Check This Out

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

Η Ελληνική Apple κοινότητα

Πριν από πολλά χρόνια είχα κάνει ένα post με θέμα τα Ελληνικά Apple Sites.Από τότε μέχρι σήμερα το τοπίο έχει αλλάξει κατά πολύ, άλλα έκλεισαν άλλα άλλαξαν και καμπόσα καινούργια site έκαναν την εμφάνιση τους .Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση σήμερα . ApplαςGreeceBlog/Site με γενικότερα θέματα γύρω από την Apple.    AppleForumPortal/Forum με ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Τεστ αντοχης για το nano

On February 28, 2006, in Διαφορα, by suicico

Μόλις αγόρασες το iPod nano ή απλά σκέφτεσαι να το αγοράσεις και διστάζεις γιατί δεν ξέρεις κατά πόσο αντέχει στους μικρούς κίνδυνους της καθημερινής ζωής.
Αυτό είναι ένα τεστ που σκοπό έχει να αποδείξει ότι κάθε άλλο παρά εύκολα χαλάει ένα iPod nano .
Το τεστ περιλαμβάνει τις ακόλουθες δοκιμασίες.
1. Τι θα γίνει εάν κάτσουμε απάνω στο iPod ?
2. Άμα μας πέσει την ώρα που τρέχουμε.
3. Τι θα γίνει Άμα πέσει από το ποδήλατο, από το αμάξι σε χαμηλή ταχύτητα, και τέλος από το αμάξι σε υψηλή ταχύτητα.
4. Τελική δοκιμασία είναι η πτώση του iPod από διάφορα ύψη.

Η πρώτη δοκιμασία ήταν να βάλουμε το iPod επάνω σε μια ξύλινη καρεκλά και να κάτσουμε απάνω του (όπως ο περισσότερος κόσμος φοβάται ότι θα κάνει). Οι ζημίες ήταν : Καμία. Το iPod δεν έπαθε απόλυτος τίποτα.


Η επόμενη δοκιμασία ήταν η πτώση του iPod από το αμάξι ενώ είχε ταχύτητα 16 χιλιόμετρων ανά ώρα. Αφήσαμε το iPod να πέσει από το παράθυρο του οδηγού. Το iPod δεν σύρθηκε και τόσο πολύ, απλά έπεσε στο έδαφος. Τα αποτελέσματα από το τεστ της ταχύτητας που εξομοιώνει την ταχύτητα του ποδηλάτου. Η μόνη ζημία ήταν μερικές απαλές γρατσουνιές.


Ενώ το iPod δούλευε καθ όλα κανονικά εμείς ετοιμαζόμασταν για την επόμενη πτώση του από το αμάξι σε ταχύτητα 50 χιλιόμετρων ανά ώρα. Το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη διαδρομή που το iPod ταξίδεψε σερνάμενο κουναμενο στην άσφαλτο, οι πληγές του από αυτό το ατύχημα ήταν μόνο γρατσουνιές (βαθύτερες από τις προηγούμενες)


Επειδή καμία σημαντική ζημία δεν προέκυψε μετά από τα δυο τελευταία τεστ οδηγήσαμε το αμάξι με ταχύτητα 80 χιλιόμετρων ανά ώρα και ελευθερώσαμε το iPod με τον ίδιο τρόπο. Πάλι το μόνο που έπαθε ήταν γρατσουνιές στην μπροστά επιφάνεια του.


Έπειτα προσπαθήσαμε να το ρίξουμε από κάποιο αξιόλογο ύψος (2,5 μέτρα περίπου). Αυτό που κάναμε ήταν να ανέβει ο ένας από εμάς σε ένα παγκάκι, να σταθεί όρθιος και να αφήσει το iPod στα χέρια της βαρύτητας.
Αυτό ήταν το πρώτο σημείο που το iPod άρχισε να μην δουλεύει κανονικά.
Η οθόνη είχε σοβαρά προβλήματα ενώ η μουσική ακόμη έπαιζε κανονικά όπως επίσης και η πλοήγηση στα μενού.


Σε αυτό το σημείο συμπεράναμε ότι το iPod δουλεύει κανονικά ακόμη και με την οθόνη του χαλασμένη. Επειδή πιστεύαμε ότι μέχρι τώρα το iPod θα είχε ήδη σπάσει, αναγκαστήκαμε να παρακάμψουμε τα σχέδια μας, και δοκιμάσαμε τι θα γίνει όταν το πατήσουμε με το αμάξι.


Αφήσαμε το iPod στην άσφαλτο, και περάσαμε από πάνω του με το αμάξι, και με τις μπροστά και με τις πίσω ρόδες. Όταν το κάναμε αυτό ακούστηκαν διάφοροι ήχοι, που προέρχονταν από το σπάσιμο της LCD οθόνης.
Το αποτέλεσμα, η οθόνη δεν έσπασε, απλά πρόβαλε κάτι περίεργες κάθετες γραμμές. Και ως προς έκπληξη μας το iPod μπορούσε ακόμη να παίξει μουσική και λειτουργούσαν τα κουμπιά του.

Ως πράξη απελπισίας πετάξαμε το iPod ψηλά (περίπου 12μετρα) και το Αφήσαμε να πέσει. Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα.


Η οθόνη πλέον δεν έδειχνε τίποτα, ο οπίσθιος φωτισμός ήταν συνεχεία σε λειτουργία, και η μουσική έπαψε να παίζει.


Πηγή arstechnica.com

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!