Check This Out

Installer Δωρεάν Ελληνικού Ορθογράφου για το Office 2011

Πριν από λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί στην λύση που βρήκαν τα παιδιά από το Ma(c)γειρέματα για να έχουμε δωρεάν ορθογραφικό έλεγχο στο Office 2011.Σήμερα αποφάσισα να φτιάξω έναν installer ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία εγκατάστασης.Μπορείτε να κατεβάσετε τον installer από εδώ φυσικά δωρεάν.Μέτα την εγκατάσταση το μόνο ...

Read More

HideUnhide, made by milaraki.com

Εντάξει δεν είναι και τίποτα.Ένα μικρό app φτιαγμένο με το Automator .Αυτό που κάνει είναι να τσεκάρει εάν στο σύστημα μας είναι ορατά τα κρυφά αρχεία και να αλλάξει την κατάσταση αυτή .Δηλαδή εάν δεν είναι ορατά, τα εμφανίζει . Εάν είναι ορατά, τα εξαφανίζει :)Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή ...

Read More

Finder Sidebar Toggle, made by milaraki.com

Ένα ακόμη αρκετά απλό app  φτιαγμένο με τα χεράκια μας (και την βοήθεια του automator)  που μπορεί να σας βολέψει .Κατεβάζετε την εφαρμογή από εδώ, και την βάζετε όπως δείχνει η εικόνα πιο πάνω στον Finder σας .Κάθε φορά που κάνετε κλικ στην εφαρμογή θα γίνεται απόκρυψη ή εμφάνιση της ...

Read More

Γράψε δίσκους NTFS χωρίς κανένα Software στο Mountain Lion

Είναι ίσως ένα από τα πιο συνηθισμένα "προβλήματα"  : δεν μπορώ να γράψω στον εξωτερικό δίσκο μου !Σχεδόν πάντα η απάντηση βρίσκεται στο NTFS . Ο δίσκος που έχουμε (ο εξωτερικός) είναι NTFS και έτσι το Mac δεν μπορεί να γράψει απάνω του .Εάν έχετε το κάποιο παλαιότερο λειτουργικό υπάρχει ...

Read More

Click2Pic, Φωτογραφία με ένα Click, made by Milaraki.com

Ακόμη μια εφαρμογή από το milaraki.com για εσάς .Αυτή την φορά πρόκειται για μια (ακόμη) απλή εφαρμογή που σκοπό έχει να πιάσει μια θέση στο Dock σας ώστε να την έχετε πρόχειρη .Αυτό που κάνει η εφαρμογή λοιπόν είναι να τραβάει μια φωτογραφία με την iSight του υπολογιστή σας και ...

Read More

Το ipod είναι ένα φορητό μουσικό jukebox της apple. Οι συσκευές της οικογένειας ipod προσφέρουν στον χρηστή τους ένα πολύ απλό τρόπο χρήσης βασισμένο πάνω στο κυκλικό τους κουμπί (scroll wheel) εκτός από το ipod suffle. Τα περισσότερα ipod έχουν σαν μέσο αποθήκευσης σκληρό δίσκο ενώ τα μικρότερα της οικογένειας nano, suffle χρησιμοποιούν μνήμη flash. Όπως και τα περισσότερα μουσικά jukebox έτσι και το ipod μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χωρίς αποθήκευσης δεδομένων όταν συνδεθεί με κάποιον υπολογιστή. Το ιστορικό του ipod περιλαμβάνει δυο γενιές του ipod mini και πέντε γενιές του ipod.
Ενώ όλα τα ipod μοιάζουν ίδια, η συσκευή έχει περάσει πέντε φορές από σημαντικές ανανεώσεις. Πέντε διαφορετικά ipod έχουν υπάρξει. Πέντε γενεές που ονομάζονται κατά σειρά : πρώτη, δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και πέμπτη γενεά.
Σε κάθε γενεά κυκλοφορήσαν ipod διαφορετικού μεγέθους σε διαφορετική τιμή. Στην τρίτη γενεά κυκλοφορούσαν τρία μοντέλα με τις ακόλουθες τιμές: 299$,399$ και 499$. Σήμερα η apple κυκλοφορεί δυο μοντέλα το ένα με σκληρό μεγέθους 30GB στην τιμή των 299$, και ένα με σκληρό μεγέθους 60GB στην τιμή των 399$. Σύμφωνα με την apple 1GB ‘χωράει’ 250, τετραλεπτα τραγούδια κωδικοποιημένα στα 128kbit/s σε μορφή AAC. Χρησιμοποιώντας υψηλότερη συχνότητα έγγραφης τα τραγούδια καταλαμβάνουν περισσότερο χορό στον σκληρό δίσκο. Με έναν απλό πολλαπλασιασμό μπορούμε να συμπεράνουμε ότι το ipod των 30GB χωράει έως και 7,500 τραγούδια.
Αρκετά όμως με την γενική ιστορία, Ας δούμε ένα ένα τα ipod που πέρασαν.

