Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Έτυχα εχθές αυτό το video στο Youtube και ξεκίνησα να το βλέπω πραγματικά με την καλύτερη διάθεση.

Έως ένα σημείο αυτά που ακούγονται δεν είναι ούτε λάθος ούτε υπερβολικά, μετά από ένα σημείο όμως ακούγονται αρκετές ανακρίβειες ή πολύ απλά δεν ακούγονται πράγματα που είναι προς όφελος της Apple.

Αν και μπορώ να καταλάβω ότι οι δημιουργοί του video ξόδεψαν χρόνο για να κάνουν μια έρευνα, θαρρώ ότι ήταν ανεπαρκής και σε ορισμένα σημεία εντελώς λάθος.

Δείτε το και πείτε μου την γνώμη σας.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bt_lgLlt06k[/youtube]

 

 

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

19 Responses to “Γιατί Τα Προϊόντα Της Apple Είναι ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ (iPhone, iPad, Mac, Macbook)”

  1. antonis says:

    Υπερβολικός σίγουρα, αλλά όσον αφορά τα mac σίγουρα κάτι πάει στραβά.
    Σχετικό χθεσινό άρθρο https://weblog.rogueamoeba.com/2018/06/14/on-the-sad-state-of-macintosh-hardware/
    Προσωπικά έχω κολήσει με ένα Macbook Pro τετραετίας αν και μου δίνουν budget (work) για upgrade. Sad 🙁

    • suicico says:

      μαζι σου σε αυτό.
      το ΑΛΛΑ μου είναι το ότι πχ, δεν μπορείς να λες ότι για να συνδέσεις συσκευή thunderbolt 1 σε thunderbolt 2 θέλεις ανταπτορα.
      ή όταν αναφέρεσαι στο feature των windows που στοιχίζει τα παράθυρα, Α) λες ότι δεν υπάρχει στο mac ενώ υπάρχει Β) σχολιάσεις ότι πρέπει να πληρώσεις .99$ για ένα app να σου το κάνει, ενώ στα windows το έχεις δωρεάν, αλλα από την άλλη δεν σχολιάζεις ότι το MacOS είναι δωρεάν σε αντίθεση με τα windows

      • antonis says:

        Δεν κάθισα να το δω καν μετά το 2ο λεπτό.
        Απλά είπα να γράψω και εγώ τον πόνο μου 😉

      • John says:

        Το macOS είναι δωρεάν; Αστειεύεσαι προφανώς.

        Πες μου, σε ποια συσκευή σου κατάφερες να το βάλεις δωρεάν; Μια συσκευή που να μην είναι κάποιο από τα παμφθηνα PC της Apple όμως. Γιατί αν το μίνιμουμ χιλιάρικο που χρειάζεσαι περιλαμβάνει και “δωρεάν” το macOS, συγχαρητήρια, μόλις απέδειξες γιατί η Apple βρίσκει τόσο κόσμο να αρμεγει.

        Απλά πες ότι είναι ασφαλές, είναι σταθερό, έχει καλύτερο interface, το αγαπάς τελοσπαντων. Όχι ότι είναι δωρεάν. Φιλικά πάντα.

        • suicico says:

          Με την ιδια λογική εάν πάρεις ένα από τα ακριβά λάπτοπ της Sony πχ τα windows θα είναι δωρεάν. Και φυσικά δεν εννοώ μονο την έκδοση αυτή που θα το πάρεις αλλα και όλες τις μελλοντικές.
          Είτε είναι ακριβό το μηχάνημα είτε όχι, στην μια περίπτωση πληρώνεις ΚΑΙ το λειτουργικό και στην άλλη όχι.

  2. CryptoCSM01 says:

    Ξεκινάω αρχικά λέγοντας ότι μπροστά στον Eli (the computer guy), ο Κυρίτσης δεν πιάνει μία! lol

    Λέει αρκετά σωστά πράγματα ως προς τα καινοτόμα προϊόντα, τα οποία πλέον μόνο καινοτόμα δεν είναι, για το άθλιο service και τις απλησίαστες τιμές. Οκ. Όλα αυτά τα ξέρουμε. Δεν μας είπε τίποτα καινούριο. Απλά έφτιαξε ένα βίντεο για μερικά κλικ.

