Check This Out

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Σε λίγο καιρό (εντάξει σε αρκετό) θα κυκλοφορήσει το 10.7 ή Lion εάν προτιμάτε.
Στο event που η Apple μας παρουσίασε μια ματιά στο 10.7 μας παρουσίασε επίσης και το καινούργιο MacBook Air που είναι ο πρώτος υπολογιστής της εταιρίας που δεν έρχεται με τα κλασικά 2 δισκάκια (ένα με το λειτουργικό και ένα με το συνοδευτικό software). Αντί για αυτό το MacBook Air έρχεται με το USB key που βλέπετε και στην φωτογραφία.
Σίγουρα για το MacBook Air είναι μια πολύ λογική και έξυπνη σκέψη το να εξαλείψουν τα δισκάκια εγκατάστασης μιας και το μηχάνημα δεν έχει cd drive.
Αυτό κατά την γνώμη μου είναι ένα μικρό δείγμα από το μέλλον, το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.
Το πρώτο δείγμα θα είναι να κυκλοφορήσει το Lion σε USB key και όχι σε cd ή dvd και πραγματικά δεν βλέπω κάποιον λόγο (πέραν του κόστους) να μην γίνει κάτι τέτοιο.
Από την στιγμή που το Lion όπως και το Snow Leopard απευθύνονται σε υπολογιστές με Intel επεξεργαστή και μόνο, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν boot από το USB (σε αντίθεση με τα PPC που μπορούσαν να κάνουν boot μόνο από το Firewire).
Το δεύτερο βήμα θα είναι η καθολική αφαίρεση των cd drive από τα μηχανήματα της εταιρίας.
Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και πραγματικά θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σας για μια τέτοια κίνηση.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

21 Responses to “Το 10.7 θα πωλείται με Usb key αντί CD ;”

  1. leon bis says:

    Η εξάλειψη των drives από τα Mac είναι αναπόφευκτη απλά δεν πιστεύω ότι θα γίνει τόσο σύντομα.

  2. Whiteyez says:

    Καιρός να παίρνουν δρόμο τα drives, φτάνει. 🙂

  3. Giorgos says:

    8a ginei ki afto kapoia stigmh alla dn nomizw poly syntoma. Parola afta pali h Apple 8a kanei to prwto vhma! 😀

  4. raspberry says:

    Συγνώμη αλλά εγώ που ασχολούμαι με το σινεμά πχ δεν το βλέπω καθόλου καλή προοπτική αυτό. Ανταλλάζω συνέχεια dvd με συναδέλφους, φωτογράφους, μοντέρ κτλ. Επίσης το portfolio μου το οποίο κουβαλάω συνέχεια μαζί μου είναι σε dvd. Δεν μπορώ να λέω στον καθένα μπες σε αυτην την σελίδα μου και δες το reelshow μου. Είναι πολύ πιο επαγγελματικό να δίνεις dvd. Φαντάζομαι και άλλοι κλάδοι θα έχουν θεματάκι με αυτό. Αν μιλούσαμε μόνο για software installations τότε θα ήταν απλό. Μερικοί όμως χρειάζονται drives για την δουλειά τους. Μέχρι να βγουν usb sticks τα οποία να έχουν χωρητικότητα όσο ενός dvd και να κοστίζουν όσο ένα dvd δεν με βολεύει αυτή η λύση.

    Επίσης από την στιγμή που το streaming ταινιών δεν είναι εφικτό ακόμα παντού και δεν θα είναι μάλλον για τα επόμενα πολλά πάρα πολλά χρόνια χρειαζόμαστε dvd για να βλέπουμε ταινίες {και όχι δεν γουστάρουμε όλοι την πειρατεία και το παράνομο downloading}.

    • Tasos says:

      Raspberry, είναι πολύ πιο πιασάρικο ως διαφήμιση να δίνεις ένα μικρό στικάκι του 1Gb που να περιέχει τη δουλειά σου. Σκέφτομαι πως όταν λαμβάνω διαφημιστικό cd/dvd σχεδόν δεν το βλέπω ποτέ. Ενώ αν ήταν σε στικάκι σίγουρα θα το βλεπα! Πολλές εταιρίες με διαφημιστικά δώρα (π.χ. Πανδώρα) δίνει στικάκια σε καλή τιμή, που μπορούν να έχουν πάνω και το logo σου.

      Πράγματι, τα δισκάκια τελειώνουν. Με την ταχύτητα του internet νομίζω πως δεν θα χρειαζόμαστε καν σκληρούς δίσκους στους υπολογιστές και στο μέλλον θα έχουν τη μορφή των παλιών τερματικών.

  5. mixalis says:

    έχω ενάμιση χρόνο το MBP μου και cd έχω χρησιμοποιησει μία φορά για reinstall του λειτουργικού..είναι πλέον περιττά καθώς όλα τα προγράμματα τα κατεβάζουμε απο το intenet..μόνο χώρο πιάνουν!

