Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα. Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator . Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή . Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :) Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites. Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους . Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα .   ApplαςGreece Blog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.         AppleForum Portal/Forum με ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011. Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης. Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν. Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει . Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας . Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου ! Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του . Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Το πρώτο μου Mac

On December 18, 2014, in Apple, Διάφορα, by suicico

Digital StillCamera

Όσοι από εμάς έχουν αγοράσει σε κάποια φάση της ζωής του ένα Mac, γνωρίζουν ότι είναι ένα σημείο στην ζωή τους που (στις περισσότερες περιπτώσεις) θα θυμούνται.

Προσωπικά είμαι από τους “φρέσκους” mac users.

Θυμάμαι πολύ καθαρά: ήταν μέρες σαν και αυτές, είχαμε μόλις πάρει το δώρο από την δουλειά. Και λέω είχαμε πάρει, γιατί το δικό μου δώρο δεν αρκούσε για την αγορά του υπολογιστή που είχα κατά νου, εκεί ήταν που ήρθε η αδερφή και έδωσε και το δικό της δώρο για την αγορά του πρώτου mac στην οικογένεια μας.

Εκείνα τα χρόνια 2003 ήταν λίγο διαφορετικά τα πράγματα, εάν ήθελες Mac, υπήρχε μόνο ένα μέρος στην Θεσσαλονίκη για να το αγοράσεις (αργότερα θα δούλευα σε αυτό το μέρος ως τεχνικός). Και αυτό το μέρος δεν είχε την επιλογή για δόσεις ή κάποια άλλη διευκόλυνση, έτσι έπρεπε να πληρωθεί ολόκληρο το ποσό.

Αφού είχαν συγκεντρωθεί λοιπόν τα 1200€ θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά την βόλτα που κάναμε με 3 ακόμη άτομα (ο ένας ήσαν ο Babz) ως το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Ναβαρίνου στο νούμερο 33 στον δεύτερο όροφο.

Αφού χαζέψαμε πράγματα τα οποία ήταν πολύ μακριά από την τσέπη μας, έφτασε η στιγμή να δούμε αυτό που ήρθαμε να αγοράσουμε.

Ένα iBook G4 !

Φυσικά εγώ ήθελα αυτό με το αγγλικό πληκτρολόγιο που ήταν και πιο φθηνό, αλλά φυσικά δεν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο και θα ερχόταν σε κάποιους μήνες (αργότερα έμαθα ότι ήταν μια πολίτικη για να αγοράσεις το πιο ακριβό με το ελληνικό πληκτρολόγιο). Όντας τυχερός στην ατυχία μου υπήρχε ένα demo iBook G4 το οποίο μπορούσε να γίνει δικό μου εκείνη την στιγμή, κάτι που δεν θα έκανα με την τωρινή μου γνώση.

Μερικές στιγμές αργότερα είχα αφήσει τα χρήματα και είχα στα χέρια μου τον αγαπημένο μου υπολογιστή !

Επίσης θυμάμαι ότι στην συνέχεια πήγαμε σε μια ταβέρνα (να γλεντήσουμε την αγορά ντε), και αργότερα το απόγευμα ακολούθησε το reset του υπολογιστή και το setαρισμα του.

 

 

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

5 Responses to “Το πρώτο μου Mac”

  1. Jig Janus says:

    ωω βρε Τάσο, μας ταξιδεψες
    Θυμάμαι που πηγαίναμε και τα βλέπαμε στην Ακαδημίας(έκθεση) και δεν μπορούσαμε να τα αγοράσουμε αλλά μόνο με εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα, τοτε, αχαχα

    Το πρώτο που είχα αγοράσει(iMac), μετά από αρκετο περίμενε, από ένα μαγαζί-γραφείο κάπου στα Πατήσια(ειχε ονομα αλλα δεν θυμαμαι) σε μια παλιά πολυκατοικία στον πρώτο όροφο.

    Την εποχή εκείνη ήταν πιο εύκολο να γίνεις παρα να αγοράσεις Mac.
    A ρε Rainbow … αξέχαστη θα μας μείνεις.

  2. alexander says:

    rainbow=καταστρoφή των mac ατην ελλαδίτσα μας!!.Απαράδεκτη συμπεριφορά και ακόμα χειρότερη συμπεριφορά στους χρήστες !!.Απόκτησα τον imac μου απο την system-graph δεκέμβριο του ’09 …1900 ευρόπουλα πήγε το μαλλί… (χάρη στον κολλητό μου που ήταν ήδη mac-user….και μέχρι τότε ήμουν pc-ήστας (sic) !!!!.το ΕΠΙΠΛΟ(!!!!)…είναι ακόμα σε άριστη κατάσταση…λίγο αργό μεν …καταπληκτικο δε…..με ios snow leopard και δεν έχει πάθει το παραμικρό !!!!.fully operational…!!!!….σε ευχαριστώ poser-crue που μου άνοιξες τα μάτια !!!!.

