Cmd+Tab / Minimize / Hide [Mac 101]

cmdtab

Ένας εύκολος τρόπος για να κάνουμε χώρο στην οθόνη μας είναι να κάνουμε minimize τα παράθυρα που δεν χρησιμοποιούμε.
Το εκνευριστικό είναι ότι πρέπει να πάμε πάλι με το mouse μας στο dock και να κάνουμε κλικ στο παράθυρο για να επανέλθει στην κανονική του μορφή.
Υπάρχει όμως και ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος, πατώντας Command + Tab θα δούμε μια λίστα από τις εφαρμογές που είναι ενεργές στο mac μας και με το Tab μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια θέλουμε να θέσουμε το focus του υπολογιστή.
Εκεί λοιπόν επιλέγουμε λογού χάρη το Safari που το έχουμε κάνει minimize και πατάμε το Option (Alt) αφήνοντας το Command και το παράθυρο θα επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.
ένας ακόμη τρόπος είναι αντί να κάνουμε minimize να κάνουμε hide της εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούμε, και μετά πάλι με το Command + Tab μπορούμε να επαναφέρουμε την εφαρμογή στο προσκήνιο.

suicico

suicico

 Certified Macintosh Technician </p>  Certified Technical Coordinator 10.6 </p>  Certified System Administrator 10.6 </p>  Apple Sales Professional</p>

More Posts - Website - Twitter - Facebook