Check This Out

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

This just in: Elevation Dock

On October 25, 2012, in Hardware, iphone, iphone, Αξεσουαρ, by dj_aris

Κάπου στα τέλη του 2011, θέλοντας να ..ξεκουράσω το φρεσκοαποκτημένο (τότε) iPhone 4S μου σε κάποιο dock, έπεσε στα μάτια μου στο Safari μου ένα φιλόδοξο project για ένα “iPhone Dock υψηλής ποιότητας”.

Για όσους δε γνωρίζουν (υπάρχει άραγε κανένας;) το Kickstarter είναι ένα project site, το οποίο λειτουργεί ως εξής: Ένας developer ανακοινώνει την πρόθεσή του να φτιάξει κάτι (από software μέχρι καλλιτεχνικές δημιουργίες), αλλά μόνο αν βρεθούν αρκετοί υποστηρικτές να το χρηματοδοτήσουν. Ο δημιουργός συλλέγει τα κεφάλαια για να ξεκινήσει (kickstart!) κάτι που διαφορετικά δε θα μπορούσε, οι χρηματοδότες (“backers” τους ονομάζουν) αγοράζουν πρώτοι ένα ολοκαίνουριο προϊόν που δεν υπάρχει στην αγορά και μάλιστα σε προνομιακή τιμή και τέλος το Κickstarter παίρνει τη σχετική προμήθεια. Win-win situation.

Το συγκεκριμένο dock λοιπόν μου τράβηξε το ενδιαφέρον γιατί …βασικά αν δείτε το βίντεο εδώ και θα καταλάβετε γιατί. Είναι φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας αλουμίνιο, κατασκευασμένο ακριβώς όπως και τα προϊόντα της Apple που ξεκινάνε από ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινίου και σιγά σιγά τα CNG το “σκάβουν” (machining λέγεται η διαδικασία) μέχρι να καταλήξουμε στο τελικό σχήμα. Παράλληλα, έχει ασυνήθιστα μεγάλο βάρος (άρα τραβώντας το τηλέφωνο από μέσα δεν… παίρνουμε μαζί και το dock), έχει υποδοχή ακουστικών στο πίσω μέρος (για σύνδεση με εξωτερικά ηχεία) ενώ το κυριότερο πλεονέκτημά του για μένα είναι η “πλάτη”. Το iPhone στο πίσω μέρος του στηρίζεται σε μια λαστιχένια επιφάνεια, με δυο βασικά χαρακτηριστικά: Καταρχάς το τηλέφωνο δεν στηρίζει το βάρος του στο 30-pin connector (κάτι που μπορεί να μην έχει σημασία τόσο πολύ τώρα, αλλά αν πχ δοκιμάζαμε το ίδιο στο iPhone 5 ίσως να κατέληγε σε ζημιά στο Lightning connector) και δεύτερον ότι αυτή η λαστιχένια επιφάνεια είναι εύκαμπτη – ρυθμιζόμενη (και μάλιστα έχει και 2 διαφορετικά μεγέθη διαθέσιμα), οπότε επιτρέπει σε κάθε iPhone να “γλιστρίσει” ομαλά μέσα στο dock, όσο αυξημένο πάχος κι αν έχει, λόγω κάποιας εξωτερικής θήκης που πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε.

Εξαιρετική ποιότητα κατασκευής...

Όλα τα παραπάνω ήταν ικανά να με πείσουν για να υποστηρίξω το project κάπου εκεί στα τέλη του 2011, να πληρώσω κανονικά τη συμμετοχή μου το Φεβρουάριο του 2012 και έκτοτε να …απογοητευτώ για την καθυστέρηση. Το project ήταν από τα πιο επιτυχημένα στη σύντομη ιστορία του Kickstarter (με 20 φορές περισσότερη συμμετοχή απ’ όσο απαιτούνταν!), με αποτέλεσμα η Elevation Labs να μην μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση. Με καθυστέρηση περίπου 5 μηνών όμως, τελικά το έχω στα χέρια μου και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τόσο τις αυστηρές προδιαγραφές που διαφημίζει η εταιρεία, όσο και τις δικές μου προσδοκίες.

..πολύ προσεγμένη συσκευασία..

Είναι όλα ακριβώς όπως τα λένε, ακόμα και η συσκευασία είναι εξαιρετική, με ειδικές υποδοχές για κάθε εξάρτημα που συνοδεύει το dock, ακόμα και μίνι-άλεν κλειδί για να ανοίξουμε τις βίδες στο κάτω μέρος! (αν είχε πάνω τα σήματα της Apple θα μπορούσες κάλλιστα να πιστέψεις ότι μόλις κατέβηκε από κάποιο ράφι τoυ Apple Store). Η εφαρμογή με το iPhone είναι άριστη, η λειτουργία όπως ακριβώς την περιγράφουν και η συσκευασία περιείχε μάλιστα και 2 καλώδια USB, ένα κοντό και ένα μακρύτερο, καθώς και φορτιστή για ευρωπαϊκές πρίζες (ευχάριστη έκπληξη μια αμερικάνικη κατασκευή να προσθέτει τέτοια υποστήριξη).

