Check This Out

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Στις ημέρες του internet είναι λογικό να πληκτρολογούμε το email μας από εδώ και από εκεί. Φόρμες εγγραφής υπάρχουν χιλιάδες και σίγουρα σε πολλές από αυτές έχετε δώσει και εσείς τα στοιχεία σας.
Όλοι υπόσχονται ότι δεν θα δώσουν το email σας σε κάποια άλλη εταιρία που θα σας γεμίσει spam, μερικοί απλά λένε ψέματα.
Πως μπορείς να εντοπίσεις από που έχει διαρρεύσει το mail σου και λαμβάνεις spam ;

Ο τρόπος είναι πολύ απλός αλλα χρειάζεται μια προεργασία (πράγμα που σημαίνει ότι ισχύει μονο εφόσον έχει εφαρμοστεί ο παρακάτω κανόνας).

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να εγραφειτε στο milaraki.com, και στην φόρμα σας ζητάει το email σας.
Αντί να δώσετε το κανονικό σας email το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να προσθέσετε το σύμβολο + και στην συνέχεια κάτι να θυμίζει το που δώσατε το mail σας και μετά από αυτό βάζετε το @gmail.com ή οτιδήποτε είναι το mail σας, όπως το παρακάτω παράδειγμα :

[email protected]

Με αυτόν τον τρόπο, μας έρχεται email κανονικά στο mail μας (μιας και οτιδήποτε βάλουμε μετά το + πολύ απλά αγνοείται) , αλλά η διεύθυνση αποστολής θα είναι [email protected].

Έτσι εάν το milaraki αποφασίσει να πουλήσει τις διευθύνσεις που έχει σε κάποια διαφημιστική εταιρία (ή κάτι τέτοιο) τότε θα παραλάβουμε spam mail που θα έχουν και αυτά διεύθυνση αποστολής [email protected].
Έτσι πολύ εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ποιο site δεν τήρησε την υπόσχεση του και μοιράζει τα στοιχεία μας από εδώ και από εκεί.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

18 Responses to “Ένας τρόπος για να καταλαβαίνεις από που διέρρευσε το email σου”

  1. Apostolos says:

    Great tip!

    Thanks

  2. 2 προβλήματα που έχει αυτό το κόλπο είναι:
    – πρέπει να είσαι τυπικός στη χρήση αυτού του trick για να μπορείς εύκολα καταλάβεις/θυμηθείς αν έχεις account κάπου ή όχι (πχ με τη χρήση του forgot password) γιατί πλέον το [email protected] δεν είναι ίδιο με το [email protected]
    – το email validation κάποιων sites δεν θα δεχτεί το + οπότε αναγκάζεσαι να βάλεις το κανονικό σου email το οποίο σπάει το κανόνα 1.

    • suicico says:

      ναι έχει τα μείον του αλλά είναι ένας τρόπος, καλύτερο από το τίποτα 😉

    • Vasilis says:

      Συμφωνώ, το Validation δεν θα το δεχθεί κάθε site οπότε δεν λέει σε μερικά να το κάνεις και σε άλλα όχι. Eγώ προσωπικά έχω ενα email για τα site που δεν με ενδιαφέρουν τόσο και ενα που επικοινωνώ με φίλους και γενικά για την δουλειά μου…Πάντως καλό….

  3. Νίκος says:

    Πραγματικά πολύ καλό tip!

    Ωστόσο, φαντάζομαι, ότι, ήδη, θα υπάρχει μια πανεύκολη ρουτίνα(;), που θα διαγράφει μαζικά το + και ό,τι ακολουθεί μετά από αυτό, από τις email διευθύνσεις μας…

    • suicico says:

      Αυτό το κολπάκι το κάνω από το πρώτο macheist (το οποιο δεν έχει δώσει πουθενά το mail μου 😀 ). οποτε ίσως δεν το έχουν πάρει γραμμή ακόμη

  4. Babz says:

    “Έτσι εάν το milaraki αποφασίσει να πουλήσει τις διευθύνσεις που έχει σε κάποια διαφημιστική εταιρία (ή κάτι τέτοιο)…”

    Πάει η καβάτζα που είχα για να βγάλω φράγκα για τις διακοπές !

    • suicico says:

      thinking about banning babz 😀

      • Mckoulour says:

        Εεεεμ, βάζετε τα χεράκια σας και βγάζετε τα ματάκια σας!
        Τώρα Babz το νέο Air θα πήξει στο τσιμέντο κι όχι στη βαλίτσα των διακοπών…
        Σοβαρά τώρα, καλό το tip, όπου μπαίνει θα το βάζω με ένα σταύρωμα πρώτα!
        Πονηρά μυαλά, θα σας μαλώσω!

  5. mouridis says:

    Καλά κρασά. Ίσως πριν 5 χρόνια που δεν ήταν γνωστό να έπιανε το κόλπο. Τώρα η εταιρία που θα πουλήσει τη λίστα με τα email θα φροντίσει να περάσει πρώτα ένα μαζικό φίλτρο που να αφαιρεί το κομμάτι ‘+whatever’. Είναι μισό λεπτό δουλειά για αρκετές χιλιάδες διευθύνσεις.

  6. Researcher says:

    Τελείως ανούσιο το post.

    Η εταιρεία μαζεύει όλα τα email και κάνει ένα μαζικό “διαγραφή από το σύμβολο + έως το σύμβολο @”, save και τελείωσε.

  7. suicico says:

    @mouridis + @researcher, ναι παίζει να γινει και αυτό αλλα
    1ον δεν κοστίζει τίποτα να το κανεις
    2ον πραγματικά αμφιβάλω εάν το κάνουν (μιας και *χ/ τους που το στέλνουν αρκεί να έχει παραλήπτη το email)
    3ον δεν κοστίζει τίποτα !

    • mouridis says:

      Ναι, ΟΚ. Σίγουρα αυτό που ενδιαφέρει την εταιρία spam είναι να έχει το email αληθινό παραλήπτη. Όμως για την εταιρία-τσάτσο, δηλαδή αυτή που πουλάει τα email των χρηστών της στην εταιρία spam, την ενδιαφέρει πάρα πολύ να μην εκτεθεί και να μην μαθευτούν οι “αξιέπαινες” πράξεις της. Έτσι, έχει κάθε λόγο να επενδύσει 30 δευτερόλεπτα για να αφαιρέσει το “καταδικαστικό” κομμάτι της κάθε διεύθυνσης.

      Και επαναλαμβάνω ότι το τρικ μπορεί να μοιάζει καινοτόμο για εμάς τους απλούς χρήστες αλλά για τον επαγγελματία spammer είναι τυπικό και παλιά ιστορία. Τα προγράμματα και οι υπηρεσίες mass emailing έχουν ήδη την επιλογή να αφαιρούν αυτόματα αυτό το μέρος της διεύθυνσης. Είναι ένα τικ σε ένα checkbox με το ποντίκι.

  8. vasias says:

    Ενώ για gmail και hotmail δουλεύει κανονικά για yahoo emails δεν δουλεύει…

  9. iced says:

    Ωραιο κολπακι Τασο!

  10. vrypan says:

    Επίσης, είναι χρήσιμο για φίλτρα.

    Π.χ. αν σε οποιοδήποτε newsletter δίνεις [email protected], μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις ένα φίλτρο που θα βάζει όλα τα newsletters σε ένα tag. Ή στα sites eshops, [email protected] κ.λ. Έτσι δεν χρειάζεται να δημιουργείς ξεχωριστό φίλτρο κάθε φορά, ανάλογα με το email του αποστολέα.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!