Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Η Vodafone ή κόκκινη κυρία εάν προτιμάτε, φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα όσο άφορα τα iPhone και τις χρεώσεις !

Το Gizmodo.com.au μας αναφέρει το τι έπαθε ένας χρήστης του δίκτυου της Vodafone που είχε ένα jailbroken iPhone.

Με λίγα λόγια του ήρθε ένας λογαριασμός αρκετά φουσκωμένος, και με χρεώσεις για το GPRS δίκτυο, που δεν πολύ άπλα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Όταν τελικά μίλησε στο τηλέφωνο με κάποιον υπεύθυνο για το πρόβλημα του δέχτηκε της έξης ερώτηση : Τι τηλέφωνο έχετε ? και απάντησε iPhone, και εδώ ειναι που αρχίζει και γίνεται ανατριχιαστική η ιστορία μας … η απάντηση από την άλλη πλευρά του τηλέφωνου ήταν : Ok θα σας αφαιρέσω 500$ από τον λογαριασμό σας !

Τα 500$ ήταν αυτά που ήταν παραπάνω από το σύνηθες …
Οπως ειναι φυσικό ο ήρωας μας ρώτησε τι έγινε και η Vodafone του είπε οτι υπάρχει ένα μπέρδεμα όταν το iPhone χρησιμοποιεί Wi-Fi, αυτό χρεώνεται σαν GPRS !

Δηλαδή, είσαι σπίτι σου, και ανοίγεις το wireless και άπλα παίρνεις internet από το πληρωμένο σου internet που έχεις στο σπίτι, και το χρεώνεσαι για GPRS !

Μάλλον θα πρέπει να βρεθεί μια λύση σε αυτό … και τώρα που το σκέφτομαι, σαν να έρχονται λιγάκι φουσκωμένοι οι λογαριασμοί μου …

Just spent ages on the phone to Vodafone because I thought by bill was too high ($88 data over my $500 credit limit on $79 cap). After much too-and-fro and them being adamant that the bill was correct i asked for the supervisor because i wanted them to reduce my data charges. I was also convinced that I had never used gprs for between 45-90 mins, let alone 15 times in a month.

The operator then came back and said “what phone are you using?”. I told her iPhone and she followed up with “do you use wifi at home?”. I said yes and straight up she said “ok i’m going to credit you back $88”. I was stunned and asked why and she said she had spoken to data services and apparently the iPhone using Wi-Fi is recognised as using gprs by their network. I asked if this was a recognised issue that other users have experienced, and she dodged the question. I asked if other iphone owners had reported the same problem, and she replied that “she had no information on the iphone”.

Their answer to the problem was to disable gprs on my account. I said I’ll work it out myself and if i want it disabled i’ll call back.Back to switching ‘edge’ on and off with BossPrefs.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

17 Responses to “Προβλήματα με το σύστημα χρεώσεων της Vodafone και το iPhone ?”

  1. poromenos says:

    χαζομάρες :p
    1)ήταν jailbroken το iphone
    2)το κανονικό iphone όταν κυκλοφορήσει θα έχει και άλλη κάρτα sim και φυσικά θα είναι συμβατό με το κάθε δίκτυο
    3)μιλάμε για την apple.

    δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας

  2. suicico says:

    Μα δεν εχει να κανει με την Apple, και το οτι ηταν jb το iPhone δεν σημαινει κατι … και τελος sim ? και η δικια μου η sim ειναι συμβατη ..
    Οπως λεω και στο post ειναι καποιο σφαλμα ή μαλλον καλυτερα ενα γνωστο σφαλμα για την voda το οποιο ακομη δεν το εχει φτιαξει …

  3. dali13gr says:

    Τι λέτε ρε παιδιά; Τι σχέση έχει το wifi με το gprs? Δεν υπάρχει τρόπος να μπερδευτούν αυτά τα 2 γιατί πολύ απλά το wifi έχει να κάνει με τη συσκευή και όχι με την κάρτα. δηλαδή και χωρίς κάρτα, πάλι θα δούλευε.

    Μεγάλη μούφα η ιστορία.

  4. suicico says:

    Ahm, δεν θα το ελεγα μουφα dali .
    τσεκαρε το στο iPhone σου .
    απο οτι καταλαβα καθε φορα που ειναι να συνδεθεις σε wi fi ας πουμε για να δεις τον καιρο, το iphone πρωτα κανει ενα αιτημα για gprs, και μετα ανοιγει το wifi, για να το δοκιμασεις κατεβασε ενα απο αυτα τα apps που σου δειχνουν τα services του iphone (αλλα οχι του bigboss) και κλεισε το gprs (edge) μετα συνδεσου με το wirelless στο δικτυο σου .. και τσεκαρε τα services παλι .. θα δεις το edge ανοιχτο και παλι …

  5. dali13gr says:

    Χε, χε. Δεν έχω καν EDGE 🙂 Αλλά αν είναι όπως τα λες, τότε θα υπήρχε πρόβλημα με όλες τις εταιρείες και όχι μόνο με τη Vodafone. Χώρια που αν ήμουνα η Vodafone και μου έλεγαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τις χρεώσεις σε jailbroken iPhone θα έκανα το κορόιδο. Πρόσεξε, jailbroken!