..με αναλυτικές οδηγίες.

 

Αν ήθελα να γκρινιάξω λίγο θα ήταν γιατί η line out υποδοχή στο πίσω μέρος δεν είναι το γνωστό καρφί των 3.5″ αλλά το μάλλον ασυνήθιστο πια 2.5″, δηλαδή θα χρειαστούμε αντάπτορα για να συνδέσουμε μια άλλη συσκευή.

Αν ήθελα όμως να γκρινιάξω πολύ, θα ήταν για την τιμή! Η βασική τιμή είναι στα 90 δολάρια (59 για όσους το αγόρασαν μέσω Kickstarter) ενώ το (κατά τη γνώμη μου πανέμορφο) Matte Black που πήρα εγώ έχει 125 δολάρια (85 για εμένα που ήμουν early backer), γιατί πέρα από το χρώμα προσθέτει και το βύσμα ακουστικών. Να διευκρινήσω βέβαια, ότι στις παραπάνω τιμές, πέρα από το dock συμπεριλαμβάνεται και φορτιστής, πανομοιότυπος με αυτόν του iPhone (αλλά σε μαύρο χρώμα). Στα παραπάνω ποσά πρέπει να προστεθούν και άλλα 20 δολάρια μιας και δεν είμαστε κάτοικοι Αμερικής. Η υψηλή τιμή δικαιολογείται εν μέρει και από την προέλευση του βέβαια, καθώς έχουν φροντίσει να γράψουν περήφανα ότι κατασκευάζεται στο Oregon των ΗΠΑ (σε αντίθεση με πολλά άλλα προϊόντα που πλέον φτιάχνονται στην Κίνα)!

Crowdfunding FTW!

Ακόμα κι έτσι όμως, 110 δολάρια για ένα dock είναι αντικειμενικά πολλά. Για την ακρίβεια, είναι σχεδόν τετραπλάσια τιμή από αυτή που χρεώνει η ίδια η Apple για το δικό της dock (αν και τα δύο προϊόντα ελάχιστη σχέση έχουν μεταξύ τους τελικά). Και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δε θα μπορούσα να προτείνω σε κάποιον την αγορά του. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι μιλάμε για ένα εξαιρετικό dock, που ξεχωρίζει για την ποιότητα κατασκευής, τη λειτουργικότητα και το design του.

Κλείνοντας, να πω ότι η Elevation Labs έχει ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να κυκλοφορήσουν και ένα bolt-on αντάπτορα που θα μετατρέπει το 30-pin connector σε Lightning, εξασφαλίζοντας συμβατότητα και με μελλοντικά iPhones. Επίσης, το dock έχει ένα κενό περιθώριο της τάξης των 4-5mm στο πλάτος, που σημαίνει ότι ακόμα και να κυκλοφορήσει πλατύτερο μοντέλο, πάλι το dock θα ταιριάζει, μέχρι κάποιο ορισμένο πλάτος βέβαια.

iPhone 6, κανείς;

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:  4/5

(αποκλειστικά και μόνο λόγω κόστους!)

 

 

5 Responses to “This just in: Elevation Dock”

  1. Vagelis says:

    Παρέλαβα κι εγώ το δικό μου προχτές, είναι πράγματι πολύ καλό.
    Ξέρεις πως θα βρούμε το αντάπτορα για το iPhone 5?

    • dj_aris says:

      Προς το παρόν δεν ξέρω καν που θα βρούμε iPhone 5!

      Μπορείς πάντως να παρακολουθείς το blog τους εδώ, που λένε ότι θα το κυκλοφορήσουν σύντομα.

  2. Vagelis says:

    Αρχίζουν οι παραγγελίες στην cosmote τα μεσάνυχτα το πότε θα έρθει είναι άλλο για 6/11 λένε.
    Θα το τσεκάρω ευχαριστώ

  3. macakas says:

    Α, ρε κατακαημενοι Ελληνες. Ακόμα το 5 ονειρεύεστε? το έχω από την πρώτη μέρα που κυκλοφόρησε (online store).

    Συγνώμη παρασύρθηκα…. Ωραίο το dock. Αλλά ακριβό. Θα πάρω ένα σε black (βλακ) όμως. Γιατί λεφτά υπάρχουν.

    Καιρό είχα να σας μιλήσω ρε παιδιά. Που χαθηκατε? τι έγινε το macephemera? το κλείσαν το μαγαζί?

    Suicico σου έστειλα και έναν “πελάτη” πριν κάτι βδομάδες, σου είπε χαιρετίσματα από τον Αγγλο? (σου χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη για το mbp μου – ξέρεις εσύ).

    Να είστε πάντα καλά.

    macakas

  4. cghera says:

    Το dock ωραίο, ποιοτικό, αλλά η τιμή υπερβολική κατά τη γνώμη μου. Με τέτοια χρηματοδότηση και δεν μπόρεσαν να μειώσουν το κόστος παραγωγής; tragic.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!