    Και… καταλήγουμε στο γεγονός ότι ο κόσμος της τεχνολογίας έχει προϊόντα για όλα τα γούστα. Και αυτά τα προϊόντα έχουν τα πλεονεκτήματά τους και τα μειονεκτήματά τους. Δεν γουστάρεις ένα προϊόν… οκ κατανοητό, πάρε αυτό που γουστάρεις. Η κατήχηση είναι περιττή.

    Όσο για το Μagnet που ανέφερε στο γελοίο πραγματικά παράδειγμά του, ας του πει κάποιος ότι υπάρχει και το Spectacle (https://www.spectacleapp.com/) που είναι open source και κάνει ακριβώς τα ίδια πράγματα στην τιμή των 0€!
    Γενικά υπάρχουν σχεδόν τα πάντα και μάλιστα free. Πέρα από τις πραγματικά εκπληκτικές δυνατότητες του ίδιου του MacOS, μπορεί κανείς να συνδυάσει Script και Automator και να κάνει παπάδες.

    Αυτό που είπε στο τέλος για το dislike και τα Apple fanboys… καραγκιοζιλίκι.

    • suicico says:

      εδώ και παρα πολλά χρονια όταν τυχαίνω συζήτηση Macos vs windows κοκ, δεν μπαίνω καν στον κόπο για κουβέντα. στο κάτω κάτω δεν είναι όλα για όλους και όλα δεν κάνουν σε όλους. Απλα πιστεύω ότι το συγκεκριμένο θέμα είναι ίσως το πιο flame θέμα που υπάρχει στον χώρο της τεχνολογίας, έτσι μπορείς να κανεις views αρκετά εύκολα (thumbs up) αλλα ως εκεί.

      • CryptoCSM01 says:

        Πολύ σωστά Τάσο. Αυτά τα θέματα είναι μόνο για να σηκώνουν θύελλες για μερικά κλικ. Σε διάφορες συζητήσεις που είχα εμπλακεί με κάτι τέτοιους τραγικούς τύπους σαν τον Κυρίτση (linux geek απ’ όσο ξέρω είναι ο συγκεκριμένος), δεν έβγαινε άκρη.
        Κολλημένοι και haters υπάρχουν σε όλα τα στρατόπεδα.
        Επιλέγουμε πάντα ότι μας εξυπηρετεί καλύτερα. ΤΕΛΟΣ. Τα άλλα είναι όλα να ‘χαμε να λέγαμε.

  3. ΑχΒαχ says:

    Η δυσάρεστη αλήθεια για τα πανάκριβα προϊόντα της Apple:
    https://www.youtube.com/watch?v=AUaJ8pDlxi8&t=

    • suicico says:

      αυτό είναι ένα κομμάτι της αλήθειας. Και φυσικά είναι πολύ σωστα αυτά που λέει ο ροςμαν. Αλλα πάντα υπάρχει και άλλη πλευρά

  4. Αρχικά δε μπορείς να λες ότι “Αν το βίντεο παρει πολλα παραπάνω Dislikes, κατά 90% ( ποσοστό κατά τύχη ) θα είναι από Apple Fan Boys” , τα οποία παρομοιάζει με βλάκες που δε καταλαβάινουν τίποτα κι έχουν για Θεό την Apple. Αλλά δεν κολλάω εκεί.

    Συγκρίνει τα Apple products αφήνοντας στην άκρη το λειτουργικό. Οπότε… αρκετά σημεία του βίντεο είναι out για μένα.