  3. Ριχάρδος says:

    Αύγουστος 2007, έχω μπουχτίσει απ τις …αστοχίες, των windows και πάω στη Στουρνάρη ν αγοράσω ένα MacBook Pro (το φιλοξενήσατε για επισκευή)
    Όλοι τότε μου έλεγαν -είσαι σίγουρος; Είναι πολύ διαφορετικά από τα windows
    Δεν πρόλαβα να το σετάρω και το βρήκα τόσο βολικό και απροβλημάτιστο που κάθε ενδοιασμός χάθηκε αμέσως
    Όμως αυτό που μου θύμισε ένα σχόλιο παραπάνω είναι αυτό.
    Μάης του 1997 ψάχνομαι για τον πρώτο υπολογιστή στη ζωή μου -απλησίαστοι τότε- και κάνω το λάθος να μπω σ ένα γωνιακό κατάστημα στη Στουρνάρη που έχει τους άγνωστους, για μένα τότε, υπολογιστές Macintosh
    Η αντιμετώπιση ήταν σα να μπαίνει ο βρωμύλος στο χειρουργείο, χωρίς γάντια και κατάλληλο καθαρισμό
    Έφαγα τέτοιο σνομπάρισμα που το θυμάμαι ακόμη!
    Φυσικά μόλις άκουσα την τιμή συν τη συμπεριφορά, έφυγα αμέσως και με τις χειρότερες εντυπώσεις

  4. Stratos says:

    Χρόνια πολλά
    Εγώ ξεκίνησα την επαφή μου με το OSX μετά την αποτυχημένη αναβάθμιση με τα sVISTA (Φλεβάρης 07) τότε αγόρασα το πρώτο mac mini core duo από το multirama όταν αγόρασα όμως το iphone τον Ιούλι του 07 κόλλησα για πάντα.
    έτσι τον Οκτώβρη του 07 αγόρασα και το πρώτο μου macbook σε λευκό χρώμα αλλά βλέποντας την νέα γραμμή πούλησα τα mini και book αγοράζοντας το unibody 17” early 08 από το apple store λόγο φίλου και τα είχα όλα σε ένα.
    Όσο για την rainbow όταν συνάντησα πρόβλημα με το πρώτο time capsule (κάηκε σε ένα μήνα ) μου συμπεριφέρθηκε άψογα και το άλλαξε άμεσα αφού πιστεύω μπορούσε βάση και του ΟΚ από την apple που πήρε πριν προχωρήσει στην αλλαγή δηλαδή αν η apple έλεγε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε τι θα το έκανε η rainbow θα το έτρωγε η θα έψαχνε λύση επισκευής κλπ κλπ οπότε εξαρτιόμασταν από τη καλή πίστη του τότε εισαγωγέα!!!!!
    Η άποψη μου είναι ότι τα προβλήματα προέρχονταν πάντα από την apple και την πολιτική της αφού η εισαγωγή γινόταν από έμπορο και όσοι γνωρίζουν και την περίπτωση της τότε Νοκια καταλαβαίνουν τι εγγύηση είχες όπως Σαρακάκης με τη Honda

  5. litsavin says:

    Love at first sight με ένα power PC το 1996, στην πρώτη μου δουλειά. Δεν είχα υπολογιστή μέχρι τότε, καθώς ήμουν στον πρώτο χρόνο των σπουδών μου (ως γραφίστρια) και μόλις είχα μάθει κάποια βασικά πράγματα στα PC της σχολης (windows 95 :P).
    Toν επόμενο χρόνο αγόρασα μεταχειρισμένο από τον τεχνικό της εταιρίας, ένα LC το οποίο έτρεχε με τα χίλια ζόρια το QuarkXPress που με ενδιέφερε τότε. Ο πρώτος ουσιαστικά mac ήταν ο imac FlowerPower, το 2000, με αντίτιμο 850.000 δρχ!!!!!!!
    Από τότε μέχρι και σήμερα έχω αλλάξει πάρα πολλά “μηχανάκια” αλλά την ΑPPLE ποτέ! Μάλιστα μύησα και τον άντρα μου, τον οποίο γνώρισα ως ΑΡΡΩΣΤΟ PCάκια (απο αρχές δεκαετίας 80 κολλημένος με Amiga, Spectrum και δεν ξέρω κι εγώ πως τα λένε αυτά :P).
    Για την ιστορία, να αναφέρω πως ο FlowerPower πέρασε πρόσφατα στα χέρια ενός φίλου, λόγω έλλειψης χώρου, και, ακόμα και σήμερα, δουλεύει ΑΨΟΓΑ!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!