Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η ώρα της γής

On March 28, 2009, in Διάφορα, by babz

picture-1

Επειδή το έχουμε παρακάνει με την αλόγιστη χρήση σύγχρονων ενεργοβόρων συσκευών (κλιματιστικά,τεράστιες τηλεοράσεις,μη ηλεκτρονικοί λαμπτήρες,φωτιζόμενα πληκτρολόγια 🙂 ) η μάνα γή μας καλεί και εμείς με την σειρά μας οφείλουμε να ανταποκριθούμε.
Έτσι σήμερα στις 20:30 κλείνουμε όλα τα φώτα και συμμετέχουμε στην παγκόσμια καμπάνια της WWF.

 

12 Responses to “Η ώρα της γής”

  1. roverand says:

    τα modem ανοιχτα, μονο τα φωτα

  2. Nikos says:

    Φυσικα και το έχουμε παρακάνει με την αλόγιστη χρήση ενέργειάς..
    Μέχρι και φωτιζόμενα πληκτρολόγια βάζουν μερικοί..

  3. soureala says:

    και χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που θα κλείσουμε μια ώρα τα φώτα. για τη διαφημιστική καμπάνια μιας ιδιωτικής εταιρείας. για συμβολικούς σκοπούς. για τη βιτρίνα και μόνο.

    ξυπνήστε ρε λίγο

  4. babz says:

    έλα σκούντηξέ μας ρε soureala,γιατί τον πήραμε λίγο παραπάνω…

  5. dj_aris says:

    Πράγματι, ας μην υπερβάλλουμε. Ας κλείσει πρώτα η Ford, η Toyota, η Intel (…) μια μονάδα παραγωγής για μια ωρίτσα και μετά να κλείσω κι εγώ το φωτάκι στο γραφείο μου…

  6. soureala says:

    baz εσένα δεν σε σκουντάω γιατί σου αρέσει να τον παίρνεις.

    dj_aris δεν είναι μόνο τα φώτα. είναι τουλάχιστον υποκρισία τη στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις δεν υπογράφουν για την εδραίωση των εναλλακτικών πηγών ενέργειας, λόγω συμφερόντων πετρελαίου, να μας καθιστάνε εμάς υπεύθυνους που δεν σβήνουμε το στερεοφωνικό όταν πάμε για ύπνο. Τόσοι βομβαρδισμοί, τόσοι ρύποι από μεγάλα εργοστάσια, τόσα και τόσα. Και μην πάτε μακριά. Ψάξτε πόσο καιρό τώρα εσκεμμένα κωλυσιεργούν τα προγράμματα φωτοβολταικών στοιχείων στη χώρα μας. Εγώ ο ίδιος έκανα αίτηση πριν 3 χρόνια και ακόμα είμαι στη λίστα. Αν μου είχαν δώσει την άδεια, τότε εδώ και 3 χρόνια θα είχα βοηθήσει τον πλανήτη πολύ περισσότερο από το να κλείσω τη λάμπα για 1 ώρα . Οι λόγοι που καθυστερεί το πρόγραμμα είναι άγνωστοι. Αλλά φυσικά εμπλέκεται η ΔΕΗ και τα πετρέλαια.

    Και τώρα χέστε μας που θέλετε να αισθανόμαστε και τύψεις.

  7. ecrisis says:

    @soureala

    ετσι και χειροτερα 🙁
    θυμαμαι πριν 5-6 χρονια σε μια εκπομπη του Κουλογλου…..την ωρα που ο κος Χ ηταν ετοιμος να πει το ονομα του κυβερνητικου υπαλληλου, ο οποιος ητο Ο (το Ο κεφαλαιο) υπευθυνος επι των αδειων χρησης εναλλ.ενεργειας κτλ, κτλ….θυμαμαι λεω που του κοψανε την εκπομπη τα λαμογια για να μην μαθουμε το ονομα του.
    Αυτο το “Ολοι η γη μια παρεα – faraway so close” παιρνει μια ιδιαιτερα “μυστηρια” πλευση….ακομη και το “ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΤΩΡΑ” προσωπικα με ξενιζει.
    Η εξοικονομηση ενεργειας ειναι το ζητουμενο οχι το register 😉

    Σημερα τα φωτα…
    Αυριο το νερο…..
    Μεθαυριο τα μυαλα μας…..

    Και τα μυαλα μας πονανε Προεδρε, πονανε……

  8. babz says:

    @ soureala & dj_aris : δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που εμπλέκετε τις κυβερνήσεις και τις πολυεθνικές σε κάτι τόσο απλό.
    Κανείς δεν είπε οτι θα σωθεί ο πλανήτης αν σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα ή για μία μέρα.Σκοπός είναι να αφυπνιστούμε και να μας γίνει βίωμα η καθημερινή εξοικονόμηση των φυσικών πόρων του πλανήτη,ιδίως στα μικρά παιδιά τα οποία ενθουσιάζονται απο τέτοιες μαζικές κινήσεις.
    Αν γνωρίζετε κάποιον άλλο μαγικό τρόπο,θα θέλαμε όλοι να τον ακούσουμε,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει.
    Και στην τελική δεν ήρθε κανείς σπίτι σου να σου κατεβάσει τον γενικό,αν δεν θέλεις να συμμετάσχεις μην το κάνεις,ποιός ο λόγος να εναντιώνεσαι;
    @sureala :Για τα φωτοβολταικά,δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πείς.Τα θέλεις για ατομική χρήση ή για να δημιουργήσεις ηλιακό πάρκο πρός εμπορική εκμετάλευση;Γιατί αν εννοείς το δεύτερο μάλλον για να βοηθήσεις την τσέπη σου το κάνεις και όχι τον πλανήτη.