iPod πρώτης γενεάς
Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στης 23/10/01. Το πρώτο ipod κόστιζε 399$ με σκληρό δίσκο μεγέθους 5GB. Η τιμή του σχολιάστηκε αρνητικά αλλά το ipod άμεσα απέκτησε πολλές πωλήσεις, και γρήγορα άφησε πίσω του αλλά mp3 players της εποχής όπως το Nomad Jukebox. Η Apple παρουσίασε ένα μοντέλο με δίσκο 10GB άξιας 499$ τον Μάρτιο του 2002.
Η Apple σχεδίασε ένα μηχανικό scroll wheel και έδωσε τα σχέδια για την δημιουργία του στην Synaprics, μια εταιρία που κατασκευάζει συσκευές αφής (touchpad) για πολλά laptop της αγοράς συμπεριλαμβομενου της apple. Το ipod πρώτης γενεάς είχε τέσσερα πλήκτρα γύρω από το κυκλικό scroll wheel.
iPod δεύτερης γενεάς
Παρουσιάστηκε στις 17/7/02 με μεγέθη σκληρού δίσκου 10GB και 20GB, η δεύτερη γενεά αντικατάστησε το μηχανικό scroll wheel της πρώτης με μια συσκευή όχι μηχανική αλλά αφής το «touch wheel» κατασκευασμένο από την Synaprics.
Χάρις στον καινούργιο σκληρό της Toshiba το καινούργιο ipod έγινε ελαφρύτερο και λεπτότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Τα ipod δεύτερης γενεάς συνοδευόντουσαν με θήκη μεταφοράς, ενσύρματο χειριστήριο και επίσης ήταν το πρώτο ipod που ήταν συμβατό με τα windows.
iPod τριτης γενεας
Στις 23/4/03 ο Steve Jobs παραουσιαζει την σειρα των υπερ αδυνατων ipod. Μικροτερα από τα προηγουμενα μοντελα. Με την τριτη γενεα η apple κυκλοφορισε 5 μοντελα διαφορετικων μεγεθων, 10GB, 15GB, 20GB, 30GB και 40GB.
Αυτά τα ipod χρησιμοποιούν ένα τύπο σύνδεσης με 30-pins ο οποίος ονομάζεται dock είναι πιο μακρύς και πιο φαρδύς από την firewire. Αυτό τους επιτρέπει να το ταιριάξουνε πιο εύκολα στο iPod dock που έβγαλε η apple στην κυκλοφορία στην ίδια χρονική περίοδο. Το iPod dock ήταν ένα από τα περιεχόμενα σε όλα τα ipod της γενεας εκτός από το φτηνότερο, επίσης πωλείται και ξεχωριστά.
Η τριτη γενεα έφερε κουμπιά αφής που βρισκόταν κάτω από την οθόνη. Τα καινούργια αυτά κουμπιά είχαν κόκκινο εσωτερικό φωτισμό που ελεγχόταν με τον ίδιο τρόπο όπως το backlight, επιτρέποντας πιο εύκολη χρήση σε σκοτεινά μέρη. Τα πλήκτρα αφής που είχε το ipod τριτης γενεας σε συνδυασμό με το scroll wheel έκαναν τα ipod τριτης γενεας μοναδικά στο θέμα ότι δεν είχε κινούμενα μέλη στο εξωτερικό του (εκτός από το πλήκτρο hold) επίσης ήταν το μόνο ipod που δεν είχε τα πλήκτρα του γύρω από το scroll wheel.
Με την τριτη γενεα ipod η apple έπαψε να παράγει διαφορετικές εκδόσεις για Mac και διαφορετικές για windows. Όλα τα ipod έβγαιναν από το εργοστάσιο με τον σκληρό τους διαμορφωμένο για χρήση σε Mac, στο cd που συνόδευε το ipod οι χρηστές windows μπορούσαν να βρουν μια εφαρμογή που τους επέτρεπε να επαναδιαμορφοσουν τον σκληρό για να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν στα windows. επίσης ήταν τα πρώτα που είχαν δυνατότητα σύνδεσης μέσω USB.
