Check This Out

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Πολλά ξενοδοχεία και μέρα με την μέρα ακόμη περισσότερα, προσφέρουν στις υπηρεσίες του και ασύρματο δίκτυο για τον υπολογιστή που ίσως κουβαλάτε μαζί σας.
Σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο λοιπόν έκατσε ο άνθρωπος και έγραψε έναν οδηγό για το πως θα συνδεθεί κάποιος στο δίκτυο αυτό.
Φυσικά έγραψε και για windows και για mac …
Πραγματικά το αποτέλεσμα μιλάει μόνο του, κάντε κλικ εδώ και θα καταλάβετε …

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

17 Responses to “Οδηγός πως να συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο [Mac Vs Windows]”

  1. Panagiotis says:

    Yπερβολές! Η διαδικασία είναι εξίσου απλή τόσο στα Windows, όσο και στα MAC. O οδηγός μάλλον γράφτηκε από κάποιον που δεν έχει δουλέψει ποτέ windows στην ζωή του.

    • ioannis says:

      ή από κάποιον που βαρέθηκε να ακούει: “…δεν μπορώ να συνδεθώ στο internet…” από πελάτες του ξενοδοχείου με Windows.

      • xalientre says:

        Τυγχάνει να έχω ξενοδοχείο και να είμαι χρήστης MacOSX αλλά και Win7. Σε πληροφορώ οτι όταν μα***ζεται το router τόσο οι πελάτες με MacOSX όσο και Win7 γκρινιάζουν το ίδιο….

  2. GodDamnis says:

    Χαχαχα windoz rule… NOT!!!

  3. Panagiotis says:

    Παίδες σοβαρευτείτε…. δουλεύω και τα 2 λειτουργικά (έχω macbook laptop και Windows PC) και μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ο οδηγός για τα Windows είναι το λιγότερο υπερβολικός και εκτός πραγματικότητας. Πιθανότατα το όλο “θέμα” είναι δημιούργημα από ένα ακόμη fan boy.

  4. stefan250 says:

    Παντος κατι αντιστοιχο θα μπορουσε να γραφτει για να μπορεσει καποιος να φτιαξει ενα μικρο δικτυο σε καποιον χωρο.
    Με τα Mac βρισκεις αμεσως το δικτυο και κανεις Share τα αρχεια που θελεις ενω με τα PC “θελει λιγο προσπαθεια” …

  5. xalientre says:

    Αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά και αντικειμενικά, πρέπει να πούμε οτι η διαδικασία είναι απλή και για τα δυο λειτουργικά, όταν όλα δουλεύουν όπως πρέπει. Αν υπάρχουν προβλήματα στο δίκτυο τότε θέλει και στα δύο λειτουργικά να κάνεις το κάτι παραπάνω.

    Όσον αφορά τον οδηγό, μπορώ να φανταστώ 2 πράγματα:

    1. Ή είναι κατασκευασμένος από κάποιον χρήστη Windows που δεν έχει ιδέα από MacOSΧ και απλά περιέγραψε μέχρι τελευταίας λεπτομέριας την διαδικασία σύνδεσης με Windows ακόμα και αν πρέπει να τα κάνει κανείς όλα χειροκίνητα, ενώ για MacOSΧ έγραψε οτι πιο απλό μπορούσε μιας και δεν ξέρει λεπτομέριες.

    2. Πιο πιθανό πιστεύω οτι είναι ο οδηγός να είναι “φτιαχτός” από κάποιον που θέλει να προπαγανδίσει υπέρ του MacOSX. Αλλιώς δεν μπορώ να καταλάβω πως στην μια περίπτωση λέει “click on AirPort in the toolbar” ενώ στην άλλη δίνει μια περιγράφη μέχρι τελευταίας λεπτομέριας για το πως θα βρούμε το εικονίδιο που πρέπει να κάνεις κλικ για να ανοίξουν τα διαθέσιμα δίκτυα!!! Θα μπορούσε και εκεί να πει “click on the wi-fi Icon”. Επισης στη περίπτωση του MacOSX έχει steps a),b)c) που κάνουν τις οδηγίες πιο ξεκάθαρες και κατανοητές ενώ στη περίπτωση των Windows έχει ένα κατεβατό χωρίς δομή.

    Ας σοβαρευτούμε, και στα δύο λειτουργικά η υπόθεση είναι 2 κλικ. Κλικ στο εικονίδιο του Wi-Fi, κλικ στο όνομα του δικτύου που θέλουμε….

