Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Jailbreak-iPhone-Apps-macworld-australia

Για αρκετό καιρό είχε ησυχάσει η Jailbreak σκηνή και γενικότερα υπήρχε μια ησυχία σε αυτό το κομμάτι της Apple .

Είναι γνωστό ότι η Apple δεν έχει και την καλύτερη γνώμη για το Jailbreak (έχει δηλωθεί ήδη ότι θα παίζουν ένα παιχνίδι γάτας ποντικού με αυτούς που κάνουν jailbreak).

Λίγες ημέρες λοιπόν πριν κυκλοφορήσει το Evasi0n που είναι το πιο πρόσφατο εργαλείο για Jailbreak , έκανε την εμφάνιση του στο site της Apple αυτό το άρθρο, που με λίγα λόγια μας λέει ότι εάν κάνουμε Jailbreak δεν θα έχουμε την ίδια διάρκεια στην μπαταρία μας, το iPhone μπορεί να σβήνει, και γενικότερα να χαλάσουμε την εμπειρία iPhone.

As designed by Apple, iOS and iPhone, iPad, and iPod touch are designed to work together reliably. Unauthorized modifications to iOS (“jailbreaking”) can cause numerous issues to the hacked iPhone, iPad or iPod touch. Examples of issues caused by these unauthorized modifications to iOS have included the following:

Instability: Frequent and unexpected crashes of the device, crashes and freezes of built-in apps and third-party apps, and loss of data.
Security vulnerabilities: Security compromises have been introduced by these modifications that could allow hackers to steal personal information, damage the device, attack the wireless network, or introduce malware or viruses.
Shortened battery life: The hacked software has caused an accelerated battery drain that shortens the operation of an iPhone, iPad, or iPod touch on a single battery charge.
Unreliable voice and data: Dropped calls, slow or unreliable data connections, and delayed or inaccurate location data.
Disruption of services: Services such as Visual Voicemail, Weather, and Stocks have been disrupted or no longer work on the device. Additionally, third-party apps that use the Apple Push Notification Service have had difficulty receiving notifications or received notifications that were intended for a different hacked device. Other push-based services such as iCloud and Exchange have experienced problems synchronizing data with their respective servers.
Inability to apply future software updates: Some unauthorized modifications have caused damage to iOS that is not repairable. This can result in the hacked iPhone, iPad, or iPod touch becoming permanently inoperable when a future Apple-supplied iOS update is installed.
Apple strongly cautions against installing any software that hacks iOS. It is also important to note that unauthorized modification of iOS is a violation of iOS end-user license agreement and because of this, Apple may deny service for an iPhone, iPad, or iPod touch that has installed any unauthorized software.

Αν και σε γενικές γραμμές το Jailbreak πλέον δεν είναι τόσο must όσο ήταν παλαιότερα, και πάλι υπάρχουν μερικά πράγματα τα οποία δεν γίνονται σε μια μη-jalibroken συσκευή.

 

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

7 Responses to “Το Jailbreak δεν αρέσει στην Apple”

  1. AllileGR says:

    Πείτε μου τη γνώμη έχετε για αυτό εσείς παιδιά, εγώ δεν έχω δει καπια διάφορα στο iPhone 3G ή στο 5 που εχω τώρα σε σχέση με την απόδόση τους…..

    Υ.Γ.
    Το evasi0n είναι down..??

  2. VAD says:

    Αγαπητέ suicico, θα σταθώ για λίγο μόνο στο : “….Αν και σε γενικές γραμμές το Jailbreak πλέον δεν είναι τόσο must όσο ήταν παλαιότερα…” που έγραψες.

    Θα σε παραπέμψω στα tweet των planetbeing, pod2g, musclenerd, αλλά και saurik, σχετικά με το τελευταίο jb event που λέγεται “evasi0n…”

    Γράφουν λοιπόν:

    planetbeing ‏@planetbeing – 4/2/13
    We’re at 4.2TB on the http://box.net mirror, and the links are still working! Thanks @BoxHQ
    ——————-
    pod2g ‏@pod2g
    @saurik So that’s 42k hits per second? How is that even possible? /me scratch his head.
    ——————
    MuscleNerd ‏@MuscleNerd – 4/2/13
    @planetbeing @BoxHQ it’s amazing the #evasi0n download links are surviving the >4.2TB onslaught while the Cydia repos struggle (temporarily)
    —————–
    Jay Freeman (saurik) ‏@saurik – 5/2/13 EST
    More than four million unique devices used Cydia since the evasi0n jailbreak release. (Note: due to downtime, we may have not counted some.)

    Αν μη τι άλλο νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία δείχνουν κατά κάποιο τρόπο ότι έχoυν γίνει must οι i-συσκευές της Apple και ποιό συγκεκριμένα τα iphone, ipad.

