θεωρητικά σεμινάρια 40 ωρών (1 συνάντηση 3 ωρών /εβδομάδα)
    *
    Όλα τα θεωρητικά σεμινάρια συνοδεύονται από διαδραστικές ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων.
    *
    Η δεύτερη φάση αποτελεί την πρακτική άσκηση και περιλαμβάνει:
    *
    1.Συνεποπτεία σε 10 τρίωρες ομαδικές συναντήσεις εποπτείας υπό εποπτεία
    2.Εποπτεία σε 10 τρίωρες ομαδικές συναντήσεις εποπτείας του ΙΕΘΣ υπό εποπτεία
    3.Ατομική εποπτεία με τον επόπτη σε 12 δίωρες συναντήσεις (6 συναντήσεις κατά την διάρκεια της συνεποπτείας και 6 κατά την διάρκεια της εποπτείας)
    4.Γραπτή εργασία στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος.
    *
    Πρόγραμμα εισηγήσεων
    1.Εισαγωγή/Ορισμοί, Συμβόλαιο εποπτείας, Η χρήση ημερολογίων στην εποπτεία
    2.Διαδικασία μάθησης στην εποπτεία, Μορφές εποπτείας
    3.Μοντέλα εποπτείας (1)
    4.Μοντέλα εποπτείας (2)
    5.Μοντέλα εποπτείας (3)
    6.Εποπτική σχέση
    7.Θέματα δεοντολογίας στην εποπτεία
    8.Αξιολόγηση
    9.Τεχνικές εποπτείας
    10.Εποπτεία για θεραπεία Παιδιών και Εφήβων, Ομοιότητες και Διαφορές
    11.Εποπτεία για θεραπεία Παιδιών και Εφήβων: Εκπαίδευση για τον ρόλο των γονέων και του οικολογικού περιβάλλοντος
    12.Θέματα δεοντολογίας στην εποπτεία παιδιών και εφήβων
    13.Αντιμετώπιση ‘δύσκολων’ καταστάσεων στην εποπτεία-
    *
    Κλείσιμο
    Κόστος προγράμματος: 4,500 Ευρώ
    *
    Παρακάτω βλέπω άλλο:
    *
    Description Ψυχολογική θεραπεία σε άτομα κι ομάδες, για ειδικές ψυχολογικές διαταραχές, προβλήματα σχέσεων, ζευγαριού, και οικογένειας, με βάση την Συστημική Ψυχοθεραπεία Συμβουλευτική, και την Γνωσιακή Θεραπεία. Εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιάτρους), και εκπαιδευόμενους. Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ζευγάρια, και γονείς.
    *
    Επίσης βλέπω άλλο:
    *
    26. Κέντρο Βραχείας Ψυχολογικής Θεραπείας
    ……προσφέρει ατομική & ομαδική ψυχοθεραπεία για προβλήματα σχέσεων, ζευγαριού, οκογένειας και ειδικές ψυχολογικές διαταραχές, με βάση την Βραχεία Συστημική Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική, και την Γνωσιακή Θεραπεία. Επίσης, παρέχει ατομική και ομαδική εποπτεία σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχιάτρους (οργανωμένες συναντήσεις εργασίας, με φροντιστηριακό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα). Τέλος, οργανώνει Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ζευγάρια, και γονείς.
    *
    Άλλο:
    *
    ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
    *
    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
    ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
    *
    Το συνολικό πρόγραμμα της εκπαίδευσης είναι τριετές και περιλαμβάνει:
    1. Θεωρητικά εκπαιδευτικά σεμινάρια 300 ώρες
    2. Συζήτηση περιπτώσεων 100 ώρες
    3. Μελέτη βιβλιογραφίας 36 ώρες
    4. Σεμινάρια στις τεχνικές επικοινωνίας 48 ώρες
    5. Ομάδες αυτογνωσίας 80 ώρες
    6. Θεραπεία κλινικών περιπτώσεων 200 ώρες