Όταν γινόταν αγορά από το online applestore ο πελάτης μπορούσε να χαράξει ένα κείμενο δυο σειρών της στο πίσω μέρος του ipod (φυσικά με έξτρα χρέωση, εάν και τώρα είναι δωρεάν).
Αν και τα προηγουμενα μοντελα αποδείχτηκαν πολύ δημοφιλές το ipod τριτης γενεας έφτασε τον ουρανό με τις πωλήσεις του.
iPod τέταρτης γενεας.
Τον Ιούλιο του 2004 η Apple παρουσιάζει την τέταρτη γενεα του ipod. Σε μια νέα διαδρομή δημοσιότητας ανακοινώνεται ότι ο Steve Jobs θα είναι εξώφυλλο σε ένα τεύχος του περιοδικού Newsweek.
Η πιο εμφανής διάφορα του νέου ipod είναι η ύπαρξη του νέου click wheel που πρωτοεμφανίστηκε στο ipod mini. Μερικοί χρηστές σχολίασαν το click wheel επειδή τα πλήκτρα δεν έχουν φωτισμό, οι υπόλοιποι χρηστές όμως παρατήρησαν ότι βάζοντας τα πλήκτρα στις θέσεις του Βορά, Νότου, Δύσης και ανατολής ότι δεν υπήρχε λόγος φωτισμό μιας και ήξερες που θα βρεις το πλήκτρο εύκολα. Η apple ισχυρίστηκε ότι με το νέο λογισμικό το ipod μπορούσε να παίζει μουσική για 12 συνεχόμενες ώρες μέχρι να αδειάσει η μπαταρία του. Μια ακόμα μικρή αλλαγή ήταν η προσθήκη του shuffle songs (τυχαία αναπαραγωγή τραγουδιών) στο κεντρικό μενού κάνοντας το πιο εύκολο στην χρήση. Έπειτα από απαίτηση πολλών χρηστών η apple στις 23/02/05 κυκλοφορισε ένα firmware update το οποίο προσθετέ τις νέες επιλογές στο κύριο μενού και στα παλιότερα ipod.
Το ipod τέταρτης γενεας είχε ασπρόμαυρη οθόνη και δεν είχε δυνατότητα προβολής φωτογραφιών, όπως και τα προηγουμενα. Κυκλοφορισε σε δυο μοντελα 20GB στην τιμή των 299$ και 40GB στην τιμή των 399$.
Το ipod τέταρτης γενεας ήταν ελάχιστα πιο αδύνατο από το προηγούμενο και έφερε την δυνατότητα φόρτισης της μπαταρίας μέσω USB.
iPod Photo το πρώτο έγχρωμο iPod
Παρουσιάσθηκε στις 28/10/04 διαθέτει οθόνη 220*176 με δυνατότητα προβολής 65.536 χρωμάτων και την δυνατότητα να αποθηκεύει και να προβάλει αρχεία εικόνας όπως JPEG, BMP, GIF, TIFF και PNG. Κατά ένα χιλιοστό πιο λεπτό από τα μονόχρωμα iPod τέταρτης γενεας, με διάρκεια μπαταρίας έως και 15 ώρες. Αρχικά κυκλοφορισε σε δυο μοντελα με χωρητικότητα 40GB στην τιμή των 499$ και 60GB στην τιμή των 599$.
Στις 23/02/05 η apple έριξε την τιμή του μοντέλου με 40GB χωρητικότητα και παρουσίαζε ένα ακόμη iPod photo χωρητικότητας 30GB το οποίο αντίθετα με το μοντέλο των 40GB περιείχε μόνο ένα USB καλώδιο και όχι dock, επίσης έριξε την τιμή από το μοντέλο των 60GB αφαιρώντας όμως από το πακέτο το dock, firewire και την θήκη μεταφοράς και τα καλώδια AV (συνολικά υπολογίζονται ότι κόστιζαν 120$)