  6. cyreptiles says:

    μπαααααααααα εγω πιστευω οτι το 10.7 θα υποστιριζει blu ray και ολα τα νεα μακ θα εχουν blu ray device…

  7. michael z says:

    Ήρθε ο καιρός να φύγουν αυτά τα drives, ή τουλάχιστον να μπορεί κάποιος να επιλέξει μεταξύ DVD drive ή ενός SSD, ή 2ου HDD πχ.
    Αυτό εμένα θα με βόλευε περισσότερο.

  8. dj_aris says:

    Να μείνει μόνο στο 17άρι και φυσικά στα desktops. Στα μικρότερα να φύγει, να πάει αλλού! Τα optical drives είναι τόσο …90’s!

    Πρόβλεψη: Σε πρώτη φάση θα καταργηθεί από τα 13άρια και γι αυτό θα φταίει η …Intel! Επειδή δεν δίνει άδεια στην Nvidia να κατασκευάσει chipset για τις iX CPUs, θα πρέπει η Apple (που λόγω OpenCL πρέπει οπωσδήποτε να έχει αξιοπρεπείς ελεγκτές γραφικών στα MacBooks, δηλαδή όχι τους ενσωματωμένους της Intel) να βρει χώρο στο σασί για να τοποθετήσει μητρική με ξεχωριστό ελεγκτή γραφικών, όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα δηλαδή.

    Τι προτιμάτε στο 13άρι σας; Επεξεργαστή i5 και καρτούλα GT330 ή Core2Duo, 320Μ και DVD-R; Προσωπικά το πρώτο δαγκωτό. Αφήστε που το MacBook θα γίνει και πιο λεπτό αφού το optical πιάνει ΠΟΛΥ χώρο και είναι το μόνο εξάρτημα που δε γίνεται να μικρύνει, αφού τα discs έχουν τις ίδιες διαστάσεις εδώ και 25 χρόνια!

    • Aris says:

      Συνονοματε, προτιμω 13αρι MBP με i5, GT330, τον παραδοσιακο HD, το SSD του Air ΚΑΙ antiglare screen option.

      Τοτε κυριολεκτικα πουλαω το iMac την ιδια μερα!

  9. manosbar says:

    Όταν αγόρασα τον iMac G3 Bondi (1996) και όλοι λέγανε “καλά, δεν έχει δισκέτα; Τι μούφα είναι αυτό;”
    Με την ερώτηση ποια ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησες δισκέτα όλοι σταματούσαν να μιλάνε.Το ίδιο θα γίνει και τώρα.

    Το DVD αρχίζει να πεθαίνει και επειδή διάβασα και άλλα σχόλια, θεωρώ ότι ο απλός χρήστης δε χρειάζεται DVD. Για ο,τιδήποτε. Ούτε Blu-Ray.

    Προβλέπω κατάργηση των optical drives, και όποιους δεν μπορούν άμεσα στη μετάβαση το εξωτερικό (ήδη υπάρχον) optical drive. Η Apple έδειξε το μέλλον (αρχικά με iTunes Store, δείτε και το νέο Apple TV) οι άλλοι θα ακολουθήσουν. Αργά ή γρήγορα. Θέλουν, δε θέλουν.

  10. dtsomp says:

    Το λειτουργικό σύστημα σε φλασάκι και η ύπαρξη optical drive είναι διαφορετικά πράγματα.

    Το OS-on-a-stick είναι ένα βήμα που η Apple έπρεπε να το είχε κάνει εδώ και καιρό, καθώς έχει μείνει ήδη πίσω. Οι περισσότερες Linux διανομές είναι διαθέσιμες σε μορφή USB drive, ενώ ακόμα και η Microsoft είχε εμφανίσει το Windows USB tool για να φτιάχνεις Win 7 installation flash disk. Βασικά, έπρεπε να υπήρχε ήδη η επιλογή online αγοράς και κατεβάσματος του disk image του OSX ώστε να το περνάμε μόνοι μας σε flash disk ή DVD…

    Τα optical drives, κακά τα ψέμματα, τα φάγανε τα ψωμιά τους. Έχει δίκιο βέβαια ο raspberry, το κόστος του κάθε cd/dvd disk τα κάνει ιδανικά για διανομή, αλλά αυτό απλά σημαίνει ότι τα οπτικά μέσα γίνονται niche market. Σε laptops όπως τα 13άρια, σημασία έχει το portability και το ενσωματωμένο Superdrive απλά προκαλεί προβλήματα.Χίλιες φορές να χρειαστεί να πληρώσω 30-40€ για το external USB Superdrive για τις 2 φορές που θα το χρειαστώ, παρά να κουβαλάω τα 200-300-400 γραμμάρια άχρηστου (για υπερφορητό) hardware. Λιγότερο βάρος, λιγότερα μηχανικά μέρη, λιγότερα προβλήματα (το δικό μου κάνει πλέον eject με βοήθεια κατσαβιδιού), λιγότερο κόστος. Bring it on!