    7. Εποπτεία κλινικών περιπτώσεων 100 ώρες
    *
    Παρακάτω συναντώ άλλο:
    *
    Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος είναι η κατάλληλη εκπαίδευση των εκπαιδευτών – θεραπευτών, καθώς και η εποπτεία τους από έμπειρο και εξειδικευμένο στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς επόπτη. Η συνεχής ενημέρωση και μετεκπαίδευση σε νέες μεθόδους και τεχνικές, που προτείνει η διεθνής έρευνα και βιβλιογραφία κρίνεται πρωταρχικής σημασίας.
    *
    Τι ορίζει όμως ο νόμος:
    *
    Άρθρο 7Α παρ. 1, εδ. δ’ «Ο υπεύθυνος επεξεργασίας απαλλάσσεται από τη υποχρέωση γνωστοποίησης του άρθρου 6 και από την υποχρέωση λήψης άδειας του άρθρου 7 του παρόντος νόμου στις ακόλουθες περιπτώσεις:
    *
    …. Όταν η επεξεργασία γίνεται από ιατρούς ή άλλα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες υγείας (Σημείωση: εδώ θα μπορούσαν να υπάγονται οι ψυχολόγοι) και αφορά ιατρικά δεδομένα, εφόσον ο υπεύθυνος επεξεργασίας δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο ή άλλο απόρρητο που προβλέπει νόμος ή κώδικας δεοντολογίας και τα δεδομένα δεν διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους» (εδώ δυστυχώς οι ψυχολόγοι μεταβιβάζουν χωρίς άδεια σε τρίτους δηλαδή στους επόπτες τα προσωπικά δεδομένα των θεραπευομένων τους. Και οι επόπτες είναι “τρίτοι” αφού δεν έχουν θεραπευτική σχέση με τον θεραπευόμενο που αγνοεί και την ύπαρξή τους – ότι και αν λέει ο λαλίστατος κ. επόπτης στην ιστοσελίδα του με το μεγαλοπρεπέστατο φωτογραφημένο γραφείο του, λες και είναι ο θρόνος του Ιουστινιανού).
    *
    «Τρίτοι» στη συγκεκριμένοι περίπτωση είναι οι αυτό-αποκαλούμενοι «επόπτες» στη γνωσιακή θεραπεία, αφού:
    – ούτε τους γνωρίζει ο θεραπευόμενος (που καλόπιστα εμπιστεύεται τα απόκρυφά του στον θεραπευτή του)
    – ούτε γνωρίζει καν ότι υπάρχουν «επόπτες»
    – ούτε, μετά από τα παραπάνω, υπάρχει θεραπευτική σχέση ανάμεσα στον θεραπευόμενο και στον επόπτη του θεραπευτή του.
    *
    Επομένως:
    *
    Οι περίφημοι «επόπτες» πρέπει να:
    *
    α) Γνωστοποιήσουν το ρόλο τους στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (άρθρο 6 του Ν.2472/1997)
    *
    β. Ζητήσουν άδεια από την Αρχή (άρθρο 7 του Ν.2472/1997)για να συνεχίσουν να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των ανυποψίαστων «θεραπευομένων» των εποπτευομένων ψυχολόγων τους.
    *
    Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πρέπει:
    *
    Να παρέμβει ώστε:
    *
    α) να σταματήσει αυτή η «εποπτεία»
    *
    β) Να καταλογιστούν ευθύνες, όπου χρειαστεί (άρθρ. 21. Προειδοποίηση. Πρόστιμο, επίσης άρθρ. 22 του Ν.2472/1997 «Όποιος χωρίς δικαίωμα επεμβαίνει με οποιονδήποτε τρόπο σε αρχείο δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή λαμβάνει γνώση των δεδομένων αυτών… μεταδίδει, ανακοινώνει, τα καθιστά προσιτά σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ή επιτρέπει στα πρόσωπα αυτά να λάβουν γνώση των εν λόγω δεδομένων… τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή..»)

