Check This Out

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

vs

Πάει καιρός που έκανα το switch από τον σκοτεινό κόσμο των windows και είδα το φως μου (υπερβολή, I know). Και σήμερα σκεφτόμουν μερικούς από τους λόγους που κάποιος ΔΕΝ θα έπρεπε να κάνει την αλλαγή σε Mac.
1) Ξεχάστε το κυριακάτικο format ! Ναι είναι λυπητερό, αλλά θα πρέπει να αλλάξετε την πολύ όμορφα σχεδιασμένη σας Κυριακή, που ξυπνούσατε, πηγαίνατε στο περίπτερο αγοράζατε την εφημερίδα σας ή κάποιο περιοδικό, κάνατε τον καφέ σας, ανοίγατε τον υπολογιστή σας, με το cd των windows μέσα και κάνατε το format της εβδομάδας, αυτό χάριζε σε εσάς χρόνο για να διαβάσετε την εφημερίδα σας, ενώ στον υπολογιστή, του έδινε ζωή, άλλο μηχάνημα μετά το format το pc.
Δυστυχώς εάν ποτέ πάρετε Mac το χάνετε αυτό… Πολύ απλά η Κυριακή σας θα μπορεί πάλι να είναι η ίδια μόνο που αντί να βάζετε το cd των windows θα μπορείτε να ακούτε μουσική και να απολαύσετε το καφεδάκι σας.
2) Ξεχάστε την ικανοποίηση που παίρνατε όταν καταφέρνατε να διώξετε κάποιον ιό / spy ware / adware, από τον υπολογιστή σας χωρίς να κάνετε format (εκτός Κυριακής). Ξέρω ότι είναι ωραίο να ψάχνεις σε registry και σε temp files να δεις τι είναι αυτό που κάνει τον υπολογιστή σου να φέρεται τρελά, αλλά στον κόσμο των Mac δεν υπάρχουν ιοί. Επίσης θα πρέπει να αφήσετε πίσω σας και εκείνες τις ωραίες στιγμές γαληνής που κάνετε update στο antivirus, στο adware και σε μια αγκαλιά προγράμματα για την προστασία του υπολογιστή σας.
3) Θα χάσετε ακόμη μια ευκαιρία που είχατε να αφήσετε τον υπολογιστή σας να δουλεύει και να χαζεύετε το monitor σας, ο λόγος γίνεται για το defrag, που είναι αρκετά χρήσιμο και καλό για τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας, αλλά καμία φορά, κρατάει λίγο παραπάνω. Στο Mac το defrag γίνετε από μόνο του, όποτε Πάει και αυτή η στιγμή γαληνής.
4) Θα σας λήψη το αίσθημα περιπέτειας που είχατε όταν καθώς δούλευε, και έχετε γράψει ένα κείμενο αρκετά μεγάλο (χωρίς save φυσικά) ο υπολογιστής σας αποφασίζει να πάρει έναν υπνάκο. Αν σας αρέσουν τα extreme Sports, θα πρέπει να βρείτε κάποιο άλλο γιατί το Mac, απλά δεν crasharei.
5) Η αισθητική ικανοποίηση που νιώθετε όταν βλέπετε μετά από το crash που αναφέραμε πριν, την κλασική μπλε οθόνη (bsod). Όσο καιρό είμαι χρηστής Mac έχω δει 2 φορές το αντίστοιχο του bsod και αυτό μετά από το πείραμα με το Bluetooth που έκανα.
6) Δεν θα παίζετε πλέον κρυφτό με τα αρχεία που συνηθίζουν να κάνουν εγκατάσταση τα προγράμματα, σε πολλά και διάφορα folders ανά τον δίσκο. Στο Mac θα πρέπει να περιοριστείτε σε ένα φακελάκι.
7) Το Mac δεν έχει registry !

Εν κατά κλειδί το Mac απλά δουλεύει, για εσάς, και όχι εσείς να δουλεύετε για τον υπολογιστή σας όπως έχει γίνει με τα pc.
Έτσι λοιπόν εάν σας αρέσουν όλα αυτά, τότε μην το σκέφτεστε, αλλά εάν έχετε κουραστεί, και θέλετε ίσως καμία φορά να κάνετε κάτι στον υπολογιστή σας, τότε Get A Mac.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

 

5 Responses to “7 Λόγοι για να μην κάνετε switch από windows σε mac”

  1. Βρεττός Χανιώτης says:

    Πάνε σχεδόν τρεις μήνες που δουλεύω στο MacBook Pro 17″ κι ακόμα δε μου λείπει το αρκετά καλό και “σφαιράτο” pc μου (M/B ASUS P5B DELUXE WIFI, INTEL CORE 2 DUO E6600, RAM 2GB OCZ, ATI RADEON X850XT/TVD, HDD SATA RAID 400GB, NEC DVD-R, -RW DL και βέβαια με τα “αλάνθαστα” Windows XP GR SP2).
    Τι έπαθα άραγε;

  2. suicico says:

    Τώρα τι να σου πω … πιστεύεις στο μάτι ?

  3. wiimac says:

    Απιστευτος με εκανες και γελασα.
    Εδω και 13 μηνες που κανει switch δεν μου λειπει και εμενα καθολου το super dumper μηχανημα μου.
    Τα mac δεν ειναι απλα ενας υπολογιστης ειναι κατι παραπανω ειναι ερωτας μεγαλος.

  4. suicico says:

    @wiimac Για κακή μου τύχη, τα τρώω (windows) στην μάπα κάθε μέρα (δουλειά) …
    Άλλα έχω την εντύπωση οτι δεν θα μου έλειπαν καθόλου εάν κάποια στιγμή άπλα έφευγαν από την ζωή μας .

  5. macSnob says:

    Ναι ναι ναι.. τα windows… είμαι σε leopard και ναι ακόμα μου λείπουν τα windows. Άθλιος Admin… τρέλα το marketing.. αλλά το παρά έκανες..

    Να μας δω τι θα λέμε μετά το ChromeOS.. αχ unix ,,,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!