Check This Out

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

IOS 4 Πρώτη εντύπωση …

On June 15, 2010, in Apple, iphone, software, by suicico

Σε λίγες ημέρες θα κυκλοφορήσει το καινούργιο λειτουργικό για τα iPhone μας.
Μερικές ημέρες νωρίτερα αποφάσισα να το δοκιμάσω στο iPhone 3GS μου.
Τι μου άρεσε ?

Η πρώτη εντύπωση είναι όπως πάντα θετική όπως με κάθε update που γίνεται στο iPhone μας και γενικότερα στις συσκευές της Apple.
Η απόκριση των μενού μου φάνηκε πιο γρήγορη και γενικότερα σαν να πήρε τα πάνω του το τηλέφωνο.
Φυσικά το πρώτο πράγμα που ήθελα να δω ήταν το multitasking !
Κάνοντας ένα διπλό κλικ στο Home button ερχόμαστε στην οθόνη που βλέπουμε παραπάνω, όπου και μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια από τις ενεργές εφαρμογές θέλουμε να μεταβούμε. Η μετάβαση είναι αρκετά γρήγορη ακόμη και στο 3GS.

Ένα δεύτερο πράγμα που έπρεπε να υπάρχει είναι το Folders, η δυνατότητα δηλαδή να κάνουμε φακελάκια με εφαρμογές. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 6 παιχνίδια, αντί να έχουμε 6 εικονίδια στην οθόνη μας μπορούμε πολύ εύκολα να κάνουμε ένα folder (φάκελο) και να βάλουμε εκεί μέσα τα παιχνίδια μας. Έτσι όποτε πατάμε το φακελάκι αυτό θα βλέπουμε μια εικόνα σαν αυτήν πιο πάνω. Ένα μικρό πράγμα που σίγουρα βοηθάει στο να συμμαζέψουμε λιγάκι το χάος που επικρατεί συνήθως από τις εφαρμογές που κατεβάζουμε.

Το iPhone έχει GPS, όταν τραβάει φωτογραφίες αποθηκεύει και την τοποθεσία που τραβήχτηκε η εικόνα.
Το Places είναι ο πιο καλός τρόπος για να δεις με μια ματιά το που έχεις πάει … Και τι φωτογραφίες τράβηξες σε εκείνο το ταξίδι στο Malibu …
Σίγουρα δεν είναι κάτι που αλλάζει τον τρόπο που χρησιμοποιείς το iPhone αλλά είναι ένα ωραίο feature, στο οποίο έχεις άμεση πρόσβαση μέσα από την εφαρμογή Photos.

Και μιας και μιλάμε για φωτογραφίες ας πούμε και κάτι που αλλάζει στην εφαρμογή camera.
Πλέον υπάρχει zoom όταν ανοίξουμε την εφαρμογή και εστιάσουμε σε κάποιο αντικείμενο, εμφανίζεται ένα slider που μας επιτρέπει να κάνουμε zoom .

Αυτό σίγουρα δεν ενδιαφέρει όλον τον κόσμο αλλά είναι κάτι που όσοι το χρειάζονται θα χαρούν για την ύπαρξη του.
Πλέον μπορείτε να επιλέξετε όσο μεγάλη γραμματοσειρά θέλετε για να μπορείτε να βλέπετε με την άνεση σας (είναι ένας από τους λόγους που δεν προτιμάν το iPhone ορισμένοι άνθρωποι).

Τέλος, αυτό που με βόλεψε αρκετά είναι το unified mailbox !
Τι είναι ? Στην ουσία τίποτα παραπάνω από ένα mailbox που περιέχει όλους τους λογαριασμούς email που έχουμε στο iPhone μας.
Τι κερδίζουμε με αυτό ? Πολύ απλά δεν χρειάζεται να κάνουμε μπρος και πίσω στους λογαριασμούς για να βρούμε εκείνο το mail που μας έστειλαν.

Σε γενικές γραμμές το iPhone έγινε έτσι όπως έπρεπε να είναι από την αρχή !

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

Tagged with:  

15 Responses to “IOS 4 Πρώτη εντύπωση …”

  1. AKHS says:

    Αυτό με την μεγαλύτερη γραμματοσειρά θα χρειαστεί σε όλους όσους έχουν iPad και για τα push notificartions γιατί εμφανίζονται σε μέγεθος iPhone και είναι αστείο. Επιπλέον δεν θα βγάζει ο Steve τα γυαλιά στο κεφάλι όταν χρησιμοποιεί το iPhone του :-).