Τον Ιούλιο του 2005 η apple ένωσε το iPod photo και τα απλά ipod σταματώντας τις πωλήσεις από το ασπρόμαυρο ipod, και δίνοντας στο iPod όλες τις δυνατότητες του iPod photo στην τιμή των 299$, η ίδια τιμή δηλαδή με τα προηγούμενα ασπρόμαυρα ipod. Η τιμή του iPod photo 60GB έπεσε από τα 449$ στα 399$, και επίσης έγινε έκπτωση και στα μοντελα των 30GB στην τιμή των 349$. Η apple καθώς επίσης και διάφοροι χρηστές των ipod συνέχισαν να αναφέρονται στην σειρα αυτή σαν ipod τέταρτης γενιάς.
Για την διαχείριση των φωτογραφιών στο iPod οι χρηστές Mac χρησιμοποιούν το iPhoto, ενώ οι χρηστές των windows μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Adobe Photoshop Album ή το Elements, επίσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν το περιορισμένο δυνατοτήτων σε διαχείριση φωτογραφιών iTunes
Από τις 28/6/05 το iPod συνοδεύεται από ένα USB καλώδιο και έναν φορτιστή. Διάσημα έξτρα προϊόντα είναι το dock, firewire το καλώδιο AV που επιτρέπει τον χρηστή να δει τις φωτογραφίες του στην τηλεόραση και το iPod camera connector μια συσκευή που μεταφέρει τις φωτογραφίες από την μηχανή σας στο iPod.
Τα iPod τέταρτης γενιάς έχουν ένα μικρό ελάττωμα το οποίο προκαλεί την παύση της αναπαραγωγής από μόνο του. Ένας διακόπτης στην υποδοχή των ακουστικών σε συνεργασία με το autopause, υποτίθεται ότι κάθε φορά που αποσυνδέονταν τα ακουστικά θα έθετε σε παύση το iPod, το ελάττωμα είναι ότι πολλές φορές παίρνει λάθος σήμα ότι τα ακούστηκα έχουν αφαιρεθεί και θέτει το iPod σε παύση. Αυτό το σφάλμα εμφανίζεται περισσότερο σε ακουστικά από άλλες εταιρίες όπως η Sennheiser. Αν και πόλοι χρηστές έχουν παραπονεθεί ότι συμβαίνει και με τα ακουστικά που συνοδεύουν το iPod. Αυτό που προκαλεί το σφάλμα προέρχεται από ένα μικρό μεταλλικό μέρος το οποίο βρίσκεται στην βάση της υποδοχής των ακουστικών, και κάνει ηλεκτρική σύνδεση με το μεταλλικό πίσω μέρος του iPod .
iPod U2 special edition
Στις 28/10/04 η apple παρουσιάζει ένα κόκκινο μαύρο iPod τέταρτης γενιάς με το όνομα iPod U2 special edition. Αρχική τιμή πώλησης ήταν τα 349$ έχοντας μαύρο το κυρίως σώμα του και κόκκινο το click wheel ( τα οποίος είναι τα χρώματα του άλμπουμ των u2, How to dismantle an atomic bomb), επίσης είχε χαραγμένες της υπογραφές των μελών του συγκροτήματος στο πίσω μέρος του. επίσης περιείχε ένα κουπόνι για το musicstore άξιας 50$.
Στις 28/6/05 όταν η apple ανακοίνωσε την ένωση των iPod με το iPod photo, πρόσθεσε έγχρωμη οθόνη και στο iPod U2 και έριξε την τιμή του στα 329$, για να την ρίξει ακόμη περισσότερο τον Οκτώβριο του 2005 με την παρουσίαση του iPod πέμπτης γενιάς.
iPod Harry Potter