  6. dali13gr says:

    Σόρρυ για το διπλό σχόλιο, αλλά τώρα μου ήρθε. Αυτό που λες για το gprs, συμβαίνει όταν βγαίνει το iPhone από sleep mode. Όταν δηλαδή έχει ανοιχτό το Mail ή οποιαδήποτε εφαρμογή που απαιτεί σύνδεση. Αν έχεις ανοιχτό το wifi και τσεκάρεις τα mail σου και κλειδώσεις το iPhone, μόλις το ξεκλειδώσεις, επειδή χάνει την wifi σύνδεση, ψάχνει για σύνδεση EDGE. Σε μένα που δεν έχω EDGE όμως, λέει ότι δεν είμαι συνδρομητής EDGE. Έτσι ναι, μπορεί να υπάρξει θέμα. Αλλά και πάλι θα έπρεπε να είναι για όλες τις εταιρείες 🙂

  7. charoui says:

    entelos asxeto alla kapou eprepe na to grapsw!

    thelw wireless sync gia to iphone!!!!!!!! lete na erthei me to 2.0 firmware? to hardware to exoume, 2 mac mporoun na kanoun wireless sync, giati oxi kai to iphone?
    apla skeftite na afineis to iphone sto grafio kai otan figis apo spiti na einai fortomeno to milaraki vidcast apo mono tou sto iphone s. (btw to vidcast den pezei sto iphone- gia na min xehniomaste kyrie suic..)

  8. georginos says:

    Παιδιά είχα και έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με το iphone και τη Vodafone.Μου ήρθε ένας φουσκωμένος λογαριασμός με κλήσεις internet χωρίς να τις έχω πραγματοποιήσει.Πολλές φορές την ίδια ημέρα σε διαφορετικές ώρες και διαφορετικά kb.Μετά από αμφισβήτηση δεν κατάφερα κάτι καθώς οι κλήσεις τεχνικά ήταν σωστές.
    To πρόβλημα έχει αναφερθεί και στο myphone.gr

    φιλικά
    georginos

    • Bozidar says:

      @georginos, i undestand a bit of greek but i can’t write, i have the same problem, my bill exceeded 1500 EUR! and I used just ocassionally gmail (without attachments), i am not sure how to approach this problem with vodafone from Monday – do you have a hint?

  9. telas says:

    Γι αυτο να βγάζεται το username και password από τα edge settings πριν σερφάρετε με wifi. εμένα μου έφαγε 8 ευρώ κάρτα με το που έλιξε η προσφορά (100 mb για 15 μέρες) σε δευτερόλεπτα!

  10. Johann says:

    Συνέβει και σε μένα και τώρα μου ζητάνε 1000 €. Ελέγχοντας το λογαριασμό και τις ώρες των χρεώσεων προκύπτει το συμπέρασμα του μπερδέματος του WiFi και του GPRS. Τα δε Settings (APN, κλπ) φαίνεται πως περάστηκαν από το Ελληνικό πακέτο. Τα σβήνω και μετά από κάποιο χρόνο επανεμφανίζονται.
    Τελικά ζήτησα φραγή του GPRS. ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!

  11. jjjodn says:

    και μένα μου ηρθε πολυ φουσκωμένος λογαριασμος… τι κάνουμε σε αυτή τη περίπτωση?
    πως θα γινει να μη πληρώσουμε τα λεφτα? είναι δυνατόν να κατέβηκαν τα τρελά mbyte σε λιγο χρονο ? δηλαδή πόσα μπορεία να κατέβασε ένα κινητό?? οταν ειναι κλειδωμένο χρεωνει κανονικα προσπαθοντας να μπει με gprs ? δωστε τα φωτα σας και σώστε κόσμο !!

  12. peterv says:

    και εμένα τεράστια χρέωση μέσα σε δύο μέρες από την άλλη εταιρία γιατί είχα βάλει απλά τις παραμέτρους του wap χωρίς όμως και να πάρω κάποια υπηρεσία π.χ. να δώ τα μαιλ moy τον καιρό κ.α. . Στο σπίτι βεβαίως έχω wi fi αλλά από την άλλη πως να ξέρω από που παίρνει αυτό τα data ?
    Στο myphone λένε οτι και με κενές παραμέτρους apn πάλι χρεώνει είναι δυνατόν ?

  13. peterv says:

    Καμμιά ιδέα διαμαρτυρίας ? Φταίει η εταιρία ? το τηλέφωνο ? πάλι ο καταναλωτής την πληρώνει. Γιατί να πληρώσω για κάτι που δεν πείρα και δεν ήταν εις γνώση μου ?

  14. Spiros says:

    Δηλαδή για να καταλάβω το σηματάκι από πάνω το gprs που μου το δείχνει συνέχεια και κάνω σύνδεση με wifi χρεώνετε η σύνδεσή μου στην Vodafone?

  15. peterv says:

    δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι παίζει….. στην δική μου περίπτωση δεν βγάζει καθόλου σηματάκι G έβαλα την 2.1 το Σάββατο . Βγάζει το κικλάκι ότι δεν είναι συνδεδεμένο αλλά αυτό χρέωνε απο πίσω όχι γιατί συνδεόταν αλλά γιατί αιτούταν την σύνδεση wap για να πάρει mail κ.α δεν μπορούσε να συνδεθεί άλλωστε αφού με την δική μου εταιρία κινητής τηλεφωνίας το wap δεν συνδέεται με το iphone (ακόμα δεν έχει βρεθεί τρόπος) .

    Η πλάκα είναι ότι το τηλέφωνο το έπαιζα συνέχεια αυτές τις δύο μέρες δεν έδειχνε σε καμμιά περίπτωση ότι κάτι κάνει διαφορετικό !!!!!!!!!

  16. theofilos says:

    γιατί δεν αλλάζετε τις ρυθμίσεις ρε παιδιά; ώστε και να θέλει να μπει να μην μπορεί.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!