    Μια ερώτηση θέλω να κάνω λόγω της περιορισμένης ram. Είναι γρήγορη η μετάβαση στο multitasking? Έχει “κολλήματα” & το μέγεθος του λειτουργικού μεγάλωσε, περίπου πόσο είναι 2GB ?

    Ουσιαστικά δεν είναι multitasking αλλά application switcher γιατί την ξανά φορτώνει από την αρχή την εφαρμογή αν έχει γεμίσει η ram αλλά είναι γρήγορο το 3GS και τώρα 4G που δεν θα είναι πρόβλημα αυτό. Είναι κάτι όπως ο Safari με τα tabs. Αποδοτικό και έξυπνο όσο αναφορά το όφελος για την μπαταρία.

  2. treasure says:

    πιστευω ομως οτι δεν σου αρεσε και πολυ το πως “τρωει” την μπαταρια!!!
    ειναι απιστευτο το ποσο πολυ μπαταρια θελει…. ισως να ειναι bug του GM αλλα εμενα προσωπικα μου την τελειωνει 30 με 40% πιο γρηγορα….

  3. tsak4 says:

    Τάσο ιδέα μου είναι ή το gps πιάνει πιο γρήγορα στίγμα;

    • suicico says:

      Dont know ..δεν το ειδα καθολου !

    • Thanos says:

      εμενα μου φαινεται οτι ειναι πιο ακριβες,δλδ με wifi ανοιχτο σε υπογειο πριν με εβγαζε στο κουτι του οτε τωρα με βγαζει ακριβως στο σημειο που ειναι το σπιτι..
      επισης εχει καλυτερο σημα στον φορεα…

  4. Thanos says:

    κι έμενα μου φαίνεται ότι η μπαταριά κρατάει περισσότερο…!
    (ίσως όμως απλά μου φαίνεται γιατί πιο πριν το είχα jailbroken με διάφορα προγράμματα που έτρεχαν…)
    γενικά είναι πιο γρήγορο και πιο εφετζίδικο!
    στην κάμερα ωραίο είναι το touch to focus κατά την διάρκεια της εγγραφής.
    τρομακτικό είναι το κλείστρο όταν τραβάς φώτο που πάει γρήγορα..!
    το multitasking κάπου με χαλάει…βασικά για να κλείσεις μια εφαρμογή θα πρέπει να κάνεις ολόκληρη διαδικασία..?ή δεν είναι ακριβώς multitasking και απλά είναι μια συλλογή από τις πιο πρόσφατες εφαρμογές..??πάντως είναι καλοφτιαγμένο απλά θα ήθελα να επιλέγω ποιες εφαρμογές μπαίνουν εκεί..

  5. Babz says:

    Καλό το multitasking,αλλά νομίζω οτί πρέπει να επιλέγω για το άν θέλω η εφαρμογή να μένει στο background.
    Π.χ. ανοίγω το epicurious για να φτιάξω “Coffee-Rubbed Cheeseburgers With Texas BBQ Sauce” ,θα ήθελα πιέζοντας παρατεταμένα το home να κλείνει η εφαρμογή αντί να μένει στο background,όπως στο 3G ,πρίν το Voice Control,αυτό ας ενεργοποιείται πατώντας παρατεταμένα το πλήκτρο μείωσης της έντασης.
    Περιμέναμε καιρό για το multitasking και το θέλουμε “μαγικό” mr. Steve !!

    • AKHS says:

      Αφού και να μείνει στο background δεν σου τρώει μνήμη. Καλό είναι που πηγαίνει στον background γιατί έτσι λειτουργεί και σαν application switcher και σαν recent list of programs. Και εμένα με πείραζε αλλά μετά σκέφτηκα ότι χάνεις χρόνο με το παρατεταμένο πάτημα και γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο κάτι που δεν θέλει η Apple. Εξάλλου αν πατήσεις παρατεταμένα το εικονίδιο όταν έχεις ενεργοποιήσει το multitasking σου βγάζει εικονίδιο με χ για να την κλείσεις.

      Μία λύση που σκέφτηκα: ας πηγαίνει στο backgound αλλά για να κλείσεις την εφαρμογή από το να πατάς τα εικονίδια και να βγαίνει το χ θα ήταν ωραίο να σέρνεις το εικονίδιο έξω από την σειρά του και να κάνει το παφ με το συννεφάκι όπως στο dock στον mac όταν βγάζεις ένα εικονίδιο που δεν θες και έτσι θα έκλεινε μια για πάντα.

  6. jol1naras says:

    Παιδια δοκιμαστε το φωνητικο ελεγχο ή και το voice over, θα γελασετε πολυ με τα αγγλικα του…

  7. G.fokaefs says:

    Το Cydia που είναι; 😛

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!