    υγ: Έχω πετύχει πολλούς με διάφορα Laptops ( HP , Acer , Asus κλπ) & Windows που είτε δεν μπορούσαν είτε δεν ήθελα να δώσουν χρήματα, να κατηγορούν την Apple και τα Apple Products. Δεν έχω πετύχει ποτέ έναν που ήρθε σε Mac OS & Macbook – iMac να θέλει να γυρίσει πίσω στα Windows. Γιατί άραγε;

  5. Stratis says:

    Η Apple προφανώς είναι μια εταιρεία που ακολουθεί κατά γράμμα τον καπιταλισμό. Οπως πολύ καλα είπε στο βίντεο, η εμφάνιση τους δίνει κύρος. Ξεχνάει ότι το να ακολουθείς τον καπιταλισμό δεν είναι ηλίθιο, γιατί αν το χειριστείς έξυπνα σου ανοίγει ευκαιρίες όλων των ειδών. Haters gonna hate… βέβαια εχω ξενερώσει με τα τελευταία macbook pro και περιμένω να κάνω αναβαθμιση καιρό τωρα… Σημαντικό μεσα σε όλα ότι οι ios εφαρμογές έχουν δώσει δουλειά σε κοσμο και εταιρείες! Εκεί δεν είναι θεμα μονο εμφάνισης. Εν κατακλείδι, καταλήγει οτι δεν είναι vfm και οτι δεν είναι premium σε όλους τους τομείς. και η ερώτηση μου, που είναι το πρόβλημα σε αυτό?? δεν γνωρίζω καμία τέλεια εταιρεία. (Γιατί αν θεωρεί ιδανικές samsung dell xiaomi huawei sony lg nokia google… θα γελάσουν και οι πέτρες, όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους)

  6. Jeromimo groovy says:

    Το βίντεο το είδα όλο.Σε μερικά σημελία ήταν υπερβολικός αλλά ήταν αποθημένο, έτσι μου φάνηκε, ο τύπος τα κάνει για views.Δεν θέλω να ασχοληθώμ με αυτόν,λυπάμαι που μερικοί Έλληνες youtubers έχουν επίπεδο χαμηλό….μεγάλο θέμα και άσχετο να το αναλύσουμε εδώ.Για την ιστορία δεν είμαι μακάς…είμαι win & linux χρήστης!

  7. coolajami says:

    too long, didn’t read, αν δε μπορείς να κάνει το point σου σε 10 λεπτά μάλλον έχεις προτιμώ να κοιτάω μπογιά που στεγνώνει. Και λέει οτι το κύριο του λογισμικό είναι το Linux! LINUX!
    Στο επόμενο βίντεο γιατι το PS4 είναι ένα ψεμά. Υποθέτω η δικιά του consola ειναι Ατάρι.

  8. coolajami says:

    too long, didn’t read, αν δε μπορείς να κάνει το point σου σε 10 λεπτά μάλλον έχεις χάσει το point σου. Επισης ο τυπος ήταν τοσό βαρετός που προτιμώ να κοιτάω μπογιά που στεγνώνει παρά να δω τα υπολοιπα 30 λεπτά του βιντεο. Και λέει οτι το κύριο του λογισμικό είναι το Linux! LINUX!
    Στο επόμενο βίντεο γιατι το PS4 είναι ένα ψεμά. Υποθέτω η δικιά του consola ειναι Ατάρι.

  9. Χρήστος says:

    Επειδή συναρμολογούσα πάντα τον υπολογιστή που είχα και μιλάμε για πάνω από 15 χρόνια , ξέρω τι παίζει αλλά προσωπικά το βρίσκω πιο οικονομικό πλέον να πάρεις ένα mac αρκεί να είναι καλό μοντέλο και να το κρατήσεις εφόσον κάνει την δουλειά που χρειάζεσαι να κάνει και στο τέλος σου βγαίνει πιο φτηνά απ΄το να είχες ένα desktop pc που θα του έκανες αναβαθμίσεις θα χάλαγαν οι κάρτες γραφικών κλπ κλπ. Όσο για τα windows στο σπίτι μου δεν θα τα έβαζα στον προσωπικό μου υπολογιστή μόνο στην δουλειά θα μπορούσα να τα ανεχτώ δεν τα γουστάρω και τέλειωσε , το linux πάλι δεν έχει επαγγελματικές εφαρμογές και γενικά αυτές που δουλεύω (το έχω δοκιμάσει και αυτό πολύ καιρό έχει εξελιχθεί πάρα πολύ !) οπότε τα mac για μένα είναι μονόδρομος.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!