Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Warning: Low battery!

On September 25, 2008, in Hardware, How To / Diy, Διάφορα, by dj_aris

                          

Low battery, Battery Below XX%, ακόμα και “ΧΑΜΗΛ ΜΠΑΤΑΡ”, όπως θέλετε πείτε το, αλλά μισητά εικονίδια σαν το παραπάνω έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας!

Με αφορμή ένα σύντομο ταξίδι μου στην πρωτεύουσα, θα εξετάσουμε ένα σημαντικό πρόβλημα που παραμένει σχεδόν άλυτο ενώ η τεχνολογία προχωρά…

Έπρεπε να “πεταχτώ” αυθημερόν στην Αθήνα για να κάνω μια δουλειά. Πήρα τηλέφωνο αυτόν που έπρεπε να συναντήσω και δώσαμε ραντεβού στο υποκατάστημα Χ της αλυσίδας καταστημάτων Ψ. Πολύ απλά, κάνοντας χρήση όλων των τεχνολογιών που είχα στη διάθεσή μου, άνοιξα το Safari του iPhone στη σελίδα της αλυσίδας Ψ, βρήκα στα υποκαταστήματα την ακριβή διεύθυνση αυτού που με ενδιέφερε, το είδα και στο Google Maps και μετά έβαλα τη διεύθυνση στο GPS που είχα μαζί μου για να βρεθώ -αρκετά αργότερα- στο σημείο που ήθελα. Στην επιστροφή ενεργοποίησα και την προειδοποίηση για τα “επικίνδυνα σημεία” (βλ ραντάρ) και το ταξιδάκι ολοκληρώθηκε εύκολα και ξεκούραστα.

Ωστόσο, υπάρχει το θέμα της ενέργειας και της αυτονομίας. Στο ταξίδι μου έπρεπε να εναλλάσω ανάμεσα στο φορτιστή του iPhone και σε αυτόν του GPS. Και αυτό έχοντας προνοήσει να φορτίσω τη μπαταρία του Bluetooth headset από την προηγούμενη μέρα, αλλά χωρίς να υπολογίσω ότι το άτομο που ταξίδευε μαζί μου θα μου έφερνε το φορτιστή του “γιατί ξέχασα να φορτίσω το κινητό χτες”.

Τελικά η τεχνολογία μας βοηθάει, αλλά σε ένα βαθμό γινόμαστε δέσμιοί της. Γεμίζουμε το κεφάλι μας με μια ακόμα σκοτούρα, αυτή του να έχουμε πάντα “γεμάτες μπαταρίες”. Και αυτό γιατί οι συσκευές μας εξελίσσονται, γίνονται καλύτερες, γρηγορότερες και πιο αποτελεσματικές, όμως δυστυχώς δε συμβαίνει το ίδιο και με τις μπαταρίες τους (τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό). 

Οι μπαταρίες των φορητών συσκευών έχουν μείνει στάσιμες εδώ και μια δεκαετία σχεδόν, στην τεχνολογία των ιόντων ή πολυμερών λιθίου. Η οποία αντικατέστησε άλλες υποδεέστερες (σε αντοχή) και σε χαρακτηριστικά (φαινόμενο μνήμης) αλλά έχει και η ίδια πλέον γεράσει αισθητά.

Οι τεχνολογίες που υποτίθεται ότι θα τις αντικαταστήσουν (υδρογόνο, fuel cells) είναι πολλά υποσχόμενες (μιλάνε για 10πλάσια διάρκεια ζωής) αλλά καθυστερούν χαρακτηριστικά και το μόνο που μένει είναι να κάνουμε οι ίδιοι ορθότερη διαχείριση των πόρων που έχουμε στη διάθεσή μας. 

Μερικές χρήσιμες συμβουλές:

– Μην έχετε ανοιχτή μια συσκευή αν δε χρειάζεται: δεν είναι απαραίτητο να έχετε το gps ανοιχτό ενώ βολτάρετε στη γειτονιά σας!

– Χρησιμοποιείστε χαρακτηριστικά εξοικονόμησης ενέργειας, όπως την αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας οθόνης τους iPhone, ή screensavers σε laptops και σχετικές συσκευές. 

– Ρυθμίστε σωστά τις συσκευές σας: Σε ένα ταξίδι στο χωριό στην κορυφή του βουνού, κλείστε χειροκίνητα το  3G, ώστε να μην ψάχνει άδικα το τηλέφωνο για σήμα καταναλώνοντας ενέργεια! Επίσης τα bluetooth και wifi έχουν και διακόπτη off, το ξέρατε; 😛

– Προμηθευτείτε έναν ηλιακό φορτιστή! Καθ’ όλη τη διάρκεια του (ημερήσιου) ταξιδιού σας, το gps σας μπορεί κάλλιστα να φορτίζεται από ένα μικρό panel πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου! Το κόστος είναι περίπου διπλάσιο από αυτό ενός τυπικού φορτιστή αυτοκινήτου, αλλά περιέχει και μπαταρία ώστε να χρησιμοποιείται και το βράδυ!

Φυσικά η λίστα είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά αυτή είναι μια καλή αρχή! Μακάρι βέβαια να δούμε σύντομα νέες μπαταρίες και όλα τα παραπάνω να μη μας χρειαστούν ποτέ! 

 

Tagged with:  

3 Responses to “Warning: Low battery!”

  1. mike says:

    Οντως η τεχνλογογια στην μπαταρία έχει μείνει πίσω. Πότε θα δούμε αυτόνομη μπαταρια? 😛 btw τι είναι αυτο με το “επικίνδυνα σημεία” ?

  2. babz says:

    Nuclear batteries it’s the solution.
    – Τώρα μπορείς και ΕΣΥ να έχεις ένα μικρό Τσέρνομπιλ στο τσεπάκι σου ..!!! –

  3. pixie says:

    “- Προμηθευτείτε έναν ηλιακό φορτιστή!” + ένα iYo

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!