    Οι αμπελοφιλοσοφίες του καναπέ είναι εύκολο πράμα κύριοι,αλλά αποτελέσματα δεν φέρνουν…

  9. AKHS says:

    Όλοι εσείς που το παίζετε τρέντουλες στις διάφορες τάσεις που έρχονται κατά καιρούς και βρίσκετε την ευκαιρία να το παίξετε για λίγο ενεργοί πολίτες γιατί ξέρετε ότι δεν είστε, βρίσκεται άλλοθι για να καθησυχάσετε την συνείδηση σας ότι κάνετε το σωστό. Βάζετε και ένα banner σώσε τον πλανήτη και είμαστε εντάξει.

    Ούτε ανακύκλωση δεν κάνετε αλλά τις αμερικλανιές όλοι μέσα είσαστε. Πόσα σκουπίδια ρίχνετε στον δρόμο?

    Όχι τώρα αλλά πριν την “πράσινη επανάσταση” γιατί τώρα είναι της μόδας να το παίζουμε πράσινοι πολίτες.

    Μην το ένα, μη το άλλο. Όχι στους 60 βαθμούς αλλά 30 το πλυντήριο. Μην σπαταλάς νερό στο μπάνιο κλπ. Εκπαίδευση πολιτών στις Απαγορεύσεις παντώς είδους.

    Σε 10 χρόνια (ή 20 χρόνια) που θα μας απαγορέψουν και ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ την έξοδο μετά τις 10μμ γιατί πρέπει να σβήσουν τα φώτα για να ανασάνει ο πλανήτης εκεί θέλω να σας δω.

    Τόσο βλαχαδερά είμαστε οι Έλληνες. Νιώθουμε υπερήφανοι που συμμετέχουμε σε κάτι μαζικό ενώ κάθε μέρα ντροπιάζουμε την χώρα μας στο εξωτερικό (δεν είμαι εθνικιστής γιατί αναφέρω την λέξη χώρα).

    ΟΛΟΙ όμως σαν όνειρο έχουμε το σπίτι ΠΑΝΩ στο κύμα ή ΜΕΣΑ στο δάσος. Κάνω λάθος?

    Σε καμία άλλη χώρα δεν θα δεις μοναχικά σπίτια (αυθαίρετα) μέσα στο δάσος αλλά οργανωμένους οικισμούς. Ούτε βέβαια νομιμοποιήσεις.

    Έτσι ένα δείγμα ελληνικής σκέψης.

  10. dj_aris says:

    Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να εξάπτεται κανείς. Απλά λέμε τη γνώμη μας. Και η γνώμη μας είναι ότι είναι ελαφρώς κοροϊδία να κλείσω τα φώτα στο σπίτι μου (που λίγο πολύ είναι σχεδόν όλα φθορισμού ή αλογόνου) την ίδια στιγμή που γίνονται απίστευτες σπατάλες ενέργειες με χιλιάδες άλλους κερδοσκοπικούς και μη τρόπους. Τώρα αν είναι συμβολικό να κλείσω τα φώτα για να μου γίνει βίωμα ότι πρέπει να κάνω οικονομία, προσωπικά θεωρώ ότι απευθύνται σε αφελείς αυτή η μέθοδος, περί ορέξεως όμως…

    Όσο για τα φωτοβολταϊκά, δυστυχώς πρέπει να συμφωνήσω με τον sureala, καθότι όσοι έκαναν αίτηση για συμμετοχή στο επιδοτούμενο πρόγραμμα πήραν (…αχεμ…). Αλλά και πάλι, έστω ότι έχω ένα χωράφι που το βλέπει όλη μέρα ο ήλιος. Αν βάλω κυψέλες θα έχω παραγωγή ενέργειας, θα το πουλάω στη ΔΕΗ και θα έχω και δωρεάν ρεύμα και έσοδα. Από πότε είναι κακό να έχει κάποιος όφελος, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που λειτουργεί αποδεδειγμένα οικολογικά (που μας ενδιαφέρει στην παρούσα φάση);

    Εν πάσει περιπτώσει, για να μη βγαίνουμε και τελείως θέματος, ορίστε είμαστε μια χαρά οικολόγοι: αγοράσαμε τα ολοκαίνουρια αλουμινένια MacBooks!

  11. babz says:

    Κύριοι ακουστήκατε,σεβαστές οι απόψεις σας,αλλά επειδή το συγκεγκριμένο πόστ δεν είχε τον σκοπό του λαϊκού δικαστηρίου,σχετικά με το πόσο είμαστε ή δεν είμαστε οικολόγοι,και επειδή ξεφύγαμε και απο το αντικείμενο του milaraki.com.
    Θα παρακαλούσα να το σταματήσουμε εδώ.

  12. soureala says:

    o babz έχει δίκιο. και να ζητήσω μια συγγνώμη για το ύφος μου στα προηγούμενα posts μου. πραγματικά δεν είχα σκοπό να μειώσω κανέναν, απλά τα είχα πάρει με το θέμα του thread.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!