    Όμως υπάρχει και ένα tweet σχετικό με όσας αναφέρεις στο άρθρο σου για την Apple (προφητικό; – δεν ξέρω μάλλον)

    Charlie Miller ‏@0xcharlie
    Congrats to the #evasi0n team! My new prediction is this is the last public jailbreak ever released.

    Ευχαριστώ.

    • suicico says:

      σε ευχαριστώ για το comment αρχικά .
      αυτό που ήθελα να πω με αυτή την έκφραση είναι ότι στο παρελθόν έκανες jailbreak μέχρι και για να βάλεις ελληνικο πληκτρολόγιο στο iPhone.
      Πλέον η Apple έχει “κλέψει” αρκετά πράγματα από την jailbreak σκηνη, ώστε δεν σου λείπουν και τόσο όταν δεν έχεις jailbreak .
      Σίγουρα μετά από τόσο καιρο ξηρασίας στο jailbreak, όλοι χαρήκαμε και όλοι κατεβάσαμε το evasi0n (άσχετα με το εάν το χρειαζόμασταν ή όχι).
      ελπίζω να καταλαβαίνεις τον τρόπο που ήθελα να το πω .

      • VAD says:

        Σε ευχαριστώ για την απάντηση.
        Καταλαβαίνω τον τρόπο που το γράφεις και συμφωνώ απόλυτα.

        Δεν ξέρω αν έχεις ενημερωθεί αλλά μόλις πριν από λίιγη ώρα
        διαισθάνομαι ότι μάλλον έχει αρχίσει να δυναμώνει και πάλι ένας πόλεμος μεταξύ των Hacktivated και των CRAppSynced για το τι πρέπει να γίνεται και πως στις i-συσκευές. Οι δεύτεροι δεν έχουν πάρει δημόσια θέση, αλλά οι πρώτοι (για τους οποίους σημειωτέον η Apple δεν θα έπρεπε να γράφει άρθρα σαν και αυτό που αναφέρεις πιό πάνω, γιατί ουσιαστικά διαφήμιση της κάνουν και όχι τίποτα κακό),ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι αυτό είναι το jb tool (βλ. evasi0n) και άμα θέλετε… Δες τι εννοώ:

        pod2g ‏@pod2g
        Fixes for evasi0n have been released in Cydia. They are not compatible with AppSync (software to pirate apps). That was not intended!

        (σιγά τους τυπικούς…που πάνε με το γράμμα του νόμου στο …”σπάσιμο”, αχ συγγνώμη, στην “αξιοποίηση” των κενών του κώδικα του λειτουργικού συστήματος)

        Ο MuscleNerd επίσης ήταν πολύ καυστικός (?)

        MuscleNerd ‏@MuscleNerd
        AppSync didn’t cause weather app problem, but it prevents today’s fix from working. Also likely breaks iCloud apps. Piracy has costs.

        (Αχ αυτοί οι πειρατές.., Ποιοί είναι οι πειρατές δεν έχω ακόμη καταλάβει, αλλά τέλος πάντων)

        Πάντως προγράματα αξίας 75-80€ όπως τα Navigation και άλλα χρήσιμα, εμένα μου λείπουν τώρα που έχουν πέσει και οι μισθοί…αγαπητέ suicico.

        (Νομίζω ότι μιλώ για αρκετό κόσμο που θέλει την δεύτερη επιλογή γιατί και ο Saurik με το Cydia το έχει γυρίσει και αυτός σε ένα mini AppStore, εδώ και κανα, ενάμισυ χρόνο τώρα)

        Εκτός και αν η Apple πιστεύει ότι επειδή τις συσκευές της τις έχει παγκόσμια κλειδώσει στο από 640€-1000€, (με εξαίρεση τα 440€ που έχει το iphone 4/8GB) ότι ο κόσμος που πληρώνει για αυτές το “φυσάει” το χρήμα και άρα θα πρέπει να τα “σκάει” και για τις εφαρμογές για καλά.

        (Σημ.: εδώ ας μην μου πούνε οι προγραμματιστές το γνωστό και εμείς πως θα ζήσουμε, κλέφτες θα γίνουμε)

        Σε ευχαριστώ που μου δίνετε την δυνατότητα να πω μερικές σκέψεις-απόψεις για το τι γίνεται, αν και ο κόσμος το έχει “αρπάξει” νομίζω…
        Φιλικά.

        • suicico says:

          Ναι όπως λες και εσύ, αυτό είναι ένα άλλο, μεγάλο θέμα .
          Και σε αυτό δεν νομίζω ότι έχεις άδικο μιας και, και το jailbreak εξ αρχής είναι μια πειρατική κίνηση.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!