Εαν διαβάζετε αυτό ποστ σε κάποιο MacBook / Pro / Air τότε θα είχατε την χαρά να ανοίξετε την συσκευασία του υπολογιστή και να δείτε τι περιέχει.
Πέρα από τα διάφορα πράγματα που έχει, θα βρείτε ότι έχει δυο τρόπους για να συνδέσετε το τροφοδοτικό του στην μπρίζα.
Ενα “DuckHead” αυτό το μικρό δηλαδή και ένα μακρύ καλώδιο “σουκου” .
Ποια είναι λοιπόν η σωστή επιλογή ανάμεσα στα δυο και τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει εάν δεν χρησιμοποιούμε το σωστό ;
Με λίγα λόγια το Duckhead, δεν είναι και ότι καλύτερο για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχει γείωση.
Εαν λοιπόν έχουμε παρατηρήσει ότι καμιά φορά νιώθουμε ένα μικρό ηλεκτρικό φορτίο στο λάπτοπ μας (όσο αφορά τα αλουμίνια) ή εάν σε ηχογραφήσεις έχουμε συνέχεια θόρυβο, τότε ο ύποπτος είναι το duckhead. Προσοχή όμως, δεν είναι ότι έχει κάποιο πρόβλημα το δικό σας duckhead αλλά έτσι είναι φτιαγμένο.
Σε κάθε περίπτωση είναι προτιμότερο και καλύτερο για το μηχάνημα σας να χρησιμοποιείτε το μακρύ καλώδιο με το τροφοδοτικό σας.
Καλη χρυση η apple αλλα στο συγκεκριμενο κομματι εχει κανει μεγαλη μαλακια και καλα κανεις και το επισημαινεις
… Οχι και να τροφοδοτει και τους haters 😛 με τετοια!
Εγώ το φορτίζω μόνο με το μακρύ καλώδιο με την γείωση. Πάντα. Το άλλο το σκατουλάκι που μπαίνει στον φορτιστή ακόμα στην συσκευασία είναι του Laptop. Δεν το έχω πειράξει καν.
Έχω στείλει mail στον Steve για αυτό το θέμα… του έλεγα το πρόβλημα που είχα διότι και εγώ και η κοπέλα μου έχουμε από ένα MacBook Pro και όταν πάει να ακουμπήσει ο ένας τον άλλον έχουμε ηλεκτρισμό… σου επηρεάζει και τη σχέση.. 😛
και γω παντα το μακρυ εχω αλλα καμμια φορα νιωθω αυτο το τσιμπιματακι… τι παιζει?
Αγαπητοί μηλοσυνιδιοκτητες
Για το θέμα της γείωσης δεν παίζει ρόλο αν χρησιμοποιείτε το καλώδιο η απευθείας το διπολικό φις στο τροφοδοτικό γιατί πολύ άπλα το τροφοδοτικό ΔΕΝ έχει γείωση. Εάν βγάλετε το καλώδιο για να βαλετε το διπολικό φις η το αντίθετο, θα δείτε επάνω στο τροφοδοτικό ότι έχει δυο “ποδαράκια”. Άρα δεν έχει γείωση κι ας είναι το φις Σούκο……
δυο ποδαράκια ναι … και εκείνο το στρογγυλο το μεταλλικο που είναι η γείωση 😉