  6. suicico says:

    @all, το ποστ εχει μια χιουμοριστικη χροια. 😉

  7. dj_aris says:

    Πράγματι, είναι κάπως υπερβολικό. Ωστόσο, δε θα ξεχάσω ποτέ την εξής (παλιά είναι η αλήθεια) ιστορία: παιδευόμουν μια ώρα για να συνδέσω ένα laptop με XP σε ένα wifi και το πρόβλημα ήταν ότι είχα βάλει λάθος wepkey! Ούτε ένα μήνυμα λάθους password, απλά έλεγε ότι ψάχνει IP και δεν έμπαινε ποτέ!

    Στο Service Pack 3 (και στα επόμενα φυσικά) το διορθώσανε και πλέον βγάζει μήνυμα λάθους που εξηγεί τι φταίει.

    Πάντως ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ, είναι πιο δύσκολο να συνδεθείς σε ένα wifi με Windows απότι με OSX και επίσης ακόμα πιο εύκολο είναι με iOS! Και μην ξεχνάμε ότι τα public wifis σε ξενοδοχεία κτλ απευθύνονται ΚΑΙ σε άσχετους από υπολογιστές!

  8. AKHS says:

    Ας πάψει αυτή η καραμέλα με τους apple fanboys. Εγω ειμαι fun πάντως. 2003 toshiba laptop σου έβγαζε την πίστη όσο αναφορά το wifi. Τι δυο κλικ μου τσαμπουνάτε.

    Δείτε το control panel στα pc και το system preferences στους Μαc. Μια διαφορά φιλοσοφίας…… Μιλάμε για το σύστημα που μόλις το άνοιγες πριν κάνεις τίποτα σου έβγαζε pop up window και για να κλείσεις το μηχάνημα σου πρέπει να πας στο κουμπί Start

    • Panagiotis says:

      Κοίταξε…δεν ξέρω αν είσαι fan ή fun αλλά είναι λογικό να έχεις αυτή την άποψη αν έχεις να ασχοληθείς με τα Windows από το 2003. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει πολύ σε αυτά τα 8 χρόνια. Τα Windows έχουν γίνει πολύ καλύτερα και ειδικά τα Seven είναι απίστευτα καλά και σταθερά.

      Επίσης τα Windows Laptops έχουν γίνει κατά πολύ καλύτερα και προσιτά στον κόσμο αν αναλογιστείς ότι με 699 ευρώ (Mediamarkt) αγοράζεις από το SONY VAIO με i5, 4GB, 500GB HD, ATI 5650, HDMI, ESATA, 2χρόνια εγγύηση, Windows 7-64bit. Σκέψου ότι το Macbook που έχω τώρα με πολύ υποδεέστερα χαρακτηριστικά έχει διπλή τιμή.

      Καλό είναι σε μερικά πράγματα να είμαστε αντικειμενικοί και όχι φανατικοί.

  9. Marios says:

    just think different 

  10. AKHS says:

    @Panagiotis

    Δεν υπάρχει το αντικειμενικό. Τι μου κάνεις υπόδειξη φιλική. Εσύ μπαίνεις σε μια ιστοσελίδα με όνομα milaraki και ασχολείται με Mac και μου κάνεις λειτουργία στα windows. Αυτές οι οδηγίες όπως στην δημοσίευση είναι ελάχιστες φορές υπερβολικές αλλά τον Αυγουστο πήρα Samsung TV και οι ρυθμίσεις για σύνδεση ασύρματη με τον Mac ήταν 2 σελίδες και για τα win 6. Δεν είναι λοιπόν θέμα σταθερότητας αλλά θέμα φιλοσοφίας. Πάλι λέω βάλε control panel δίπλα σε system preferences, αυτό δείχνει πολλά.

    Όσο για το Vaio τι μέγεθος οθόνης αλλά τέλος πάντων. Αλλά ο υπολογιστής των 600€ που είναι φοβερός δεν υπάρχει αγαπητέ. Αυτά μας τα είπαν και άλλοι επί ημερών netbooks. Οι τιμές της Apple είναι ικανοποιητικές. Όσο αναφορά την επιλογή εταιρείας SONY ατυχεστατη διότι έχει πάντα πολύ μεγάλες τιμές και δεν γράφει το λειτουργικό της…..!

  11. […] This post was mentioned on Twitter by papachatzis, Souris Harris and Yiannis Banakos, Tassos Agapis . Tassos Agapis said: Οδηγός πως να συνδεθείτε σε ασύρματο δίκτυο[..] – http://b2l.me/atmqx5 […]

  12. Nioniosmeg says:

    ANΘΡΩΠΟΙ, ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ -.-
    Κάθεστε και το συζητάτε κιόλας -.-

  13. […] από αρκετό καιρό είχαμε δει οδηγίες για το πως να συνδεθείτε σε ένα ασύρματο δίκτυο εάν […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!