Check This Out

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Unibody Aluminum MacBook review

On February 3, 2009, in Apple, Hardware, by dj_aris

picture-6

 

Θα ξεκινήσω κάπως …παράδοξα: Δεν είχα σκοπό να αγοράσω το aluminum MacBook!

Για την ακρίβεια, παρότι σίγουρα συνιστά ένα άλμα προόδου σε σχέση με το παρελθόν (αν μη τι άλλο κατασκευαστικά), πιστεύω ότι δεν αποτελεί ιδιαίτερα συμφέρουσα αγορά σε σχέση με το επίσης καινούριο MacBook Pro. Έχει υποδεέστερα χαρακτηριστικά σε όλους τους επιμέρους τομείς και ενώ η διαφορά στην τιμή δεν είναι διόλου αμελητέα, είναι μάλλον δικαιολογημένη κρίνοντας από τις επιδόσεις του Pro.   

Παρόλα αυτά, το aluminum που μου “προσφέρθηκε” αποτελούσε τρομερή ευκαιρία (μόλις 2 εβδομάδων) σε εξίσου δελεαστική τιμή. Έτσι δεν μπόρεσα να αντισταθώ!

Ως πρώην κάτοχος του μαύρου polycarbonate MacBook (αλλά και πολλών άλλων laptops κατά καιρούς), έπαθα ένα μικρό πολιτισμικό σοκ στην επαφή με το aluminum: H ποιότητα κατασκευής είναι με μια λέξη ασύλληπτη.

picture-3

 

Πράγματι, πιστεύω ότι είναι απλά το καλύτερα κατασκευασμένο laptop μέχρι στιγμής. Η αίσθηση που σου δίνει κρατώντας το είναι απίστευτα συμπαγής, ενώ το ψυχρό μέταλλο δίνει μια τελείως διαφορετική εντύπωση από οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα. Την ίδια στιγμή, είναι ιδιαίτερα ευχάριστο στην αφή, έχοντας την υφή “βουρτσισμένου αλουμινίου”, ενω εντύπωση προκαλεί και το πίσω αφαιρούμενο κάλυμμα (που αποκαλύπτει τη μπαταρία) που είναι απίστευτα ελαφρύ και λεπτό!

picture-4

 

Στον αισθητικό τομέα, ασφαλώς όλα είναι υποκειμενικά, πιστεύω  όμως ότι είναι από τα πιο όμορφα και αρμονικά σχεδιασμένα laptop της αγοράς. Κλειστό, είναι πολύ λεπτό, χωρίς εσοχές ή ασυμμετρίες στο σχεδιασμό, ενώ το κάτω μέρος είναι εξίσου επίπεδο με το επάνω! Ανοίγοντάς το, αντικρύζουμε πάλι το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο, με το γνωστό chicklet keyboard της Apple. Το trackpad είναι σαφώς μεγαλύτερο (περισσότερα παρακάτω) και το power button είναι σχεδόν “αόρατο”. H οθόνη περιβάλλεται από ένα μαύρο πλαίσιο, ούτως ώστε όταν είναι σβηστή να μην ξεχωρίζει, ενώ έχει την super-glossy επιφάνεια για την οποία έχουν γραφτεί πολλά. Στο πάνω μέρος της οθόνης υπάρχει και πάλι η iSight με το πράσινο led που υποδεικνύει τη λειτουργία της, όπως επίσης και το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι η ίριδα της iSight είναι πάντα σε λειτουργία, ακόμα και αν η ίδια είναι απενεργοποιημένη, λειτουργώντας ως αισθητήρας φωτεινότητας ώστε να ρυθμίζεται αυτόματα η ένταση της φωτεινότητας της οθόνης αλλά και του backlit πληκτρολογίου (όπου υπάρχει).

picture-1

 

Περιμετρικά, ξεκινώντας από τη δεξιά πλευρά συναντάμε το slot-loading optical drive, μπροστά μόνο το sleep led και η infrared port, στα δεξιά όλες τις θύρες του MacBook αλλά και το μετρητή μπαταρίας που μετακόμισε σε πιο εργονομική θέση, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει ένας έξυπνα τοποθετημένος αεραγωγός (η οθόνη ανοίγει καλύπτωντάς των αλλά αφήνοντας ένα κενό ώστε να υπάρχει δίοδος για τον αέρα).

picture-5

Αφαιρώντας το πίσω κάλυμμα (ακόμα πιο εύκολα από το προηγούμενο μοντέλο) συναντάμε τη μπαταρία αλλά και σχεδόν άμεση πρόσβαση σε σκληρό δίσκο και μνήμες. Δεδομένου ότι τα παραπάνω είναι μάλλον τα μοναδικά εξαρτήματα που ενδεχομένως να αντικαταστήσει κάποιος σε ένα laptop εδώ το MacBook παίρνει άριστα.

Γενικά, κύριο χαρακτηριστικό του unibody MacBook είναι η υψηλή ποιότητα κατασκευής, το …ανύπαρκτο φινίρισμα (αφού είναι ένα κομμάτι μόνο!) και η εργονομία που επίσης κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

Στο επόμενο μέρος περί hardware…

 

 

 

Tagged with:  

5 Responses to “Unibody Aluminum MacBook review”

  1. Άντε καλορίζικο και καλοδούλευτο. Τελικά νομίζω ότι μόνο εγώ έμεινα με το παλιό μάυρο MacBook. Όχι ότι με χαλάει αλλά να όσο να ναι ένα νέο μηχάνημα είναι αλλιώς.
    Περιμένω να το δω στο επόμενο vidcast (Αργήσατε ….)

  2. aeras says:

    emena pantos h afh tou alouminiou den mou arese ! poly kryo bre aderfaki mou , kai to aspro plastiko einai poly sexy! outos i allos den pistevo to palio macbook na eixe problima me thn thermotita! an k den eixa pote alla skeftomai na agoraso to updated version me thn nvidia gia na paizo kai WoW! pantos to aluminio pou exei o imac mou mou aresei poly , alla den ksero sto macbook kati den mou kolaei ..

  3. TheSkyEtc says:

    kala ta les file ari.. eimai katoxos tou 13″ macbook edw kai 2 mines
    kai to exw erwteutei. k itan i prwti mou epafi me leitourgiko Mac.
    meta apo auto ola mou fainontai ogwdi k asxima..
    makari na eixe k backlit pliktra..

  4. TSiRKO says:

    Τα σπάει έτσι; Χαλαρά το καλύτερο εκεί έξω! εγώ με το δικό μου pro είμαι απίστευτα ικανοποιημένος! Το WoW του προκαλεί καποια freeze λογο θερμοκρασίας αλλα με το smc το έχω μειώσει στο ελάχιστο! Απορώ γιατί δεν έρχεται απευθείας με τα mac αυτό το προγραμματακι! 😀

  5. ilias says:

    Eχω μια απορια:κανει πολλες αντανακλασεις η οθονη και αν ναι ειναι ενοχλητικες???

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!