  14. pros says:

    Γνωσιακό συμπεριφορικό δράμα “Θωμά βοήθεια έχει διεγερθεί ο ασθενής μου”

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Λοιπόν Κώστα, πως πέρασε η βδομάδα σου.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Αυνανίστηκα πολύ

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Κώστα, όταν έχεις δεσμευτεί να κάνεις γνωσιακή συμπεριφορική θεραπεία δεν πρέπει να αυνανίζεσαι. Πρέπει να έρχεσαι εδώ να συζητάμε ότι περίεργο σε διεγείρει.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Μα…. η θεραπεία με διεγείρει.

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Δεν σε καταλαβαίνω, τι εννοείς, έκανες τις ασκήσεις σου; Έγραψες τις αρνητικές σκέψεις σου στο εβδομαδιαίο ημερολόγιο δυσλειτουργικών σκέψεων που έχω ορίσει;

    ΚΩΣΤΑΣ

    Ναι τις έγραψα, όρίστε (της δίνει ένα χαρτί).

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Μα δεν καταλαβαίνω σε τι εμπλέκομαι εγώ. Εγώ είμαι η γνωσιακή σου θεραπεύτρια.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Βρήκα μια φωτογραφία ηθοποιού σε ένα μπλογκ. Σας μοιάζει πολύ. Τη βλέπω και αυνανίζομαι. Την φαντάζομαι ότι είστε εσείς και μου λέτε:”Ανεξάρτητα τι κεντρικές πεποιθήσεις έχεις εντοπίσει εσύ, εγώ θεωρώ ότι η δυσλειτουργική κεντρική σου πεποίθηση, η πυρηνική σου πεποίθηση, είναι ότι αισθάνεσαι κατώτερος από τους άλλους. Μου την έχει επιβεβαιώσει και ο επόπτης μου ο Θωμάς. Δεν με νοιάζει τι σαδομαζοχιστικές σχέσεις είχες με την προηγούμενη θεραπεύτρια, δεν με νοιάζει που σου έλεγε συνεχώς να της καταβάλεις χρηματική εγγύηση για να μη το σκάσεις πρόωρα από τη θεραπεία και΄αυτό σου έγινε βίωμα και ψάχνεις τώρα πουτάνες για να τους δώσεις εγγύηση. Δεν με νοιάζει που΄σε έβαλε να κάνεις εργασιοθεραπεία γράφοντας της την εργασία της για να παρει το δίπλωμά της από το Ινστιτούτο. Εγώ είμαι αφεντικό εδώ και εγώ ορίζω ποια είναι η κεντρική σου πεποίθηση. Το είπε και ο Θωμάς”.

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Ε, και τι σχέση έχει αυτό με τον αυνανισμό.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Στο σημείο αυτό δεν μπορώ να κρατηθώ και χύνω.

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Α. όχι δεν θα το επιτρέψω αυτό εδώ μέσα. Δεν είμαι η σαδίστρά σου εγώ. Είμαι η γνωσιακή συμπεριφορική σου θεραπεύτρια. Εγώ θα σου μάθω να αναλύεις τις πυρηνικές σου πεποιθήσεις. Χωρίς αυνανισμούς βέβαια. Έχουμε δεοντολογία και την τηρούμε. Αλληλοϋποστηριζόμαστε η μία γνωσιακή θεραπεύτρια με την άλλη.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Ναι αλλά η Τζούντιθ Μπεκ γράφει στο βιβλίο της ότι ο θεραπεύτής πρέπει να βρίσκει την κεντρική πεποίθηση με συμφωνία με τον πελάτη του. Εσείς γιατί αγνοείτε αυτά που θεωρώ εγώ ως κεντρικές πεποιθήσεις?

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Δεν με ενδιαφέρει το τι λες εσύ. Σημασία έχει τι λέει ο Θωμάς που είναι ο επόπτης μου. Ο Θωμάς λέει ότι η δυσλειτουργική σου πυρηνική πεποίθηση είναι “είμαι κατώτερος από τους άλλους”. Τι είσαι εσύ που διαβάζεις Τζούντιθ Μπεκ και αποφασίσεις ποια είναι η κεντρική σου πεποίθηση? Είσαι ψυχολόγος? Αν εισαι ψυχολόγος γιατί δεν θεραπεύσαι λοιπόν μόνος σου?

    ΚΩΣΤΑΣ

    Και εσύ αφού είσαι ψυχολόγος, που έχεις κάνει εκπαιδευτική ανάλυση? Ε? Στου κασίδα το κεφάλι?

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Εγώ έκανα εποπτεία με επόπτη το Θωμά. Ξέρεις ποιος είναι ο Θωμάς?

    ΚΩΣΤΑΣ

    Ναι, αλλά η Τζούντιθ Μπεκ γράφει…..

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Χεστήκαμε για το τι γράφει η Τζούντιθ Μπεκ. Θα μας πεις εσύ τώρα…

    ΚΩΣΤΑΣ

    Αχ, αχ, ασααχχχχ!

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Τι κάνεις εκεί τώρα?

    ΚΩΣΤΑΣ

    Ααχχ!

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Τι είναι αυτή η φωτογραφία που άπλωσες μπροστά σου? …… Σου απαγορεύω να πιάνεις το πουλί σου, την ώρα της θεραπείας.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Πες μου κι άλλα Ααχχ!

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Τρελάθηκες? Εγώ σου λέω για τη γνωσιακή θεραπεία. Σταμάτα.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Δεν μπορώ, πες μου κι άλλα. Αααχχ!

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    (ανοίγει πανικόβλητη το κινητό της και καλεί ένα αριθμό) Θωμά, Θωμά,
    Σήκωσέ το επιτέλους, Θωμά…… Έλα Θωμά. Πες μου τι να κάνω. Του είπα αυτά που μου είπες να του πω και αυτός αυνανίζεται……………… Τι τι εννοείς για τα σεξουαλικά να πάρω τον Κώστα; Θωμά τι σκατά επόπτης είσαι? Πές μου τι να κάνω.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Πες μου κι άλλα Ααχχ!

    ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

    Θωμά, κάνε κάτι, μάλλον βρισκόμαστε στο πρόωρο τέλος της θεραπείας.

    ΚΩΣΤΑΣ

    Ααααααααααααααααααααχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ!

    ΑΥΛΑΙΑ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!