  11. Frank says:

    Η ολοκληρωτική εξάληψη του DVD drive δεν νομίξω να γίνει τώρα. Ο λόγος είναι το οτί ακόμα βλέπει ο κόσμος DVD, εγκαταστεί τα windows και όπως είπε ο #5 “raspberry” εργάζετε με DVDs. Επίσεις τι να μπει στην θέση του; δεν θα λεπτίνουν οι φορητοί μιάς και ο σκληρός θα παραμείνει άντε να μεγαλώσει η μπαταρία.

    Εγώ προσωπικά θα την καλοδεχόμουνα την κίνηση μιάς και δεν χρησημοποιώ DVDs και όταν θα χρειάζομαι για να διαβάσω κάτι έχω εξωτερικό drive 50€.

    Θα μπορούσανε να προσφέρουνε το λειτουργικό σε SD card ακόμα. Είναι μικρότερα, γρηγορότερα και πιο έυκολα να τα χάσεις. Και από τιμές μάλλον οι ίδιες σε bulk.

  12. Frank says:

    Και ασχέτως, είναι σε flash memory αποθηκευμένο το OSX; ή σε κάποια ROM;

  13. soiramk says:

    Και εγώ πιστεύω ότι είναι καιρός να φύγουμε από τα drives…

  14. Aris says:

    Οχι απλα δεν θα υπαρξει Blu Ray support…
    Τα optical ειναι στα τελευταια τους σταδια στα Mac.

    1) Το R&D που εγινε για το SSD του MBA δε θα μεινει μονο εκει.
    2) Επισης, τα νεα MBA ειναι “αδικαιολογητα” πιο γρηγορα απο τα MBP ακομα και απο iMac σε ο,τι εχει να κανει με disk access.
    3) Ηδη τα 27αρια iMac εχουν BTO για επιπλεον factory installed SSD.
    4) Το προβλημα της εγκαταστασης προγραμματων OS λυθηκε με τα φλασακια οπως αυτο στη φωτογραφια.

    Αυτο που βλεπω ειναι πως κυριως στα φορητα, τη θεση του optical θα την παρει ενας SSD με το OS, επιπλεον του μηχανικου HD που ηδη υπαρχει.
    Τοτε, μπορουμε να λεμε πως τα φορητα θα γινουν σοβαρα μηχανηματα για δουλεια, πιο αξιοπιστα και πιο απροβληματιστα.

  15. memtsas says:

    εγω 2 πραγματα ερμηνευω απο τα καινουρια Air.(και γενικοτερα απο την τελευταια παρουσιαση της Apple . (χωρις να εχω τοσο τεχνικες γνωσεις οσο ο φιλος dj_aris πιο πανω)

    1ον. οτι τα νεα MBP ΔΕΝ θα εχουν optical drive και αντ αυτου θα αξιοποιηθει ο χωρος που πιανουν μεσα στο σασι του λαπτοπ, ειτε για νεο σχεδιασμο του motherboard (βλ dj_aris), ειτε για παραπανω μπαταρια, ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ βασικα….να μου το θυμηθειτε το καινουριο 13′ macbook pro θα εχει ονομαστικη αυτονομια 10-15 ωρες.(που ειναι οτι πρεπει για ολοημερο mobile computing)

    ο λογος για τον οποιο η Apple δεν θα ξαναβαλει optical drive, ουτε blueray ειναι διοτι εφ ενος πιανουν πολυ χωρο με ανταλλαγμα ελαχιστη καθημερινη χρησιμοτητα, εχουν μηχανικα μερη, και η Apple δεν θελει να πατε να νοικιαζετε DVDs/Blueray ταινιουλες για να βλεπετε. υπαρχει και το iTunes. (το ιδιο ισχυει και για τα οποια προγραμματα χρειαστειτε, με το νεο App Store).

    συνεπως πειτε για στα αγαπημενα σας optical drives.

    2ον. το Lion, αν οχι στην πρωτη του υλοποιηση, σιγουρα σε καποια κοντινη, θα πρεπει να υποστηριζει trim για να ανοιξει επιτελους ο δρομος για σωστη χρηση των SSDs. (δεν το πιστευω, αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορω να ελπιζω, αλλα θα ηθελα να πεταξουν ΤΩΡΑ και το HDD μαζι με το optical drive). SOC προσεγγιση σε ολα τα κομματια του hardware , με μια τοσοδουλα motherboard και το υπολοιπο μπαταρια.

  16. marios says:

    φυσικα και να φυγει …… μονο για θηκη καφε κανει και στα imac δεν βολευει γιατι ειναι πλαγια , οποτε αχρηστο

  17. Χρήστος says:

    και το cd άκι για το αμάξι που θα το γράψουμε μπρε?
    το δικό μου αμάξι δεν δέχεται usb φλασάκια 😛

  18. paleoka says:

    Optical drives = dead mediums
    και αργησε η μαμά apple σε αυτό τον τομέα, ssd kai flash είναι πλεον τα απολυτα mediums.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!