Τον Σεπτέμβρη του 2005 γίνεται η παρουσίαση του ενός iPod τέταρτης γενιάς με χωρητικότητα 20GB με ένα μεγάλο χάραγμα στο πίσω μέρος του με το λογότυπο του Hogwarts. Αυτό το μοντέλο σταμάτησε την κυκλοφορία του χάρη στο νέο iPod Harry Potter πέμπτης γενιάς. Το iPod Παρουσιάσθηκε μαζί με την πρεμιέρα των ακουστικών βιβλίων του Harry Potter στο iTunes music store. Ο μόνος τρόπος για να το αγοράσει κανείς είναι μέσω του internet στην τιμή των 548$.
iPod πέμπτης γενιάς
12/10/05 η apple ανακοινώνει στην παρουσίαση με όνομα “One More Thing..” την έναρξη της κυκλοφορίας του iPod πέμπτης γενιάς, το οποίο έχει την δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων video MPEG-4 και H.264 με αναλύσεις 480*480 και 320*240. Το νέο iPod είναι διαθέσιμο σε δυο μοντελα χωρητικότητας 30GB στην τιμή των 299$ και 60GB στην τιμή των 399$.
Η οθόνη του έχει δυνατότητα προβολής 65,536 χρωμάτων, και μπορεί να αναπαράγει τα video ή τις φωτογραφίες του σε τηλεόραση μέσο του καλωδίου AV το οποίο συνδέεται στην υποδοχή των ακουστικών και βγάζει χωριστά καλώδια για τον ήχο και την εικόνα.. Η οθόνη έχει διάσταση 2,5” δηλαδή μίση ίντσα μεγαλύτερη από τα προηγουμενα και είναι κατά 30% λεπτότερο από το παλιότερο iPod.
H ζωή της μπαταρίας είναι 14 και 20 ώρες για το 30GB και το 60GB αντίστοιχα ενώ η αναπαραγωγή video ρίχνει την διάρκεια κατά 2 στο πρώτο και κατά 3 ώρες στο δεύτερο.
Ο σχεδιασμός του click wheel είναι ο ίδιος αλλά είναι μικρότερο από τα προηγουμενα, η apple έπαψε να τροφοδοτείται από την Synaptics και πλέον παράγει μόνη της τα click wheels.
Η υποδοχή των ακουστικών μεταφέρθηκε από την μέση στο δεξί μέρος, ενώ το πλήκτρο hold μεταφέρθηκε στη αριστερή πλευρά. Από το iPod αυτής της γενεας λείπει η υποδοχή του remote, πράγμα που σημαίνει ότι αξεσουάρ που χρησιμοποιούσαν αυτήν την υποδοχή δεν δουλεύουν σε αυτό το iPod, επίσης δεν υποστηρίζεται πλέον η μεταφορά αρχείων μέσο firewire αλλά υπάρχει ακόμη η δυνατότητα φόρτισης μέσω αυτής.
Όπως και το iPod Nano κυκλοφορεί σε δυο χρώματα, άσπρο και μαύρο, και περιέχει τις εφαρμογές, world clock, stop watch και screen lock. Στην συσκευασία του θα βρείτε και μια θήκη, η οποία είναι προϊών των παράπονων για την ευαίσθητη επιφάνεια του iPod Nano.
Άλλες αξιοσημείωτες αλλαγές είναι η εξάλειψη θορύβων, όπως ο ήχος του σκληρού δίσκου που ακουγόταν μέσα από τα ακουστικά, και η ποιότητα έγγραφης ήχου ανέβηκε στα 44.1 KHz.

suicico

 Certified Macintosh Technician

 Certified Technical Coordinator 10.6

 Certified System Administrator 10.6

 Apple Sales Professional

More Posts - Website - Twitter - Facebook

 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!