Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

vs

Τώρα που το Leopard ειναι ακόμα φρέσκο και δεν προλαβαίνει να κάτσει και πολύ στα ράφια των καταστημάτων, και τα vista … τελοσπάντων δεν ειναι πρόσφατα, και μάλλον κάθονται λίγο παραπάνω στα ράφια, ειναι μια ωραία στιγμή για να αναφέρουμε μια μικρή λεπτομέρεια.

Μια λεπτομέρεια που έχει να κάνει με την τιμή του λειτουργικού, και με το κατά ποσό η κάθε μια εταιρία (Apple, Microsoft) εμπιστευτεί τους χρήστες της.

Ας ξεκινήσουμε με τα windows.

Έκτος από το θέμα των εκδόσεων των vista (home basic, home premium, business και ultimate) που υπάρχουν άπλα για να μπερδεύουν τον κόσμο ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει μια και μονο μια έκδοση αυτή με το όνομα ultimate ! Η τιμή του ?
223.96$.

Ας υποθέσουμε οτι αγοράζουμε τα vista ultimate και οτι έχουμε κάποιον υπολογιστή που δεν θα χρειαστεί upgrade για να τα τρέξει, πάμε σπίτι και αρχίζουμε την εγκατάσταση.

Μετά από λίγη ώρα θα μας ζητηθεί το serial number, αυτό ειναι ένα σημείο που μου αρέσει πολύ, μετά από αρκετό καιρό θα καταλάβετε οτι μπορείτε να θυμάστε από έξω τον αριθμό αυτό με τα δεκαέξι ψηφιά.

Βάζουμε λοιπόν και το serial number και μετά το τέλος της εγκατάστασης και καθώς είμαστε στο wow, μας διακόπτουν τα windows γιατί θέλουν activation !

Κάνουμε και το activation (εάν πανέ όλα κάλα και δεν σκαλώσει πουθενά το θέμα) και έχουμε ένα pc που τρέχει πλέον vista.

Το θέμα τώρα ειναι τι γίνεται εάν στο σπίτι μας έχουμε παραπάνω από έναν υπολογιστές ? Μα φυσικά θα πρέπει να αγοράσουμε και για αυτούς τα vista.
Ωραία ας υποθέσουμε οτι ο στενός οικογενειακός μας κύκλος έχει 5 υπολογιστές.
5*223.96$=1119.8$.

Όχι και άσχημα, άλλα μην ξεχνάτε οτι θα πρέπει για κάθε pc να βάλουμε serial number και να κάνουμε activation.

Με τα mac τα πράγματα διαφέρουν :
Πάμε στο μαγαζί της επιλογής μας και αγοράζουμε το Leopard, παρατηρήσατε την έλλειψη εκδόσεων ? Η τιμή του Leopard ειναι 129$ σχεδόν 100$ διάφορα με τα ultimate vista ! πάμε στο σπίτι μας λοιπόν και αρχίζουμε την εγκατάσταση, περνάει λίγη ώρα και, έτοιμο, χωρίς serial number χωρίς activation !

Ας πάμε τώρα στο προηγούμενο σενάριο με τους 5 υπολογιστές.
Αυτή ειναι μια διάφορα πολύ μεγάλη, εάν λοιπόν έχουμε μέχρι και 5 υπολογιστές που θέλουμε να τους βάλουμε Leopard δεν θα χρειαστεί να αγοράσουμε 5 αντίγραφα του Leopard, το μονο που πρέπει να κάνουμε ειναι να αγοράσουμε το family pack του Leopard που κοστίζει μόλις 199.99$ που σημαίνει είκοσι και κάτι δολάρια διάφορα από τα vista για ένα μηχάνημα !

Με 200$ λοιπόν και χωρίς serial number, activations άλλα με το πραγματικό wow, πιστεύω οτι φαίνεται ξεκάθαρα η διάφορα μεταξύ των δυο λειτουργικών σε οτι έχει να κάνει με την τσέπη μας .

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

3 Responses to “Vista Vs Leopard : Ειναι θέμα τιμής”

  1. artech says:

    Αρχίζεις τελείως λάθος κατ’ εμέ. Εγώ δεν χρειάζομαι τα Ultimate και δεν πρόκειται να τα αγοράσω αν πάρω pc.

  2. suicico says:

    Αν και η επιλογή των ultimate έγινε με βάση το οτι στο OSX υπάρχει μια έκδοση, και θέλω να πιστεύω οτι αυτή η έκδοση ειναι η ultimate και όχι κάποια home, με αυτό στο μυαλό λοιπόν διάλεξα τα ultimate .
    Έστω, δεν θα πάρεις τα ultimate, θα πάρεις την πιο φτηνή έκδοση, που με την σειρά της έχει περίπου την ίδια τιμή με το leopard.
    Αυτό για έναν υπολογιστή, εάν έχεις πάνω από έναν πάλι με τα windows θα πρέπει να αγοράσεις ένα home package για κάθε υπολογιστή …
    Ενώ με το Leopard Family Pack είσαι καλυμμενος για 5.
    Τώρα το άμα θα το αγόραζες ή όχι αυτό ειναι ένα διαφορετικό θέμα πιστεύω, γιατί τότε δεν υπάρχει οικονομικό ζήτημα .

  3. top says:

    Ρε ΕΥΔΑΠ, λίγο φιλότιμο! Σας ειδοποιήσαμε από τις 10,10 π.μ. σήμερα 18 Ιανουαρίου 2010 (Απάντησε η θέση 71) ότι υπάρχει διαρροή νερού της ΕΥΔΑΠ στο δρόμο (Γωνία 28ης Οκτωβρίου και Τερψιθέας στο Π. Φάληρο).

    Κανένας δεν ήρθε ακόμα (14,40 μμ), και η διαρροή συνεχίζεται.

    Ρε! Ρίξτε καμιά καμπάνα, διώξτε κανέναν, ποιος θα πληρώσει με τους λογαριασμούς αυτό το νερό που χύνεται άδικα:

    Ρε ΕΥΔΑΠ!!!!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!