Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα. Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator . Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή . Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :) Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites. Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους . Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα .   ApplαςGreece Blog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.         AppleForum Portal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης. Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν. Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει . Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας . Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου ! Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του . Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

ringtone

Με το Yosemite μας ήρθε και μια ευχάριστη προσθήκη σε όλα αυτά που μπορούμε να κάνουμε με τον υπολογιστή μας: πλέον μπορούμε να απαντάμε και τις τηλεφωνικές κλήσεις, όπως και πριν με το Facetime.

Έτσι λοιπόν κάθε φορα που χτυπάει το τηλέφωνο μας (είτε αυτό είναι από κλήση στο Facetime είτε απλή κλήση) ακούγεται το Ringtone που έχουμε επιλέξει από το iPhone μας και από το Mac ακούγεται ένα από τα κλασικά Ringtones του ios.

Αυτό κατά την γνώμη μου είναι λιγάκι εκνευριστικό, και η Apple δεν μας έχει δώσει κάποιον τρόπο για να προσθέτουμε δικά μας Ringtones σε αυτά που ήδη υπάρχουν.

Στην συνεχεια του post θα διαβάσετε πως μπορείτε να προσθέσετε τα Ringtones σας με λίγα βήματα.

Στην ουσία θα πρέπει να κάνουμε δυο πράγματα, το πρώτο είναι να κάνουμε Edit ένα αρχείο plist που αναφέρει τα ringtones. Το δεύτερο είναι να αντιγράψουμε το Ringtone μας στο μέρος που υπάρχουν τα κλασικά Ringtones.

 

Αρχίζουμε λοιπόν έχοντας επιλεγμένο τον Finder, πατάμε τα πλήκτρα CMD+Shift+G

Στο παραθυράκι που θα μας ανοίξει κάνουμε επικόλληση την παρακάτω διαδρομή :

/System/Library/PrivateFrameworks/ToneKit.framework/Versions/A/Resources

Από τα αρχεία που βλέπουμε μπροστά μας θέλουμε να επεξεργαστούμε το TKRingtones.plist, το οποίο είναι κλειδωμένο άρα οπότε το αντιγράφουμε στην επιφάνεια εργασίας μας και το ανοίγουμε. Τώρα το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσθέσουμε το Ringtone μας κάτω από το τελευταίο που υπάρχει στην κατηγορία Modern.

Άρα λοιπόν προσθέτουμε ακόμη μια γραμμή ίδια ακριβώς με την από πάνω, με την διαφορά το όνομα του Ringtone, θα πρέπει να είναι ίδιο ακριβώς με το Filename του Ringtone (χωρίς το .m4r), στην δικιά μου περίπτωση είναι το shutyourmouth.

Αφού κάνουμε αυτό, αποθηκεύουμε τις αλλαγές και στην συνέχεια διαγράφουμε το αρχικό αρχείο από το …/Resources/Ringtones και βάζουμε το δικό μας αρχείο. (Εναλλακτικά για να γλιτώσουμε αυτό το back and forth με το locked αρχείο μπορούμε να δουλέψουμε με το TextWrangler)

Τώρα λογικά εάν θα ανοίξουμε πχ το Facetime και πάμε στις Ρυθμίσεις θα μπορέσουμε να δούμε το Ringtone μας αλλά δεν θα ακούγεται, για να ακουστεί θα πρέπει να το αντιγράψουμε στον φάκελο με τα υπόλοιπα ringtones.

Έχοντας πάλι τον finder επιλεγμένο πατάμε τα πλήκτρα CMD+Shift+G

Στο παραθυράκι που θα μας ανοίξει κάνουμε επικοληση την παρακάτω διαδρομή :

/System/Library/PrivateFrameworks/ToneLibrary.framework/Versions/A/Resources/Ringtones/

Εδώ αντιγράφουμε το ringtone μας. το οποίο θα έχει ακριβώς το ίδιο όνομα με την καταχώρηση που προσθέσαμε στο plist.

Εάν έχουμε κάνει όλα τα βήματα σωστά θα πρέπει πλέον το στο Mac μας να μπορούμε να επιλέξουμε το Ringtone που προσθέσαμε και να το ακούμε κιόλας από τα ηχεία.

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!